"Avrupa’ya gönderiyorlar" mesajı kısa sürede yayıldı! Malatya’da yüzlerce mülteci oraya akın etti
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan bir hukuk firmasına başvuruda bulunan mülteciler Avrupa'ya gitmek için harekete geçti
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan bir hukuk firmasına başvuruda bulunan mülteciler Avrupa'ya gitmek için harekete geçti
Malatya’da bir hukuk firması için, başvuruda bulunan yabancı uyrukluları "Avrupa’ya gönderdiği" paylaşımı sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılınca ortalık karıştı. Yüzlerce sığınmacı, iş merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Olay, sabah saatlerinde Battalgazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde meydana geldi.
İddiaya göre, bazı sosyal medya mecralarında yabancı uyrukluların Buhara Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir hukuk bürosuna başvuruda bulunması halinde "Avrupa’ya gönderileceği" paylaşımı, yabancı uyruklu kişiler arasında kısa sürede yayıldı.
İddiayı duyanların koşarak geldiği iş merkezi önünde metrelerce kuyruk oluşurken, gerçek ise polis ekiplerinin bölgeye gelmesiyle ortaya çıktı. Firma yetkilileri ile görüşen ekipler iddianın bir yalandan ibaret olduğunu belirlerken, gerçeği tercümanlar aracılığıyla öğrenen yüzlerce mülteci, polis ekiplerinin kontrolünde evlerine dağıldı.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23