• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kara Murat Bizans’a Karşı

24 Ocak 2024
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Galiba Cüneyt Arkın’ın böyle bir filmi vardı. Geçelim.

Kara Murat’ı ilk gördüğümde “Karaoğlan” diye aklımdan geçirmiş, “yerli ve milli bir dava insanı” demiştim.

Kara Murat’tan kimi kastettiğim anlaşılmıştır eminim. Anlaşılmadıysa söyleyelim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Kurum’dan söz etmekteyim.

Reyimi de belirteyim. Büyükşehirde Murat Kurum, Üsküdar’da Hilmi Türkmen.

Murat Kurum, İstanbul için mükemmel bir seçim. Bakanlığı bıraktığında aklı eren herkesin söylediği buydu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak denilmişti.

“Aklın yolu birdir” sözü tezahür etmiş oldu. Murat Kurum’u yakından tanımadım, önce onu söyleyeyim.

Karakter tahlilini yaptım, beden diline baktım; güvenilecek, inanılacak, yola gidilecek ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a sadık kalacak bir simadır. Temiz!

Yalnız bu temizlik bazen çok fazla aldanma ve aldatılmaya müsait bir temizlik, sahibine her an zarar verebilir.

Kara Murat’ın, muhalefetten gelecek Bizans tezgâhlarına karşı vereceği mücadeleden ziyade, esas beklenmedik yerlerden gelecek Bizans oyunlarına karşı dikkatli olması gerekir.

Ne demek istediğime dair Karaoğlan’ın kafa yormasına gerek yok. Temizliğini, samimiyetini, inancını suiistimal ettirmesin yeter.

Kara Murat’a tekrar döneceğim. İstanbul ilçelerinin adaylarıyla ilgili bir iki şey söyleyelim.

İzleyebildiğim kadarıyla Silivri ve Beşiktaş MHP, diğer ilçeler Ak Partiden.

Adayların çoğu yerini koruyan başkanlar. Çalışmalarını, hizmetlerini yakından gördüğüm ve şahitlik ettiğim ilçelerden birisi Üsküdar’dır.

Hilmi Türkmen’in yeniden aday gösterilmesi, Üsküdar’da yapılan hizmetlerin devamı açısından oldukça isabetli olmuştur.

Hilmi Türkmen hem Üsküdar’ın hem İstanbul’un; kültür, medeniyet insan ve tarihi mirasına sahip çıkmakla birlikte, özellikle dar gelirli ailelere karşı tam bir Ahi teşkilatı prensibiyle çalışmış bir başkandır.

Medyaya yansımayan ama birebir insanımıza dokunan öyle hizmetler yapmaktadır ki, evlatlarının; analarına-babalarına yapmadığı yardımları ayaklarına götürmektedir.

Üsküdar’ın önemli noktalarında öğrencilere aile sıcaklığı sunan “Nevmekânlar” başlı başına önemli bir hizmettir ve “adam olmak isteyen” öğrenciler için bulunmaz yerlerdir.

Diğer ilçeler için ne söylesem afaki olur. Çünkü birçoğunun sadece isimlerini duyuyorum, ne tür hizmetlerde bulunduklarını bilmiyorum.

Yalnız Küçükçekmece’de Aziz Yeniay’a sevindim. Vefa insanıdır. İnşaallah yeniden seçilir. Vaktinde Küçükçekmece’yi köyden şehre dönüştürmüştür.

Bizim Kara Murat’ın işi zor gibi gözükse de Allah’ın izniyle kolay olacaktır. Yeter ki, sağlam dursun ve özellikle muhalefeti muhatap almasın. Malum şahsı ve yandaşlarını muhatap aldığı müddetçe enerji kaybına uğrayacaktır.

Esas enerji kaybına ve tökezlemelere sebep olacak meseleler ise hiç tahmin etmediği yerlerden gelecektir. Hepsi buradan söylenmiyor. Karşılaşma imkânı bulursam söylerim.

Mesela küçük bir hatırlatma yapalım.

Sayın Kurum, yol yürüdüğü veya yürüyeceği arkadaşlarının sosyal medya hesaplarına dikkat etmeli. Sosyal medyadan “tuzu kuru” gösterişi yapmak oy kaybı demektir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Daha ziyade kuru Murat yakışıyo. Arkasında reis var..

salim

netenyahu mu murat kurum mu...karar seçmenin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23