• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
31
Bayıla bayıla tükettiklerinizi yerken bir daha düşüneceksiniz! Meğer neler yiyormuşuz

2020-12-02 10:10:40
Bayıla bayıla tükettiklerinizi yerken bir daha düşüneceksiniz! Meğer neler yiyormuşuz

Dünyanın en pahalı kahve türlerinden biri, bir Asya palmiye misk kedisi tarafından yenir ve dışkısı da bulunan parçacıklar 700 dolara kadar çıkabilen kahve çekirdekleri olan Kopi Luwak'tır.

#1
Foto - İnsanoğlunun bildiği en ölümcül zehri üretebilecek bir bakteri sporları içerdiğinden dolayı bir yaşın altındaki çocuklara bal vermemelisiniz.

İnsanoğlunun bildiği en ölümcül zehri üretebilecek bir bakteri sporları içerdiğinden dolayı bir yaşın altındaki çocuklara bal vermemelisiniz.

#2
Foto - Havyarın genel olarak balık yumurtası olduğu bilinse de balık menisi içerdiğini de belirtmemiz gerekir.

Havyarın genel olarak balık yumurtası olduğu bilinse de balık menisi içerdiğini de belirtmemiz gerekir.

#3
Foto - Marketlerdeki son kullanma tarihi yaklaşmış et ürünleri, taze görünmeleri için gıda boyasıyla boyanır.

Marketlerdeki son kullanma tarihi yaklaşmış et ürünleri, taze görünmeleri için gıda boyasıyla boyanır.

#4
Foto - Genellikle hiçbir restorandaki buz makineleri temizlenmez. Buzların çıkarıldığı materyal de bir o kadar önemlidir...

Genellikle hiçbir restorandaki buz makineleri temizlenmez. Buzların çıkarıldığı materyal de bir o kadar önemlidir...

#5
Foto - Casu marzu peynirinin içinde canlı böcek larvaları bulunmaktadır.

Casu marzu peynirinin içinde canlı böcek larvaları bulunmaktadır.

#6
Foto - Bir kavanoz fıstık ezmesinin içinde ortalama 2 böcek vardır.

Bir kavanoz fıstık ezmesinin içinde ortalama 2 böcek vardır.

#7
Foto - Bazı farklı yiyecekleri ve şekerleri daha parlak hale getirmek için böcek salgısı olan şellak kullanılır.

Bazı farklı yiyecekleri ve şekerleri daha parlak hale getirmek için böcek salgısı olan şellak kullanılır.

#8
Foto - Kuru üzümlerde böcek ve meyve sineği yumurtası bulunmaktadır.

Kuru üzümlerde böcek ve meyve sineği yumurtası bulunmaktadır.

#9
Foto - Konserve ananasların içinde % 20'ye kadar küflü meyve bulanabilir.

Konserve ananasların içinde % 20'ye kadar küflü meyve bulanabilir.

#10
Foto - Her taze ürün yediğinizde, sizden önce ürünlere dokunan birinin tuvaletini yaptıktan sonra elini yıkayıp yıkamadığı konusunda riske giriyorsunuz. Bu yüzden salata yapmadan önce her şeyi yıkamalısınız. Bir de önceden paketlenmiş ürünlerin bakteri yuvası olduğunu unutmamanız gerekir.

Her taze ürün yediğinizde, sizden önce ürünlere dokunan birinin tuvaletini yaptıktan sonra elini yıkayıp yıkamadığı konusunda riske giriyorsunuz. Bu yüzden salata yapmadan önce her şeyi yıkamalısınız. Bir de önceden paketlenmiş ürünlerin bakteri yuvası olduğunu unutmamanız gerekir.

#11
Foto - Baharatların içinde böcek parçaları, yaprak biti ve küf bulunmaktadır.

Baharatların içinde böcek parçaları, yaprak biti ve küf bulunmaktadır.

#12
Foto - Daha önce karides yediyseniz insanlar da dahil olmak üzere potansiyel olarak binlerce farklı hayvanın dışkısını da yediniz.

Daha önce karides yediyseniz insanlar da dahil olmak üzere potansiyel olarak binlerce farklı hayvanın dışkısını da yediniz.

#13
Foto - Domates salçası, yüzde 45'ten fazla küf içeriyorsa kötü kabul edilir.

Domates salçası, yüzde 45'ten fazla küf içeriyorsa kötü kabul edilir.

