• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
16
Yeniakit Publisher
 Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

2016-09-28 19:30:25
Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Bazı gıdaların bilinenin aksine buzdolabında değil, dışarıda korunması gerektiği belirtildi.

#1
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Buzdolabı, bazı yiyeceklerin ömrünü kısaltırken, bazılarının ise besin değerlerinin azalmasına sebep oluyor. İşte o gıdalar:

#2
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Patates: Patatesleri buzdolabında saklamak, içindeki nişastanın şekere dönüşmesine neden olur.

#3
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Patates bu nedenle lezzetini kaybeder ve pişerken kararır. Bu nedenle filizlenmemesi için güneş ışığından uzak, kuru bir yerde saklanması gerekiyor.

#4
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Soğan: Soğanlar buzdolabının tüm nemini emiyor. Bu yüzden buzdolabında bekletilen soğanların kabukları nemleniyor ve tadı değişiyor. Tıpkı patatesler gibi soğanlarınızı da karanlık ve kuru bir köşede saklamaya özen göstermelisiniz. Ancak soğanı ve patatesi aynı yerde saklamaktan kaçının. Aksi takdirde soğanlar patatesin tüm suyunu emecektir.

#5
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Salatalık: Salatalıklar genellikle buzdolabının sebzelik bölüne yerleştirilir. Ancak bu da yanlış bir seçim. Salatalıklar buzdolabında diriliği ve tadını kaybediyor.

#6
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Aynı şey havuçlar için de geçerli. Bu sebzelerin ışıktan uzak kuru bir yerde saklanması gerekiyor.

#7
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Çilek: Çilekler ve diğer kırmızı meyveler buzdolabında saklandığında tadını kaybediyor. Çilekle yapılan tatlıların da buzdolabında ilk tatlarını kaybetmeleri sıklıkla görülüyor.

#8
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Buzdolabına konulan çilekli tatlıların şekeri kristalize oluyor ve tadı bozuluyor.

#9
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Ketçap: Tüketicilerin büyük çoğunluğu ketçabı buzdolabında saklıyor. Ancak ketçapların süpermarketlerde raflarda tutulduğu unutuluyor. Bu yanlış alışkanlığa son verin. Buzdolabındaki ketçapların kıvamı bozuluyor.

#10
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Yumurtalar: Buzdolapların hemen hepsinde kapak bölümünde yumurtaları saklamak için özel bir bölüm bulunsa da buzdolabı yumurtalar için uygun bir saklama alanı değil. Yumurtaları ışıksız ve kuru yerlerde saklamak daha uygun bir yöntem.

#11
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Kornişon turşu: Kornişon salatalıklardan yapılan turşular buzdolabında saklandığında mayalanma süreci sekteye uğrar ve tadını kaybeder.

#12
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Muz: Tıpkı kivi gibi muz da buzdolabında daha çabuk kararır. Hasır sepetler muzları tadını bozmadan saklamak için ideal.

#13
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Konserve ton balığı: Buzdolabı, konserve ton balığının yapısına zarar verebilir. Marketler ve bakkallarda da ton balığı buzdolaplarında değil raflarda satılıyor.

#14
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

EKMEK: Ekmekleri daha sonra tüketmek için buzdolabında, bazen de derin dondurucuda saklıyoruz. Ancak ekmeklerin nemi soğuk ortamda kayboluyor. Ekmekleri sıkıca paketlemek, bir süreliğine buzdolabının gördüğü işlevi görecektir.

#15
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Ancak daha uzun süre saklanacak ve kısa süre içinde tüketilemeyecek ekmekler, küflenmemesi ve ziyan olmaması için buzdolabında saklanması gerekiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23