• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kanayan yara, aileyi nasıl kurtarabiliriz?

42 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ali

Düğünde oyna iç balayı... Bi besmele bile yok. Eee istanbul sözleşmesi hep bu CHP (!)nin işi ne beklenir
  • 5 Yıl Önce

Ahmet Y.

Herkes, "erkekler şöyle olmalı, erkekler böyle olmalı" diyor da, Hz. fatıma (r.a) gibi olan KAÇ KADIN VAR??? Buyurun okuyun... Hz. Ali (a.s), Hz. Fatıma’nın iki gün bir şey bulamayıp aç kaldığını öğrenince üzülerek; “Neden bu durumu bana bildirmedin?” dediğinde, Hz. Fatıma (a.s) şöyle dediler: “Ya Ebe’l Hasan! Gücünün dışında olan bir şeyi senden isteyerek seni zorluğa düşürebilirim diye Rabbimden utandım." Günümüzün zamane kadınları ise, çöpe atacak ekmek bulamadıklarında, açgözlülük yapıp, kocalarını 7 köye MADARA ederler... Buyurun bu da başka bir hikayesi: Hz. Fatıma (a.s), Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Kocasını öfkelendiren kadına yazıklar olsun; kocası kendisinden razı olan kadına da ne mutlu.” Eyy zamane kadınları! Hz. Hatice'nin, Hz. Aişe'nin, Hz. Fatıma'nın hayatını okuyun ve tatbik edin. Herşeye rağmen kocanız size zulmediyorsa, o zaman konuşmaya hakkınız var. Tabii bu sözlerim, gerçek müslüman kadınlar içindir. Kuzu postuna bürünmüş çakal misali, müslüman postuna bürünmüş din düşmanı şıllıkları kastetmiyorum. Onlar bildikleri gibi yapmaya devam etsinler. Onların hesabını Yüce Mevla, zamanı gelince görecektir.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Rasulullah sav kadını evine davet ediyor. Bir sahabe eşi evinden cenazesi cıkıyor. Kadın TEVHİD le tagutu Red ve şirkten beri olduğu zaman evinden cıkmaz. Kadınlar eve döndüğünde bir çok sorun çözülür Allah aşkına çok acil olmadan dışarı CIKMAYIN yuvanızı kurtarın.
  • 5 Yıl Önce

Ahmet Y.

Ayşenur, Hangi ATAERKİL??? Sen şuna ANAERKİL desene. Çünkü, geçmişten bu yana, baba dışarıda evin geçim iaşesini temin etmekle meşgulken, evde kumandayı veren ANA dır. Dolayısıyla, genelde evde dönen dolaplardan, babanın ha hiç haberi olmaz ya da olursa da, ateş bacayı sardıktan sonra, atına binen üsküdarı geçtikten sonra haberi olur. Evde ANA, çocukların gözünü BABA ile korkutur ama, babanın ruhu duymaz. Eski büyük ailelerde, evin kumandası her daim ananın elindedir. Size sorarım, kaynana-gelin tartışmaları, tüm dünya da meşhur iken, kayınpeder-damat tartışmaları NEDEN yok denecek kadar az? Demek ki neymiş? ATAERKİL DEĞİL, ANAERKİL REVAŞTAYMIŞ!!!
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Büyüktoortop

Öncelikle mevcut İstanbul sözleşmesi ve yürürlükteki yasaların iptali gereklidir
  • 5 Yıl Önce

İktidâr "muhâfazakâr", ama âile "muhâfazasız"...

Büyük bir üzüntüyle söylemeliyim ki, bu yol tamâmen "eğri"dir. Ekranlarda gûyâ aşık atışmaya çalıştığımız insanların/milletlerin tuzağına düşerek elimizdeki.en son muhterem ve pek kıymetli âilemizi de "paramparça" ediyoruz..!
  • 5 Yıl Önce

" Kork, Allâh'dan korkmayandan", demişler..!

İnsân, Allâh t.'dan korkmadıktan sonra... Âilemize maalesef "atom bombası" atılmıştır..!
  • 5 Yıl Önce

Bir müslüman Türk, bu şartlarda niçin ve nasıl "resmî nikâh" kıysın.?!

Millet, resmen "zinâ"ya ( nikâhsız kadın-erkek birlikteliğine) itiliyor.! Vebâli çok elîm olur, çok..!
  • 5 Yıl Önce

Bu kânûnları çıkaranlar milletin huzûruna hâlâ nasıl çıkabiliyorlar.?!

Bâtıl'ın / Batı'nın peşine takılırsak muhakkak batarız..!
  • 5 Yıl Önce

Kadına "pozitif" ama erkeğe "negatif" ayrımcılık.!?

İstanbul Sözleşmesi'nden bir ân önce çekilmeliyiz..!.6284.no'lu nafaka kânûnu da yeniden temâmen ve âdil düzenlenmelidir..!
  • 5 Yıl Önce

Korkusuz

Muslumanlikda mahrem namahram duygusu vardir.kadin babasinin yaninda acamayacagi yerini baskasinin yanda acmaz.yabanci erkeklerle oturmaz. Batilinin boyle kaygisi yok.Bizde batiyi taklid ede ayni olduk.cocuklarimiza mahrem na mahremi ogretemedik.evlilikler catirdadi.3 bes sene gez dolas evlen bir sene sonra ayril.sora namahremle yakinlas arkadasim oldu.diyoruz maalesef.nikahta bitti.sora hazmedeme cana kiy oldumu Idam gelmiyor bati darilir diye arkadas batinin kulturu ayri seni n ayri zaten idam gelsede gelmesede bati sei topluluguna almiyor.ne diyor.cok buyuksun kucul.nasil seni yediye bolelim.ozaman bakariz diyor uyanmadinizmi hala
  • 5 Yıl Önce

Hayrettin Hatunoğlu

17 Yıl önce böyle bir yara yoktu. Kim oluşturdu ve kanattı bu yarayı? AK parti. Ahlaki değerlerin içini boşalttı. 17 Yıl önce böyle sıklıkla duyuyor muyduk bu tür olayları?
  • 5 Yıl Önce

İsmail AGAR

Sayın yazar"Erkekler layık oldukları yere,kadınlar layık oldukları yere ugelmedikçe gelemiyeceklerdir" Bizim ve bizim gibi ülkelerde kadına bakışımız malum.Güzel sözler etmişsiniz ama maalesef genel anlayış öyle değil.
  • 5 Yıl Önce

AHMED

Tanıdığım bir ailede yaşanan bir olay. Kocası, Karısını bir mesaj olayı nedeniyle evden kovuyor. Şiddet yok.Adamda içki yok. Kumar yok. Mesai yaparak iki çocuğu için para kazanıyor. Kadın baba evine varır varmaz kocam şiddet uyguluyor diye polise gidiyor. Kocaya bir hafta evden uzaklaştırma aldırıyor. Adam iki çocuğuyla babasının evinde. kalıyor. Polis bir de adam eve geldi mi diye boş eve bakmaya geliyor.Sonuçta barışıyorlar. amaaaa iki yıl sonra boşandılar.
  • 5 Yıl Önce

ÖZKAN YARALI

hocam Allah sizden razı olsun boşanma ve nafaka ile ilgili Allah ne emrediyor bunu siyasılerin beynine soka bilirsek ülkemizde bu kadar aile yıkılmaz ben boaşandım boşandıgım kişi çoçuklarımın annesi ben den nafaka alarak dünyasını kurtardıgını zan ediyor kanunlar insanları bu hale getirdi ALLAHA AMANET OLUN
  • 5 Yıl Önce

Ahmet Y.