#14
Foto - Tüm sütlerde inek dışkısı bulunur. Süt sağma makineleri takılmadan önce memeler temizlenir ancak inekler sağılırken tuvaletlerini yaparlar.

Tüm sütlerde inek dışkısı bulunur. Süt sağma makineleri takılmadan önce memeler temizlenir ancak inekler sağılırken tuvaletlerini yaparlar.

#15
Foto - Makarnası, pilavı ve salatası yapılan kuskus, irmik buğdayının topçuklar halinde şekillendirilip buğday unuyla kaplanması yöntemiyle hazırlanan bir yemek türü. Ancak dikkatli tüketilmezse vücuda yararından çok zarar verebilir. Kuskus, lif oranı düşük bir yiyecektir. Yağ oranı yüksek bir yiyecekle birleştirilirse yağ kütlesini ve obeziteyi artırabilir. Kuskus ayrıca yüksek karbonhidrat içerir ve bu da kan şekerinde artışa neden olabilir. Şeker hastalığınız varsa veya bu hastalığa yakalanmaya yatkınsanız bir uzmana danışarak kuskustan uzak durmanızı öneririz.

Makarnası, pilavı ve salatası yapılan kuskus, irmik buğdayının topçuklar halinde şekillendirilip buğday unuyla kaplanması yöntemiyle hazırlanan bir yemek türü. Ancak dikkatli tüketilmezse vücuda yararından çok zarar verebilir. Kuskus, lif oranı düşük bir yiyecektir. Yağ oranı yüksek bir yiyecekle birleştirilirse yağ kütlesini ve obeziteyi artırabilir. Kuskus ayrıca yüksek karbonhidrat içerir ve bu da kan şekerinde artışa neden olabilir. Şeker hastalığınız varsa veya bu hastalığa yakalanmaya yatkınsanız bir uzmana danışarak kuskustan uzak durmanızı öneririz.

#16
Foto - Pirinç patlağı kalorisi düşük olduğu için genellikle diyetlerde veya açlığı bastırmak için birçok kişi tarafından tüketiliyor. Ancak kalorisi düşük olsa da yine de işlenmiş gıdalar grubunda yer alıyor. Bu da vitamin ve minerallerden yoksun olduğunu gösteriyor.

Pirinç patlağı kalorisi düşük olduğu için genellikle diyetlerde veya açlığı bastırmak için birçok kişi tarafından tüketiliyor. Ancak kalorisi düşük olsa da yine de işlenmiş gıdalar grubunda yer alıyor. Bu da vitamin ve minerallerden yoksun olduğunu gösteriyor.

#17
Foto - Bunun dışında yapılan bir çalışmada araştırmacılar pirinç bazlı yiyecekler de arsenik buldu. Arsenik kimyada As sembolü ile gösterilen ve metal ile ametal arasında bir özelliğe sahip bir elementtir. Bu da insan vücudunda ciddi derecede zehirlenmelere yol açabilir.

Bunun dışında yapılan bir çalışmada araştırmacılar pirinç bazlı yiyecekler de arsenik buldu. Arsenik kimyada As sembolü ile gösterilen ve metal ile ametal arasında bir özelliğe sahip bir elementtir. Bu da insan vücudunda ciddi derecede zehirlenmelere yol açabilir.

#18
Foto - Tropikal meyveler arasında tadı çok sevilen mango ile mükemmel tatlılar hazırlayabilirsiniz. Ancak bu harika meyve vücudunuzda toksik etki meydana getirebilir. Zehirli sarmaşık alerjisi geçmişiniz varsa, mangodan uzak durmanız önerilir. Her ikisi de kaşıntıya, kızarıklığa, kurdeşenlere ve kabarcıklara yol açabilecek aynı maddeye sahiptir.

Tropikal meyveler arasında tadı çok sevilen mango ile mükemmel tatlılar hazırlayabilirsiniz. Ancak bu harika meyve vücudunuzda toksik etki meydana getirebilir. Zehirli sarmaşık alerjisi geçmişiniz varsa, mangodan uzak durmanız önerilir. Her ikisi de kaşıntıya, kızarıklığa, kurdeşenlere ve kabarcıklara yol açabilecek aynı maddeye sahiptir.

