• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Omuzlarımda Dünya

09 Mayıs 2022
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Günlük konuşmalarımız ve uğraşılarımız arasında en çok konuşulan hususlar, insan ve insan halleri üzerine olmaktadır.

Bu hafta, dünyayı omuzlarında taşıdığına inandığım ve şahit olduğum insanlar arasından iki isim ve bir kitaptan söz edeceğim.

Dünyayı omuzlarında taşıyan şahsiyetlerden birisi, Rabbim rahmetiyle kuşatsın, Hekimoğlu İsmail olmuştur. Son nefesine kadar inandığı davası adına bütün bir kâinatın sorumluluğunu omuzlarında taşıyordu.

İkinci isim ise Prof. Dr. Nurullah Genç’tir. Nurullah Genç’i, Erzurum’dan İstanbul’a geldiğinde, Hekimoğlu İsmail ile yolunun buluştuğu ve yolculuğunun başladığında tanımış, kısa bir süre de mesai arkadaşlığımız olmuştu.

Henüz çiçeği burnunda bir akademisyendi ve o da Hekimoğlu ağabey gibi sürekli omuzlarına yükler aldığı gibi hiç taşıyamama endişesi duymuyordu.

Timaş Yayınlarından çıkan son kitabı “Omuzlarımda Dünya”, insanı insan eden hatıralarıyla; yüreğin-vicdanın-aklın-mantığın “insan budur” dediği bir destan olmuş.

Yabancı yerli pek çok kişisel kitapları görmüş, duymuş veya okumuşsunuzdur. Özellikle Batı kaynaklı kişisel gelişim kitaplarının pek çoğu; amelsiz, bedelsiz ve anlatıldığı anda insana suni mutluluk veren hipnoz kitaplarıdır.

Batı menşeili kişisel gelişim kitaplarının hepsini geri dönüşüme gönderecek bir kitaptan söz ediyorum. “Omuzlarımda Dünya”.

Eşref-i mahlûkat sınıfında olan insanı tanımak ve insanın insanca ailesine-toprağına-ülkesine- vatandaşına karşı görevlerini yerine getirmenin ne demek olduğunu, yaşayan birisinden okumak isteyenler için önemli bir kitabı tavsiye ediyorum.

Söylediklerim birer övgü değil. Hakikati bulunca ve görünce; “Hah işte” babından duygu ve düşüncelerimi dile getirmenin bir yansıması olarak kabulü dileğimdir.

Nurullah Genç, katıksız yerli ve milli bir bilim insanımızdır. Ne dünyası için ahiretini ötelemekte, ne de ahiretini dünyalıkları için kullanmaktadır.

Nasibe ve kadere iman etmenin ne demek olduğunu hayatıyla-yazdıklarıyla-şiirleriyle dile getirmekte ve ne söylemişse arkasında durmaktadır.

Sözü uzatmadan kitabın arka kapak yazısından şu satırları paylaşalım:

“Bir rüya, bir hayal ve pes etmeden geçen bereketli bir ömür! 

Sibirya gazisi, bilge ve lider bir adam olan Bekir’in, erdem ve iyilik timsali oğlu Seyfullah…

Yolu ve okulu olmayan uzak bir dağ köyünde bir rüyası, bir hayali var Seyfullah’ın: Oğlu Nurullah’ı okutmak…

Engeller, sorunlar ve imkânsızlıklar baba ve oğulun hayallerinden daha büyük.

Başarmak için çok çalışmalı, asla yılmamalı ve sabretmeli.

Bir kış günü başlayan uzun, meşakkatli yolculuk ve dünyayı omuzlarında taşıyan bir umut! Onlara destek olan ise güzel insanlar ve duanın gücü.

Omuzlarımda Dünya, Türkiye’nin yönetim sanatı ve liderlik alanındaki önemli bilim insanlarından, şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’in ömrünce geçtiği zorlu yolların yaşanmış hikâyesi değil, hakikatleridir”.

Eser hakkında: Timaş Yayınları: 

0212 511 24 24 [email protected]

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasak

Okumadan nasıl yazak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23