Kadına ya da erkeğe diye ayırmak yerine, İNSANA ŞİDDET ahlaksızlıktır desek, daha mantıklı olur. Çünkü şiddet, her ikisinden de gelmektedir. Her ikisi de nefs taşımaktadır ve her ikisi de nefsi arzuları doğrultusunda hareket edebilmektedir. Erkeğin ya da kadının beyanı esas alınmak yerine, DELİL ISPATI aranmalıdır. Evlenmenin 1. sebebi cinsel birliktelik ile gayri meşru birlikteliğin önüne geçilmesi gerekirken, cinsel birlikteliği, kadının rızası dahiline terkedersen, evli eşiyle zorla birlikte olmak ve TECAVÜZ suçlaması yaparsan, buna ADALET diyemezsin. O zaman evliliğin/evlenmenin ne anlamı kalır? Kadınların erkeklere uyguladığı öyle şiddetler vardır ki, ölümden daha beterdir. Sonuçta erkekte insandır ve onun da sabrının bir sınırı vardır. Sınırı aşan her kimse, (ister erkek, ister kadın) cezalandırılmalıdır. Bir tarafa POZİTİF AYRIMCILIK uygularsan, bu cinayeti körüklemekten öte geçmez.
  • 5 Yıl Önce

Göktuğ

Alın size Muhafazakar çevrelerdeki şiddet örneği:Bu arada ikinci evliliğini yaptı. Eşi Kanada’da yaşamış bir maden mühendisiydi. Daha önce evlenmiş ama eşini kaybetmişti. Bir kızı vardı. (Şule Yüksel Şenler, üvey kızının yaşamına saygısından dolayı, eşinin adının yazılmasını istemedi.) Şule Yüksel Şenler için damat adayının en önemli özelliği, namazında niyazında olmasıydı. Evlendiler. Bakırköy’de dubleks bir apartman katına yerleştiler. Eşi dolayısıyla yeni çevre edindi. Yeni çevre, Nakşibendi İsmailağa Cemaati’ydi. Burada tanıştığı kadınlardan; simsiyah çarşaf giyen Dr. Sevim Asımgil, yaşamında ikinci radikal değişime neden oldu. "İslamiyet’ten soğutuyor", "Mümkün değil çarşaf giymem" diyen Şule Yüksel Şenler bir gün kara çarşafa giriverdi. Modern başörtüsüyle başlayan süreç, kara çarşafa gelip dayanıvermişti. Tercih kendinindi kuşkusuz. Ama ortada bir reel durum da yok muydu? Ağabeyinin isteğiyle Nurcu olup türban takan Şule Yüksel Şenler, bu kez eşinin isteğiyle Nakşibendi olup kara çarşafa girivermişti! KARA ÇARŞAF GİYİYOR Türban takarak modern hayat sürdüren çevresini şaşırtan Şule Yüksel Şenler, bu kez kara çarşafa girerek türbanlı arkadaşlarını hayretler içinde bıraktı. Türbanlı arkadaşlarından koptu. Eşiyle ve üvey kızıyla Fatih Çarşamba’ya yerleşti. Milli Gazete’deki yazılarına son verdi. Bir gün Başbakan Erdoğan’ın dünürü, gazetenin başyazarı Sadık Albayrak İsmailağa Cemaati şeyhi Mahmut Hoca’ya gelerek, Şenler’in tekrar Milli Gazete’de yazması için izin istedi. Şeyh Mahmut Hoca, istiharede olan Şenler’in durumuna göre, belli konularda yazmamak üzere izin verebileceğini söyledi. İki erkek Şule Yüksel Şenler hakkında karar verirken; o dönemde Şule Yüksel Şenler’in derdi başkaydı. İkinci kocası da fiziki şiddet uyguluyordu. Her seferinde şeyhine koşuyor ama Mahmut Hoca, "Hele sabret" diyordu. 11 yıl sabretti. Boşandı. Boşanmasıyla birlikte, İsmailağa Cemaati kendisiyle tüm ilişkisini kesti! Yapayalnız kaldı.
  • 5 Yıl Önce

