• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Medeniyetimize Düşmanlıktan Vazgeçmiyorlar

26 Kasım 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bir ülke, bir millet, inanç merkezli değer yargılarından koparıldığında, kendilerine ait ne varsa hepsinden tereddütsüz vazgeçerler.

Batıya yönümüzü döndürdüğümüz Tanzimat’tan bu tarafa, memlekette huzursuzluk çıkaran çevrelere bakıldığında görülen manzara, Haçlıdan beslenip, içine doğdukları değerlerini, ülkesini, milletini dışlayanlar olduğu görülebilir.

Kibirlerinden yerli ve milli olmayı hazmedemeyen kimselerbu halin başını çekerler. İkinci kısım ise midesiyle klozet arasını kutsayan işkembe taşıyıcılarıdır.

Böyleleri dünyanın her memleketinde bulunabilir ve yetişme tarzlarıyla karakterlerine bakıldığında, nasıl bir mecrada yetiştikleri bellidir.

Siyasette, medyada, kültürde, sanatta ve ticarette ülkemizin başını derde sokanlar, işte bu minval mecrada yetişmiş; “Benden sonra tufan” yahut “Dünya yansa bir minderlik yerim yok” diyen ruhları kiralanmış tipolojilerdir.

Batılılaşmayı kurtuluş sayan, cüzdanlarına ve hazlarına göre sık sık inanç değiştiren kiralık zihinler, içinde yaşadıkları toplumu tarihinden, kültüründen, medeniyetinden, sanatından uzaklaştırıp, Batılıların iğdiş edilmiş, çöpe atılmış, böceklerin dâhi karıştırmaya tenezzül etmediği sölpümüş sistemlerini dayatmak istemektedirler.

Böylelerinin düşünce biçimi olsun, yaşam biçimi olsun, devletimize-milletimize bakış açısı olsun, hiçbirinde ne milletimize ne devletimize ait tek kelime ve çizgileri yoktur.

Devletimize ve milletimize düşmanlıkta ittifak etmiş çevrelerin amansız mücadelelerinin başını, halkımızı devletimize yabancılaştırma gayretleri gelmektedir.

Bu gayretlerini ifa için sorgusuz-sualsiz ve tereddütsüz her şeyden medet ummakta ve tüm çelişkilerinin sebebi, dünyaya ve dünyalıklarına tapmalarıdır.

Rahmetli Erol Güngör bu tür saplantı sahiplerinin, memleket ve millet hesabına söyleyebilecekleri pek bir şey bulunmadığına değinerek şöyle söyler:

Başkasına benzeyerek bir şahsiyet kazanma çabasındaydılar, fakat kopyayı bile başaramadıkları için Avrupalıların gözünde gayet itibarsız bir mevkie düştüler”. (Milli Mecmua Erol Güngör. Ötüken Neş.)

Ülkemizin ve milletimizin her türlü hizmetinden yararlanan, istifade eden, menfaatlerinde bir zayıflama olunca kıyameti koparan, yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında duran kişi yahut kişilerin, bu milletin ve devletin, devlet ve millet olma harçlarına koyabilecekleri bir tek emekleri olmamıştır. İmtiyaz talepleri tanrılarıdır ve bu uğurda mücadele etmektedirler.

Milleti millet yapan dengelere düşmanlık bugüne kadar asla zaferle sonuçlanmamıştır. Bu hususta yapılan her türlü icraat geri tepmiş ve reddedilmiştir.

Yine Erol Güngör’e göre devletimizin temeli, “Kaynağında kültürel değerlerin yer aldığı sosyal ahlak; din, aile, devlet, hak, hukuk, adalet, eşitlik, sorumluluk, dayanışma, örf, adet ve vatan-millet sevgisi gibi temel ahlaki değerler üzerine inşa edilmelidir. Zira toplumların mutluluk ve refahı, ancak bu ilkeleri hayata katmalarıyla mümkündür”. 

Ezcümle:

Amentü sahibi halkımıza ve halkımızın kurduğu devlete düşmanlık besleyenler, bilmeliler ki, milletin ilençleri üzerlerine yağmur gibi yağmaktadır.

Gerçi bundan da bir şey anlamazlar. İnkâr ile iman bir arada bulunmaz. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

UŞAĞI

MEDENİYETİN BATSIN AÇLIK SEFALET BASKI KADINA İŞKENCE EL KOL KESME YALAN RİYA İKİ YÜZLÜLÜK HIRSIZLIK TAKİYE DEN MEDENİYETMİ OLUR İLAÇ DİYE DEVE SİDİĞİ İÇEN ZIRCAHİL BEDEVİ UŞAĞI

Sayın hüseyin bey makale analiz mukemmel teşekürler

yok kelime yerine sayın yazara menmuniyet belirtisi teşekürler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23