• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Milli Nizam’dan Bugüne

24 Mayıs 2022
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Dünkü yazıda eski Devlet Bakanlarımızdan Hasan Aksay’ın eserleri üzerine söz etmiş ve “Milli Nizam Davamız” isimli kitaptan da bahsetmiştik.

Milli Nizam Partisinin ilk manifestosu olan kitapçığın basım tarihi 1971’dir. Ve muhteşem bir bildirgedir.

Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını takip edenler, -ön yargı ve peşin hükme kapılmadan akıl ve vicdan çerçevesinde değerlendirebilirlerse-, onun devletimiz-milletimiz adına savunduğu davasının, “Milli Nizam ilkeleriyle” aynı olduğunu görebilir.

Kitabın sayfaları arasında çok önemli tespitler bulunmaktadır. Onu derç ederek, sözü kitaptan bazı pasajlara bırakalım: ilk sayfalardaki şu tespit önemli:

- “Allah’ı inkâr, ahlakı inkâr etmek demektir”. Ahlakın olmadığı yerde; hakka, hakikate dair bir şey aranır mı? İlkeleri özetleyelim.

- Bugün politikaya göstereceğimiz alaka; şahsımızın, milletimizin, geçmiş ve gelecek nesillerimizin hayatına verdiğimiz ve vermemiz gereken ehemmiyet ölçüsünde değer taşımaktadır. Dava, Türkiye’nin kader davası, var veya yok olma davasıdır.

- Evladını boğan bir ana gibi, kendi ruhunu ve şahsiyetini boğan, ne olursa olsun kurtuluşu bir yabancı iradeye teslim olmakta arayanlar, aradıklarını hiçbir yerde bulamayacaklardır. Nitekim yıllarca ‘garp, garp’ diye cezbeye kapılan köksüzler, viski ithaliyle döndüler.

- Ben kendi yoluma dönüyorum. Tarihimde olduğu gibi bütün dünyaya ışık tutan kendi medeniyetimi kurma davasını başlatıyorum.

- Ey tarihinden ve milletinden kopan köksüzler! Yolunuz batıldır. Kurtarıcı olarak gördüğünüz Batı da, Şimal de kendi manevi buhranları, kendi çıkmazları içinde bocalayıp durmaktadır!

- Büyük tarihimizin varisi biziz. Kendi yolumuzu arıyoruz. Onun için haklıyız. İnanıyoruz, onun için üstünüz.

- Komünist-Mason işbirlikçiler hangi imkânları ellerinde bulundururlarsa bulundursunlar, hangi şartların himayesinde olurlarsa olsunlar, değil mi ki; şu toprakların altındaki milyonlarca ecdatla aynı imana sahibiz, aynı davanın davacısıyız, Allah’ın izniyle zafer mutlaka bizim olacaktır.

- Biz Sultan Alparslan’a, Osman Gazi’ye, Fatih’e, kulağına kölelik halkası takan, tabutuna hocasının atının ayağından sıçrayan çamurla çamurlanan kaftanının örtülmesini vasiyet eden Cihan Padişahı Yavuz Sultan Selim Han’a bakıyoruz.

- Onları büyük yapan, kuvvetli yapan, insan yapan aynı iman kaynağına sahip olmanın şükrünü yaşıyoruz.

- Biz, milletimizin fıtratında mevcut olan yüksek ahlak ve faziletin, kuvveden fiile çıkarılmasıyla, tarihimizde olduğu gibi yeniden beşeriyete ışık tutacak, refah ve istikrar getirecek, yeniden dünyaya örnek üstün bir medeniyet kuracağımıza inanıyoruz.

- Onun için biz, gaye olarak; “Milli modelimizi” alıyoruz. Kendimize dönüyoruz… Büyük milletimize; “Ne Komünist ne mason, artık kendin olacaksın” diyoruz.

- Milletimizin her sahada kendi milli şahsiyetine dayalı, manevi kalkınma yanında, müspet ilimler ve teknikte; taklitçilikten kurtulmuş, yapıcı, keşif ve icat edici gerçek bir ilmi inkişafı esas almaktayız”.

Ezcümle: İsmet Özel’den:

“İkna edilmişlerle yola çıkılmaz. Yola, inanmışlarla çıkılır.” 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasemin

Yılbaşı süslemeleri satan kullanan mağaza zincir marketlerden alış veriş yapmıyoruz Boykotumuza katılın Haydi Bismillah.

Eeee

Eee sen değilmiydin gömlek çıkaranları severim diyen 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23