Korkusuz

Kadina siddet ahlaksizliktir.Muslumanim diyen kisi sarti nedir bilse gerek. Bilmesse cehenneme girse gerek.Islam guzel ahlaktir.Elinden belinden dilinden kimseye zarar gelmez.Eger insanlar Sevgili peygamberimizi ogrenirlerse kurani ogrenirlerse karincayi bile oldurmezler.
  • 5 Yıl Önce

İsmail

Artık neler yazmalıyız anlıyamıyorum. Hiç bir yetkili bizim gibi nafaka mağdurlarının sesini feryadını duymuyor. Ailer parçalanıyor umurlarında değilmi niçin bu topluma uymayan 6284 sayılı yasa ile İstanbul sözleşmesinin uygulanmasında ısrar ediliyor. Halimizi anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor. Duyun sessiz çoğunluğun çığlıklarını insanı yaşatınki devlet yaşasın boşanan erkekler maddi manevi tazminat ve süresiz nafaka ödemekten hergün ölmekten beter bir halde yaşamaktayız.
  • 5 Yıl Önce

Prof. Dr. Mehmet Bitirgen

Yazar, Ali Erkan Kavaklı beyefendinin yazısının her cümlesi doğru tesbitleri ihtiva ediyor. Önemli bir probleme parmak bastığı için çok teşekkür ediyorum. Yanlışları düzeltmek yasama görevi olanlara düşüyor.
  • 5 Yıl Önce

Bir düşünen

Batı kendisinin düştüğü çukurda çıkamadığı için bizi de oraya doğru suruklenmemizi bekledi. Biz de gönüllü olarak atladık. Bu çukur nüfus artışının durmak ve hatta geriye gidişi ile ailenin çökertilmesi idi. Birincisi zate sizlere ömür. İkincisine az kaldı. Muhafazakar iktidar bu ise çok gönüllü gözüküyor gibi. Batı düşmanını kendi silahı ile vurur. Çözüm kısa ve oz olarak Haydi kadınlar sahaya değil, haydi hanımlar yuvaya diyerek düzeltmeye baslamaliyiz. Sadece kendimizi değil tüm dünyaya da ornek olacağız. Aile ile birlikte sadece alem-i değil alemleri kurtaralım inşallah
  • 5 Yıl Önce

İbrahim Yavuz

Hep bu CHP'nin Avrupa'dan ithal yasaları yüzünden. İnşaallah Ak Parti iktidara tam bir gelsin; milli helikopter, milli uçak, yerli otomobil v.s. gibi milli yasaları da yapacak.
  • 5 Yıl Önce

Avni aladağ

Bu aile cinayetlerinde,kavgalarında bu kanunları çıkaran idareciler pay sahibidir...sebep olan yapan gibidir fehvasınca...geçinemeyen,uyuşamıyan ayrılmaya karar vermiş iki insanı sürekli karşı karşıya getiriyor birbirine karşı bileyip duruyorsun...hemde bir ömür boyunca.bu kanunlar eşyanın tabiatına aykırı.
  • 5 Yıl Önce

Yakup ÇAPACI

Kaleminize sağlık hocam. Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim.
  • 5 Yıl Önce

Ayşenur

Ataerkil bakış açısından birtürlü kurtulamıyor sunuz ne İslam ne modern hukuk sizi islah edemiyor, batı dünyasının bağnaz kilisesi, putperestler ve ateist bağnaz ataerkil topluluklarla aynı safta yer alıyorsunuz, yazık
  • 5 Yıl Önce

emrah

bu konunun bizi en çok acıtan tarafı da; istanbul sözleşmesi, 6284, kadem, aile bakanlığı, başörtülü feminister... yani kısacası ak parti eliyle büyütülmesi.
  • 5 Yıl Önce

