13 Arap ülkesi en beğenilen ülkeyi seçti
ABD merkezli bir düşünce kuruluşu aralarında Cezayir, Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan'ın da yer aldığı 13 Arap ülkesinde kamuoyu yoklaması yaptı.
ABD merkezli bir düşünce kuruluşu aralarında Cezayir, Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan'ın da yer aldığı 13 Arap ülkesinde kamuoyu yoklaması yaptı.
EN BEĞENİLEN ÜLKE TÜRKİYE Ankette Arap ülkelerinin, bölgesel ve küresel güçlerin dış politikasına yönelik görüşleri soruldu.
Anket sonuçlarına göre dış politikası en beğenilen ülke Türkiye oldu.
Ankete katılanların yüzde 58'i Türkiye'nin dış politikasına ilişkin olumlu görüşlere sahip olduğunu belirtti.
İSRAİL EN BÜYÜK TEHDİT 30 bin kişinin katıldığı ankette İsrail, yüzde 89'luk oranla en büyük dış tehdit olarak görüldü.
Onu ABD ve İran izledi.
ABD'nin Filistin politikası da yüzde 81 oranında olumsuz görüş aldı.
Ankete katılanların büyük çoğunluğu Washington'un Suriye, Yemen ve Libya politikasını da "olumsuz" olarak değerlendirdi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23