--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Son asırlık çınar Hasan Aksay

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
6

Geçtiğimiz cumartesi günü son asırlık çınar Hasan Aksay ağabeyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunup duasını aldık.

Ziyarette; Hasan Hüseyin Maden, Ali İhsan Karahasanoğlu, Nuri Karahasanoğlu, Fatih Uğurlu vardı.

Bu ziyaret; hem dostların kendi adlarına hem de merhum Mustafa Karahasanoğlu ağabeyin vefasına duyulan sahiplenmenin gereği idi.

Mustafa ağabey ile Hasan ağabeyin dava adına dostluğu, kadim kardeşliği, dünyevi tüm menfaatlerin üzerindeydi ve Allah rızasına dayalı idi.

Karahasanoğlu kardeşler ve arkadaşlarımız, bu vefanın daimi takipçisi olarak vazifelerini yerine getirdiler. Ve vefa bir amentü meselesidir.

Hasan ağabey nüfus kaydına göre 92 yaşında olsa da esas 95 yaşındadır. Öğretmenlik yaptığı yıllarda “Vahdet” isimli bir dergi çıkarmak ister fakat dergi sahibi olabilmesi için yaşı yetmez. Bu yüzden yaşını iki yaş büyütür.

Lakin CHP zihniyetlilerin yüzünden dergi çıkamaz ama sonra bu iki yaş, yine CHP zulmüne karşı milletvekili olabilmek için işe yarar ve o devrin CHP karşıtı olarak Adalet Partisi görüldüğü için, oradan milletvekili seçilir.

Hasan Aksay’ın siyasi hayatı, bu ülkenin siyasi tarihiyle bütündür ve üniversitelerde siyaset biliminde okutulması gereken yakın tarihtir.

Türkiye’nin en karanlık yıllarıyla, bu yıllardan kurtuluşa şahittir. Öyle bir ömür ve mücadele ki, sadece siyaset değil, memleketin ekonomisinden tutun da özellikle kültürel meseleleri üzerinde çalışmış, kafa yormuş ve katkı vermiş, halen de vermektedir.

Yakından tanıyanlar onun millet ve devlet hesabına nasıl fedakârlıklarda bulunduğunu, nasıl bir vefaya sahip olduğunu bilirler.

Vefa demişken bir hususu daha dile getirelim.

Duyanlar duymuştur duymayanlar için hatırlatalım. Hasan ağabey, geçtiğimiz ay dengesini kaybederek düşmüş ve vücudunda kırıklar meydana gelmişti.

Bu kazayı Özbekistan’da öğrenen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kendisini arayarak Çam Sakura Hastanesine yatırılmasını söylemiş ve orada ameliyata alınmıştı. Özbekistan dönüşü de hastanede ziyaret etmişti.

Yeri değil ama şu kadarını söyleyeyim. Her ikisinde de “vefa” duygusu o kadar fazla ki, her ikisi de bu sınırsız vefanın suiistimalini görmüşlerdir.

Lakin şunu da hemen söylemeli. Vefaları Allah rızası içindir. Bu ifadelerimden başka anlam çıkaracak müminler, aynaya bakarak kendilerini bir tartıya çekmeliler. Geçelim.

Hasan ağabeyin rahatsızlığı, herkesin katlanabileceği bir durum değil fakat sürekli şükrederek, hamd ederek dinç kalmaya çalışıyor ve hâlâ gerçekten tam bir mücahid.

Kızı Tuba Hanım; “Yatağının başında her gün Safahat okuyorum. Bir iki mısra okuyunca geri kalanını kendisi sanki bir topluluğa hitap ederken gibi okuyor” dedi.

Yaşının ve rahatsızlığının icabı duyma ve görme zayıflığı olmasına rağmen, bize de Mehmet Akif’ten, Haşim’den şiirler okuyarak hayat dersleri verdi.

Rabbim şifalar ihsan eylesin.

 

Yorumlar

(6)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Kocayusuf

13 Aralık 2023 00:11

Muhterem Hasan Aksay, 1960'lı yıllarda, Kayseri İ.H.Lisesi'nde, meslek dersleri hocalarımızdandır. Enerjisini Cihad-ı Ekber'de değerlendiren, asrımızın mücahidlerinden değerli üstadımıza, selam ve saygılarımızla, Yüce Mevla'dan acil şifalar niyaz ederiz...

Hasan03

12 Aralık 2023 20:03

Allah şifalar ihsan eylesin.

Hasan

12 Aralık 2023 11:13

Rabbim şifalar versin.

Alkan

12 Aralık 2023 09:03

Sayın yazar erbakan hoca hastahane sondemlerini yaşarken vefalıliklarindan örnek verdikleriniz o vefalılıgı göstererek erbakan hocanın ziyaretine gitmediler.vefa yerine göre semt ismi olarak kalmaya devam etti ediyor.

Muhittin

12 Aralık 2023 22:30

Vefa semtinde gezen Alkan, o bahsettiklerin Erbakan Hoca'nın tabutunu omuzuna alarak ebedi aleme uğurladılar! Keşke onların vefalarının sadakası olabilsek....

Necdet

12 Aralık 2023 08:59

Allah hayırlı şifalar versin

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle