• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çay demleme şampiyonu, işin sırrını paylaştı! Tavşan kanı çay nasıl demlenir?

Çay, Türkiye genelindeki en çok tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Peki tavşan kanı ve lezzetli çay nasıl demlenir? Şampiyonu işin sırrını paylaştı...

2 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hafız

Abdestli - Besmele çekerek - Beddua etmeden canı gönülden demlenir. Afiyet olsun inşâAllah
  • 1 Yıl Önce

hasel

Türkiyede farklı demleme uygulaması yaygındır.1.Alt demlikteki su kaynamaya bırakılır.2.Üst demliğe 3-4 çorba kaşığı çay dökülerek,üzerine su dökülür ve su-çay karıştırılır.Yani,iyice soğuk su ile ıslanır ve biraz çökünce,soğuk su süzülür.Süzülen üst demlik,alt demliğin üzerine konur.Çay,alt suyun buharı ile biraz gevşer.Alt demlikteki veya ketilde kaynatılan su,azar azar buharla gevşeyen çayın üzerine dökülür.Kapak kapatılır.Beşer dakika arayla,çay kaşığı ile üst demlikteki çay 2-3 kere karıştırılır.Kısık ateşte 5 dakika çökmeye bırakılır.Afiyetle içilir.En ideali bu yöntemdir.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23