• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Nurettin Nebati kadar yerli ve milli olsalar

08 Aralık 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Kör şeytan ile kör düşmanlık aynı şeydir” der bilgelerimiz. “Körü körüne düşmanlığın adını kör şeytan koymuşlar” diye ilave ederler.

Çünkü böyle bir düşmanlığı ancak şeytan yapabilir, güdülerek ve yönetilerek yapılan düşmanlık, insani melekelerini yok etmiş kimselerin becerileridir.

Nurettin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanı olması, aklıselim sahibi insanlar tarafından olumlu karşılandı. Zaten yıllardır işin içerisinde çalışmaktadır.

Siyaset ve medyanın, millet ve devlet bütünlüğü hazımsızlığında ittifak etmiş olanları, daha Nurettin Nebati koltuğuna oturmadan kör düşmanlıklarını sergilediler.

Esas hazımsızlıklarının doruk noktasına çıktığı an, Nebati’nin sosyal medya hesabından dualarla işe başlaması oldu.

Burası Müslüman bir ülke! Bunu bilmeyenler henüz dünyaya gelmemiş kimselerdir. Müslüman bir ülkede Müslümanlar işlerine başlarken besmele çeker, dua ve niyazda bulundukları gibi dua da isterler.

Bizim irfan geleneğimizin olmazsa olmazlarından birisi, her işe; Besmele çekilerek, dua edilerek başlanmasıdır. Besmele çekilmeyen işlerin helalliğine inanılmaz.

Ve bu hakikati her Müslüman bilir. Sayın bakanın dua ile mesaisine başlaması, sizce nasıl bir tıynet sahiplerini rahatsız etmiş olabilir?

Keşke Nurettin Nebati’ye daha işine başlamadan böyle yüklenenler, onun kadar yerli ve milli olabilseler. Onun kadar vatansever, milletsever olabilseler.

Nurettin Nebati’yi 20 yıldır tanırım. MÜSİAD yönetiminde bulunduğu devirlerde birlikte çalışmalarımız, seyahatlerimiz oldu.

Hiçbir programda yüzünün asıldığını görmedim. Kimsenin aleyhinde bulunduğunu duymadım. İşin garibi, nerede bir problem çıksa onun çözdüğünü gördüm.

Ekonomiyi yöneteceğini MÜSİAD’daki çalışmalarından biliyorum. Dünyalıklarını ahiret için harcadığını kendisini tanıyan herkes şahittir.

Davası memleket ve millet davasıdır ve ahiret önceliklidir. Nurettin Nebati’nin en önemli özelliği, haddinden fazla alçak gönüllü olmasıdır.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından görevinin tevdi edilmesine dua ile başlaması, bu özelliğinin bir numunesi ve samimiyetinin neticesidir.

Yukarıda da söylemeye çalıştığım gibi kör şeytana bile rahmet okutacak kişi yahut kişiler, her fırsatta vazifelerini yapacaklardır. Tabii bu hal, Nebati’yi daha da güçlendirecektir.

MÜSİAD okulundan yetişmiş insanların özellikleri bellidir. Ve her işlerinin helal olmasına dikkat ederler. Nurettin Nebati gibi niceleri bu okuldan mezun olmuşlardır.

“Nedir bu özellikler” diyenlere aklımızda kaldığı kadarıyla hatırlatalım.

-Meselelere berrak bir gözle bakmayı kendilerine ilke edinmişlerdir.

-Dinlediklerini, dikkatle dinledikleri gibi, duyduklarını da net duymakla birlikte araştırarak bilgilenmek isterler.

-Cana ve her canlıya yakın durmayı bilirler. Ekonomi merkezli kuruluşlar arasında hayırseverlikte lider olmayı sürdürmektedirler.

-Hal, hareket ve bilumum davranışlarında saygılı olmayı bilirler. Söyleyecekleri sözlerinin bir müddet sonra kendilerine ulaşacağını kabul ederek konuşurlar.

-Yaptıkları bütün işlerinde hak-hukuk ve samimiyeti başta tutarlar.

İşte Nurettin Nebati bu okulun mezunu olarak devlet-millet hizmetindedir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cüneyt beyaz

Fetöşü ziyaret ederek mı yerli ve milli olmuştu

Rabbim

Nurettin Nebâti beyin yar ve yardımcısı olsun, ayaklarını istikametten ayırmasın...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23