Zorlu Yollarda Şeker Tadı Aranmaz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, zorlu yollarını daha da zorlaştırarak yine yollara düştü.
Gerçi “Her güçlüğün arkasında bir kolaylık vardır” inancıyla hareket ettiği için siyasi ve fikri hayatının bütünü zorluklar içerisinde geçmiştir.
Reise yol arkadaşı olmak zordur. Sadakat ve fedakârlık ister. Umar ve bekleriz ki, Reis yeni zorlu yoluna, sadakat ve fedakârlığı test edilmiş kimselerle çıkar.
AK Parti teşkilatları başta olmak üzere belediyeler ve bürokraside, Reisin yüküne omuz vermek yerine, sırtından geçinenler kervana köstek olmazlar.
Bu hisse kapılmama sebep, kongrede Başbakan Binali Yıldırım’ın birkaç sözü oldu. Not alabildiğim kadarıyla dedi ki:
……………..
- “Bizim partimizde makam, mevki derdi olmaz”. Güzel bir temenni. Dürüst her insanın istediği ve özlediği bir durumdur.
- “Ah Binali Bey ah!... Reis’in ve zatınızın hatırı olmazsa, makam, mevki hırsı üzerine söylenecek o kadar çok şey var amma gelin görün ki, “Gün önünde bulut var”.
Bu kutlu kervanda tuzumuz olsun diye büyük resme bakarak, Reis’in yüküne omuz veriyoruz. “Memleket, millet, devlet, bayrak ve din” sevdasına tabi.
Başkalarının gözü önündeki saman çöpünü görüyoruz, fakat kendi gözümüzün önündeki saban okunu da görmemiz lazım.
Bu yüzden Reis’in yeni dönemde; parti teşkilatlarında, belediyeler ve devlet kurumlarında büyük reformlar, değişimler yapacağına inanıyoruz.
…………………..
Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca içte ve dışta, çok çirkin ittifaklarla dolu böylesine büyük düşmanlık ve ihanet odaklarıyla karşı karşıya kalmamıştır.
Millet-Devlet kaynaşması sayesinde tüm şer güçlere karşı durulmuş ve sahili selamete çıkılma yolunda halen mücadele edilmektedir.
Yeri gelmişken geçmeyelim ve bir noktayı daha üzerine basa basa belirgin hale getirelim.
Millet olarak ortak özelliklerimizden birisi şudur; “vatana, millete, bayrağa, devlete ve dinimize” ihanet eden hiç kimseyi affetmemiştir.
Bu kutlu mücadelenin Reisi elbette Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır ama Reis’in esas yol arkadaşları, hiçbir ikbal beklentisi olmayan isimsiz kahramanlar ordusu milletimizdir.
…………….
Binali Bey’in kongrede vurguladığı bir ifade daha vardı. “Kibirden uzak olup, tevazu sahibi olacağız” demişti.
Maalesef teşkilatlar, belediyeler ve bürokrasideki en büyük yaralardan birisi de kibir hususudur. Oysa “Güç, kibirden uzak olduğu müddetçe uzun ömürlü olur.
Kim kibre aldanırsa; vakti, saati geldiğinde sahibini yer ile yeksan eder.
Tarih nice böyle kibir ve güç ortaklığının feci sonunu yazmıştır.
…………….
Ezcümle:
Türkiye’nin siyasi tarihinde, siyasete en uzak olan insani meleke hep “ahlak” meselesi olmuştur.
Onun için denilir ki, “Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur”.
Yeni dönemde, “siyaset ile ahlak müessesesinin büyük birliğini görmeyi umuyoruz”. Milletimizin beklentisi bu yöndedir.