Göktuğ

Bu iş din iman meselesi değili insan olma meselesi vicdan merhamet meselesi. Din 4 karı helal diyor sonsuz cariye helal diyor bugünün kadını buna göz yuma rmı? Bu zaten ahlaksızlığın danşiskası. Sen zinayı cezasız bırakanlara söyleyeceksin lafın varsa.. AKP döneminde zina suç olmaktan çıktı. Adamlar alenen 2-3 karıyla yaşıyor imam nikahlım diyerek. Buna kadının göz yumması isteniyor. Bu ahlaksızlıktır. O mağara döneminde kaldı.Ben onlarca muhafazakar biliyorum eşine çocuğuna eşşek muamelesi yapan kafa göz patlatan zulüm eden. Bu iş siyasi bir mesele değil insan hakları meselesi.Kadı hakları meselesi
  • 5 Yıl Önce

Ömer Ece

Teşekkür ederiz. bu konuyu lütfen bırakmayın. Yarın müslümanın ailesi de sıkıntıya girer
  • 5 Yıl Önce

selim yavuz

Kardeşim sizin bahsettiğiniz yara yaramı deryada bir damla su. Esas Günlük yüzlerce binlerce Türk gencleri uyuşturucu batağına saplanıyor kurtuluşuda yok neden onlarla ilgili bir yaz yazılmıyor. Yahudi basını neyi gündeme getirirse onunla ilgileniyorsunuz yazıklar olsun.
  • 5 Yıl Önce

burak

üzücü olan ak parti ve mhp gibi müslüman türk eksenli partilerin iktidarda olmasıdır.demek ki onlarda istemiyor ailenin düzelmesini hem kimsenin haddine değil ailenin içine karışmak namusuz ahlaksız geçmişi olmayan veledi zina ülkelerin kopya yasalarına kalacak kadar aciz miyiz konuşmakla olmuyor artık birkaç derneğe birkaç kişiye yada zümreye üç kuruş dolar için geleceğimizin yok olmasına göz yuman her kim olursa ALLAH onu kahretsin bu dünyada da öbür dünyada da hakkımı helal etmeyecem devlet kendi suçunu erkeklere yüklemeye hakkı yoktur duy ALLAH ım sesimizi müslüman ve gayrı müslümlerin zalimlerin zulmünden koru bizi çocuklarımızı ve ailemizi.....
  • 5 Yıl Önce

Yusuf

Senin istediğin kadın erkeğe köle olsun hiç bir hakkı olmasın erkeke her türlü zulmü yapsada sesi çıkmasın boynunu büküp otursun. Ortaçağ zihniyeti.
  • 5 Yıl Önce

Ali

Kadın kadın olmaktan çikmış, erkekde alemci jigolo tip erkek aramadığin kadar. Kadınlara once gistermlik iltifatlar,diz çokup yalvarmalar. Maaş kartini elinden anldi mi mizırtı basluyor. Para getirsin yeterki. Erkeği erkek gibi yetiştirmeli analar. Babam kabgali fazla şimartmayın arada kulagıni kaşıyın yeter boşuna demiyormuş. Kadin erkek çocugunu nasil yetiştirecegini oğrenmeli facebook tan vakit bulursa.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Bu yasalar Allah c.c. kanunlarına aykırı ve tam tersi durumundadır. Ne hayır bekliyordunuz ki? AKP çok profesyonel ve taktik olarak devletin kökünü kurutmak için kripto kuruluş gibi aileyi yıkma bakanlığı ile 3 vardiye gayret etmektedir. Ne diyelim ateşleri bol olsun. Ben bu dünyada zalimliklerine şahidim. Firavun bile aile için böyle bir kanun düşünememişti. Ha gayret..
  • 5 Yıl Önce

murat akın

ben de dün itbariyle evden uzaklaştırlmış bulunmaktayım. Çocuğumu hanımefendi izin verirse görebilirim. Boşanmaktan başka çare bırakmıyorlar bize (beni polise gidip şikayet eden kadına ben nasıl eşim diyeyim.- Şİddet yokken kumar alkol aldatma yokken) yazık hepimize yazık Ailelerimize Anne-Baba kardeşlerimize çocuklarıma yazık ediyoruz heba ediyoruz. Parçalanıyoruz. Kimse yetkili kimse bu işi yapacaklar bir an önce bir çare bulsunlar yeter artık.
  • 5 Yıl Önce