#19
Foto - Kombuça son yıllarda popülerliği artan ve sağlık açısından birçok yararı olan fermente bir içecektir. Ancak bazı kişilerde içtikten sonra zehirlenme ve böbrek yetmezliği gibi vakalar görülmüştür.

Kombuça son yıllarda popülerliği artan ve sağlık açısından birçok yararı olan fermente bir içecektir. Ancak bazı kişilerde içtikten sonra zehirlenme ve böbrek yetmezliği gibi vakalar görülmüştür.

#20
Foto - Bu bakımdan kombu çayını tüketirken aşıraya kaçmamanız gerekiyor. Önerilen kombu çayı miktarı 114 gram olarak belirlenmiştir.

Bu bakımdan kombu çayını tüketirken aşıraya kaçmamanız gerekiyor. Önerilen kombu çayı miktarı 114 gram olarak belirlenmiştir.

#21
Foto - Somon füme, tipik olarak iyileştirilmiş ve sıcak veya soğuk füme olarak tüketilen bir somon aperatifidir. İster salatanıza ekleyerek yiyebilir isterseniz de minik kanepeler şeklinde tüketebilirsiniz. Ancak somon füme tüketirken çok dikkatli olmalısınız. Füme somon elde etmek için kullanılan teknikler en az hava ve su kirliliği kadar vücuda zarar verebiliyor. Özellikle tütsülemede kullanılan aromalar toksik etki yaratarak kansere bile sebep olabiliyor. Somon füme içerisinde yer alan fazla tuz oranı bakımından da çok tehlikeli. İşlenmiş halde olduğu için içerisinde bolca nitrat bulunan somon füme, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kansere yol açan gıdalar arasında gösteriliyor. Listeria bakterisi içerme olasılığı nedeniyle bağışıklığı düşük kişilerin tüketmesi de ayrıca sakıncalı.

Somon füme, tipik olarak iyileştirilmiş ve sıcak veya soğuk füme olarak tüketilen bir somon aperatifidir. İster salatanıza ekleyerek yiyebilir isterseniz de minik kanepeler şeklinde tüketebilirsiniz. Ancak somon füme tüketirken çok dikkatli olmalısınız. Füme somon elde etmek için kullanılan teknikler en az hava ve su kirliliği kadar vücuda zarar verebiliyor. Özellikle tütsülemede kullanılan aromalar toksik etki yaratarak kansere bile sebep olabiliyor. Somon füme içerisinde yer alan fazla tuz oranı bakımından da çok tehlikeli. İşlenmiş halde olduğu için içerisinde bolca nitrat bulunan somon füme, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kansere yol açan gıdalar arasında gösteriliyor. Listeria bakterisi içerme olasılığı nedeniyle bağışıklığı düşük kişilerin tüketmesi de ayrıca sakıncalı.

#22
Foto - Bilim insanları tarafından tartışma konusu olan hindistan cevizi yağı, sağlıklı beslenenlerin favori yağı arasında yer alıyor. Özellikle kurabiye, kek ve pastalarda tercih edilen bu lezzetin zararlı yanları da bulunuyor. Hindistan cevizi yağı %80'den fazla doymuş yağ içeriyor. Bu da LDL kolesterolü ve kalp hastalığına yakalanma oranını artırıyor.

Bilim insanları tarafından tartışma konusu olan hindistan cevizi yağı, sağlıklı beslenenlerin favori yağı arasında yer alıyor. Özellikle kurabiye, kek ve pastalarda tercih edilen bu lezzetin zararlı yanları da bulunuyor. Hindistan cevizi yağı %80'den fazla doymuş yağ içeriyor. Bu da LDL kolesterolü ve kalp hastalığına yakalanma oranını artırıyor.

#23
Foto - Hem pratik hem de öğününüzü kurtaracak ton balığı ile sağlıklı salatalar ve yemekler hazırlayabilirsiniz. Ancak diğer sağlıklı besinler gibi ton balığı yerken de farkında olmadan zehirlenebilirsiniz.

Hem pratik hem de öğününüzü kurtaracak ton balığı ile sağlıklı salatalar ve yemekler hazırlayabilirsiniz. Ancak diğer sağlıklı besinler gibi ton balığı yerken de farkında olmadan zehirlenebilirsiniz.

#24
Foto - Ton balığı Omega-3 bakımından zengin olmasına rağmen bazı araştırmacılar, Atlantik Okyanusu'nda yetişen ton balığının yüksek cıva içerdiğini keşfetti. Bu da ciddi derecede zehirlenmelere yol açabilir.

