İt iti ısırmazmış (atasözü)
İt iti ısırmazmış, bu sefer de birbirlerini ısırmadı. Batılı resmi ağızların öne çıkan itlerinden gelen açıklamalarda terör sözü hiç geçmedi.
Türkiye’de ve yurtdışındaki itler de soylarını ısırmadıkları gibi bir de sevinç duyarak twitlerle “oh” çektiler.
Bu halde olanlar, teröristlerden daha tehlikeli durumdadırlar. Böyleleri terör istihbaratında yer almaz yahut istihbarat ağına takılmadan yaşarlar.
Dünyanın neresinde olursa olsun terörü destekleyen, yandaş olan, sempati duyan, yahut terör üzerinden siyasi ve ekonomik rant elde edenler, teröristlerden daha tehlikelidirler.
¥
Şeytanların ittifak ettiği kadar, müminler olarak ittifak edemiyoruz maalesef.
Ağlamak, sızlanmak, birbirimize teselli vermek elbet doğrudur ama terörden yana olmayan her insanımızın şapkasını önüne koyup, hiç olmazsa teröre karşı birlik ve beraberlik sergileyip kenetlenmeli değil miyiz?
Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Vatanımızı, bayrağımızı, istiklalimizi ve değerler yargılarımızı sahiplenmek, korumak, kollamaktır.
Bu ruh ve inanç; yediden yetmişe, “namuslu, haysiyetli, şerefli” her insanımızda vardır. Anadolu ruhu, bu üçlü mayanın teşkiliyle şekillenmiştir.
Sezai Karakoç bu mayaya, “Ey Anadolu!” diye şöyle hitap eder:
-“Ey Anadolu! Ruhumuzun toprağı! Hiçbir sihir seni ebediyen bağlayamadı. Her şeytani büyü, sonunda ilahi neşterle çözüldü.
Ey Anadolu! Her zaman, beklenmedik anda, nefs müdafaasının kahraman çocuklarını çıkardın”….
Ey Anadolu! Büyük sürprizini artık göster. Gönlü, kafası ve ruhu kara insanlara manevi tokadını indir. Artık onlar, belki de Anadolu’nun bir daha dirilmeyeceğini sanıyorlar. Onlar, zafere ulaştıklarına inanıyorlar.
Ey Anadolu! Henüz rövanşın başlamadığını onu başlatarak göster”.
¥
Türkiye olarak yeni, zor ve büyük bir fethin eşiğindeyiz.
Bütün bir Haçlı zihniyetlilerle içimizdeki ve dışımızdaki aşağılıklar, terörde ittifak ederek, var güçleriyle, son çırpınışlarını ortaya koymaktadırlar.
Bu topraklar tarihi boyunca hiçbir ihanete uzun ömürlü ev sahipliği yapmamıştır.
Üzerinde yaşayanların aldanışları, kandırılmaları, menfaatleri sebebiyle elbet büyük acılar yaşanmıştır ama tüm kayıplarımıza rağmen sonuçta milletimiz kazanmıştır.
¥
Anadolu ruhu adına, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın terörle ilgili açıklamasından da şu kısmı paylaşayım.
-“Aziz Türk milleti oynanan oyunun büyüklüğünün farkındadır ve her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenecektir.
Türk milleti teröristin sırtını sıvazlayanların kimler olduğunu bilmekte ve Türk’e kefen biçebileceklerini sananlara, okkalı bir şamar indirmek için gün saymaktadır”.
¥
Evet, yaşadığımız kutlu coğrafyayı vatan bilen herkesin “İstiklal Meşalesini” yakarak yeni bir ruh ve diriliş sevdasıyla harekete geçme zamanıdır.
“Ben değilsem kim” diyerek, yeni bir meşaleyle önce kendi sathımızda, sonra bütün bir memleket sathında meşalemizi yakarak, yolumuzu aydınlatmalı ve her türden teröre karşı “kardeş” olarak birbirimize omuz vermeliyiz.