adem

Yüreğine sağlık hocam inşallah yanlışdan dönülür
  • 5 Yıl Önce

ayşe gül

son günlerde ekranlardan dindar hadi müslüman diye bildiğim bazı kişilikler bile, ben niye emanet mişim diyerek peygamberimizin bu sözüne de karşı çıktılar. gerçi günümüz de erkekler de değişti ya. kimse kendi sınırlarını bilmezse her şeyi bekle.
  • 5 Yıl Önce

muharrem

yüreğine eline sağlk....
  • 5 Yıl Önce

CaN

...erkeklerin kanunlar karşısında insan olarak dahi sayılmıyor. Bu nasıl bir adalettir. Bu ne saçmalıktır. 2 ay evil kal ömür boyu nafaka öde, kadın bir telefonla eşini sokağa attırsın, hiç gerçeği araştırılmadan, .. çok yazık,
  • 5 Yıl Önce

ayşe güngör karaarslan

teoride saydıklarınız doğru altın çeyiz kadının tazminat alıyor falan.ama uygulamada öyle değil.çoğu zaman erkeklerin saldırganlığından korkulduğu için hiç bir şey istenmeden hatta evlilikte kadın çalıştığı ;beraber edinilen mallar sözkonusu olduğu halde canımı kurtarayım derdiyle her şey erkeğe bırakılıyor.erkek yıllarca kadının çalışmasının üstüne oturuyor.kadın ise çoğu zaman çocuğunun da sorumluluğunu alarak sıfırdan hayat kurmaya çalışıyor.öldürülen kadınların hayatları incelenmeli.çoğunda erkek mağdur edildiği için değil terkedilmeyi hazmedemediği düzeni elinin altındaki malı işçisi (kadını öyle görüyor çünkü)elinden alındığı için öldürüyor.olay mağduriyet değil tamamen zihniyetmeselesi..
  • 5 Yıl Önce

veli

Bunlar cıss konular. AKP nin daha fazla oy kaybetmeye ihtiyacı yok. Hele böyle bir zamanda. Nikah masasında bu şartları da zikretsinler, sanırım yarısı hayır der...
  • 5 Yıl Önce

saygı

bu yara iyileşmez. çünkü kökü avrupada. onlarda bizi yıkmanın ailenin yıkılmasından geçtiğini bildiği için buraları ele geçirmişler. istediklerini çok iyi yapıyorlar. dini cemaat ve tarikat geçinenlerinde bu konuda ciddi bir tepki vermeyip desteklemeleri de bu kesiminden bu hainlerce elegeçirildiğinin göstergesi. papalığın bir icraatı bu haşa onların tabiriyle "tanrıyı kıyamete zorlamış oluyorlar" allahın dediği olur. rabbımdan kıyametin bu alametler belirldiğinde kopacağını bildiriyor. bunlar kadın ve çocuktan idareci olması, idarecilerin liyakattan uzak olması, yani ayakların baş başların ayak olması, allahın hükümlerinin uygulanmaması, faiz ve zinanın yayılması, vs vs. kıyameti koparacak gadabı ilahiyi harekete geçirecek vahim icraatlar. yarın kıyameti bekleyin sözü boş değil.
  • 5 Yıl Önce

Boşama hakkı

Hocam Allahtan başkasından korkmadan yazmışsınız. Allah razı olsun. Erkeğe bir lafla ceza aldırma hakkı veriliyorsa erkeğe de evlenirken olduğu gibi bir kalemde boşama hakkı verin bu iş çözülür şiddet falan kalmaz. hic kimse sorunlu biri yüzünden hayatını riske atmaz. İstanbul sözleşmediyle iş yapacaklarına kuranla iş yapsınlar lafla peynir gemisi yürümez icraata bak.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23