Ton balığı Omega-3 bakımından zengin olmasına rağmen bazı araştırmacılar, Atlantik Okyanusu'nda yetişen ton balığının yüksek cıva içerdiğini keşfetti. Bu da ciddi derecede zehirlenmelere yol açabilir.

#25
Foto - Tarçın vazgeçilmez baharatlar arasında yer alıyor. Genellikle çaylarda, tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak tercih ediliyor. Ancak tarçını oluşturan bileşenler arasında kumarin yer alıyor. Kumarin kimyasal bir bileşiktir. Vücutta toksik ve kanserojen etkisi yaratır.

Tarçın vazgeçilmez baharatlar arasında yer alıyor. Genellikle çaylarda, tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak tercih ediliyor. Ancak tarçını oluşturan bileşenler arasında kumarin yer alıyor. Kumarin kimyasal bir bileşiktir. Vücutta toksik ve kanserojen etkisi yaratır.

#26
Foto - Çoğu kişi kahveyi daha kolay uyanmak, gün ortasında konsantre olmak veya sadece bir mola vermek için içiyor. Ancak kahvenin bu zararlı etkisini kimse bilmiyor. Araştırmalar, kahveyi aşırı içmenin osteoartrozu, artropatileri ve obeziteyi kötü etkilediğini göstermiştir.

Çoğu kişi kahveyi daha kolay uyanmak, gün ortasında konsantre olmak veya sadece bir mola vermek için içiyor. Ancak kahvenin bu zararlı etkisini kimse bilmiyor. Araştırmalar, kahveyi aşırı içmenin osteoartrozu, artropatileri ve obeziteyi kötü etkilediğini göstermiştir.

#27
Foto - Kızartılmış, haşlanmış veya püre şeklinde severek yediğimiz patatesin de diğer besinler gibi vücudu zehirleyen özellikleri bulunuyor. Eğer kabuğu yeşil bir patatese rastlarsanız ya direk çöpe atın ya da kabuğunu soyarak tüketin. Yeşil kabuklu patates bulantı ve kusmaya yol açabilen toksik bir bileşik olan yüksek konsantrasyonda glikoalkaloid içerir.

Kızartılmış, haşlanmış veya püre şeklinde severek yediğimiz patatesin de diğer besinler gibi vücudu zehirleyen özellikleri bulunuyor. Eğer kabuğu yeşil bir patatese rastlarsanız ya direk çöpe atın ya da kabuğunu soyarak tüketin. Yeşil kabuklu patates bulantı ve kusmaya yol açabilen toksik bir bileşik olan yüksek konsantrasyonda glikoalkaloid içerir.

#28
Foto - Hint cevizi, çoğunlukla Endonezya ve Hindistan'dan gelen ve muskatı andıran keskin bir baharat türüdür. Bu cevizi fazla yerseniz halüsinasyonlara, taşikardiye ve antikolinerjik etkilere neden olur.

Hint cevizi, çoğunlukla Endonezya ve Hindistan'dan gelen ve muskatı andıran keskin bir baharat türüdür. Bu cevizi fazla yerseniz halüsinasyonlara, taşikardiye ve antikolinerjik etkilere neden olur.

#29
Foto - Bir grup lahana çeşidine ait olan ve turpgil sebze kategorisinde olan kale bitkisi, yavaş yavaş mutfaklarımıza dahil olmaya başladı.

Bir grup lahana çeşidine ait olan ve turpgil sebze kategorisinde olan kale bitkisi, yavaş yavaş mutfaklarımıza dahil olmaya başladı.

#30
Foto - Özellikle marul dışında salatalarda tercih edilen ve sağlık açısından çok faydalı olan kaleyi yerken de dikkatli olmalısınız. Lahana türü gibi turpgil sebzeler topraktan ağır metaller biriktirebilir ve bazılarında yüksek düzeyde kurşun bulunabilir. Kanyak: Milliyet

Özellikle marul dışında salatalarda tercih edilen ve sağlık açısından çok faydalı olan kaleyi yerken de dikkatli olmalısınız. Lahana türü gibi turpgil sebzeler topraktan ağır metaller biriktirebilir ve bazılarında yüksek düzeyde kurşun bulunabilir. Kanyak: Milliyet

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23