• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İyi Günde Kötü Günde Evlilik

06 Haziran 2022
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Malum olduğu üzere mevsim itibariyle evliliklerin yapıldığı aylardayız. Düğünler, nişanlar, salonda nikâhlar birbirini kovalıyor.

Düğün mevsimi sebebiyle, bu hafta tanıtmak istediğim eserleri, “aile olmak” ve “yuva kurmak” üzerine, tüm halleriyle insanı tanıyan ve anlatan bir uzmanın kitaplarına yer vereyim istedim.

“Allah ile İnsan”, “Ahiret ile İnsan”, “Para ile İnsan” “Karı Koca İletişiminde İnsan”, “Çocuk ile Ebeveyn Arasında İnsan” ve “Toplum İçinde İnsan” gibi daha çoğaltacağımız başlıkları, hakkaniyetli bir şekilde anlatan isimlerin başında Hekimoğlu İsmail gelir.

Rabbim rahmetiyle kuşatsın, mekânı cennet olsun. İnsanı tanıyan ve anlatan çok insan gördüm, çok kitap okudum, hasbelkader kendim de yazmakta ve konuşmaktayım ama açıkçası, Hekimoğlu ağabey kadar meseleye vakıf kimseyi görmedim.

Dedik ya düğün mevsimindeyiz. Bir iki laf ederek kitaplara geçmek istiyorum.

Günümüzde evliliklerin ekseriyeti, “ev kurmak, aile olmak” için değil, “evden kurtulmak” (aileden uzaklaşmak)için yapılmaktadır.

Bu hal kızlarımız için de beyler için de geçerlidir. İnsanımız artık evlere sığmıyor. Evler küçük olduğundan değil. Evlerimizde aile bağlarının lime lime oluşundan!

Günümüz evler otel lobilerinden faksız. Gece dışarda kalmamak için sığınılacak bir barınma yeri gibi kabul edilir oldu.

Aile ve ev ortamı yaşanmaktan çıkıp, mecburi muhacirlik konaklama yerlerine benzedi. Televizyonlar ve cep telefonları, evde iletişim kurabildiğimiz tek üyemiz haline dönüştü.

Laf uzayacak ama şunu da söylemeden geçmeyeyim.

Şimdiki evliliklerde bir kısım adaylar internetten seçilmekte! Kız ya da erkek, önce arkadaşlarına, sonra anne yahut babasına; “evlilikten ziyade”, “birlikte yaşamak” istediği kızın yahut erkeğin fotoğrafını gösteriyor.

Her bakan çaresizlik sebebiyle zorunlu bir beğeniyor ama şu soruyu sormuyor:

“Hey insan! Sen onun kaçıncısısın, o senin kaçıncın? Evlilik kumdan evcilik oynamak değil, ne oluyor?” demiyor.

Sonra ne oluyor? İnternette tanışılıyor, kafede görüşülüyor, adliyede boşanılıyor. Evliliklerin ömrü artık üç ayı aşmıyor. Geçelim. 

Timaş Yayınları’ndan çıkan Hekimoğlu ağabeyin kitabının birisinin adı “İyi Günde Kötü Günde Evlilik”. Diğerinin adı ise “Bir Deliyle Evlendim”.

“İyi Günde Kötü Günde Evlilik” kitabı henüz evlenmemiş veya yeni evlenmişler için okunacak ve ibret alınacak bir eser.

“Bir Deliyle Evlendim” kitabı ise evlilikte ilk on yılı aşmış, yavaş yavaş evlilikleri tavsamaya başlamış ama aile yuvasının önemine inanan, sağda solda yeni partner aramayan evlilikler için bulunmaz bir kitap.

Her iki kitapta da aile ve ev olabilmenin gerekleri, İnsan ve Ahlak” çerçevesinde ele alınmış ve ancak bu şekilde yürüyebileceği üzerinde durularak, yaşanmış örneklerle izah edilmiş. İdrak nasibiyle…

………………

Eserler hakkında: Timaş Yayınları: 

0212-511 24 24 [email protected]

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kenan Güneş

Selamünaleyküm Hüseyin bey; Eskimeyen dostlar kongresine benzeterek; “..Cumartesi günü böyle bir düğüne katıldım. Kıblesi sabit, istikameti belli, davasının eri, siyasi yahut ekonomik vaziyete göre yön değiştirmeyen kadim dostların bir araya geldiği bir merasimdi.” ifadeleriyle ve biraz da ziyadesiyle iltifatlarınızla bizleri mahcûb ettiğiniz makalenizi çok duygulanarak okudum. Teşekkürlerimizi arzederiz. Göz aydınlığımız olan yavrularımızın mutluluğunu paylaşmak üzere uzaktan-yakından düğünümüze iştirak eden tüm dost ve kardeşlerime şahsınızda ayrı ayrı şükranlarımızı sunarız. Rabbimize sonsuz hamd-ü senâlar olsun ki; çocukluk yıllarımızdan bugüne İstikamet üzere yolumuza devam etmeye gayret ettik. Dostlarımızla birlikte, Hak yolda olmayı, Hakkari rıza göstermeyi ve hakkı tutup kaldırmayı eskimeyen dostlarımızla birlikte şiâr edindik. Rabbim kıyamete kadar temiz neslimizi yolunda daim eylesin. Temiz neslimizi kıyamete kadar daim eylesin. Bizleri utandırmasın. Gönül dolusu selam saygı ve muhabbetlerimle. Kenan Güneş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23