• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Yeniakit Publisher
ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
AA Giriş Tarihi:

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyeleri, ellerinde "Gazze'de soykırım devam ediyor", "Sözde barış, özde katliam" yazılı pankartlarla İsrail’in Gazze’de devam eden katliamlarını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

#1
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Protesto gösterisinde kukla ustası Mehmet Tahir İkiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu temsil eden kuklayla, Gazze'deki saldırılara dikkati çekmek için gösteri yaptı.

#2
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Platform adına konuşan Halis Çıtır, İsrail'in ateşkes görüşmelerine ve arabuluculuk girişimlerine rağmen Gazze'de sivilleri hedef almaya devam ettiğini belirtti.

#3
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Görüşmelerden bu yana 446'sı çocuk, yaşlı ve kadın olmak üzere 1265 Filistinlinin şehit olduğunu, 4 bin 193 Filistinlinin yaralandığını, 173 Filistinlinin ise esir alındığını ifade eden Çıtır, "Hamas ateşkes için kabul ettiği şartları eksiksiz bir şekilde uyguladığı halde, İsrail tarafı imzalanan ateşkes anlaşmasının neredeyse tüm maddelerini açıkça ihlal etmiş ve Gazze'nin büyük bir kısmını işgal etmeye devam etmiştir" dedi.

#4
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

İsrail'in, Türkiye'nin Suriye'deki varlığı ile güvenliğini hedef alan saldırılar yaptığına dikkati çeken Çıtır, şunları kaydetti:

#5
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

"Arabulucu ülkelerin yalnızca ateşkes çağrısında bulunmaları yeterli değildir. Aynı zamanda, uluslararası hukuka aykırı eylemlerde kullanılabilecek her türlü silah ve askeri desteğin durdurulması konusunda da somut adımlar atmaları gerekmektedir.”

#6
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

“3 yıldır Gazze'de insanlık dışı uygulamalar devam etmektedir. Bugüne kadar 72 bin konut yıkılmıştır. Yaklaşık 365 kilometrekarelik dar bir alanda yaşayan 2,5 milyona yakın insan defalarca yerinden edilmiştir. On binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetmiştir."

#7
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

#8
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

#9
Foto - ABD Büyükelçiliği önünde Gazze protestosu: Sözde barış, özde katliam!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep Aydın / Sosyal Bilimci

GAZZE'DE YAŞANANLAR İNSANLIĞIN HAYSİYET SINAVIDIR! Tarih, sadece savaşları ve antlaşmaları kaydetmez; o aynı zamanda muktedirlerin sahte barış maskelerini ve bu maskelerin ardına gizlenen mutlak sessizlikleri de yazar. Bugün Gazze’de yaşananlar, insanlığın ortak hafızasında hiç kapanmayacak, kabuk bağlamayacak derin ve kanayan bir yara olarak duruyor. "Sözde barış, özde katliam" diye haykıran kalabalıklar, aslında sadece bir adaletsizliği protesto etmiyor; modern dünyanın, yanı başındaki bir soykırıma gözlerini kapatışına ağıt yakıyor. Bir annenin kucağında cansız yatan evladına bakıp döktüğü gözyaşları, sadece o topraklara değil, insanlığın haysiyetine düşüyor. Kürsülerden barış, insan hakları ve evrensel değerler üzerine nutuk atanlar, Gazze söz konusu olduğunda derin, sağır edici ve utanç verici bir sükunete gömülüyor. Bu sessizlik, zalimin zulmünden daha çok acıtıyor canımızı. Çünkü biliyoruz ki, adaletsizlik karşısında susanlar, bir gün o zulmün kendi kapılarını da çalacağını unutanlardır. "Yılanın başı küçükken ezilmeliydi" feryadı, geçmişte vaktinde atılmayan adımların bugün ne denli büyük bir canavara dönüştüğünün en somut itirafıdır. Zulüm, büyütülüp beslenen, görmezden gelindikçe serpilen ve en nihayetinde tüm dünyayı zehirleyen bir sarmaşık gibidir. Bugün Gazze’deki çığlıklara kulaklarını tıkayan devletler, sıranın kendilerine gelmeyeceğini sanarak büyük bir yanılgının içinde debeleniyorlar. Oysa adalet bir kez zedelendiğinde, hiç kimsenin güvende olmadığı bir dünya kalır geriye. Bizlerin elinden gelen tek şey bazen sadece bir kalem oynatmak, kalbimizdeki o sönmeyen yangını sayfalara dökmektir. Fakat unutulmamalıdır ki; tüfeklerin, bombaların ve sınırların ötesine geçebilen yegane güç, hakikatin sesidir. Kalemler konuşmaya, vicdanlar sızlamaya devam ettikçe, sahte barışların arkasındaki gerçek katliamlar asla gizlenemeyecektir. Gazze, insanlığın haysiyet sınavıdır ve bu sınavda susanlar, tarihin en karanlık sayfalarında çoktan yerlerini almışlardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23