Devlet Bahçeli’nin sözleri üzerine
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Saraçhane’de düzenlenen mitingde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda son derece hayati, tarihi ve mühim üç uyarıda bulunmuştu.
Bu uyarılardan kimler ne anladı ve anlar bilemem ama esas ikazı değerlendirmesi ve üzerinde düşünmesi gerekenler, Ak Parti genel merkez ve taşra teşkilatları olsa gerektir.
Şimdi bunları söyleyince, bazı Ak Parti yöneticilerinden burun kıvıranlar olabilir. Ne demek istediğimi ancak omuzlarında memleketin ve milletin yükünü taşıyanlar anlar.
Ak Parti merkez ve teşkilatlarında bulunan pek çok arkadaşımız, henüz siyasetin “S”sini bile tanımamışken, biz R. Tayyip Erdoğan liderliğinde, İstanbul’un çamurlu sokaklarında çok sabahladık, halen de sabahlarız.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı Ak Parti ile tanıyıp, ondan ötesini bilmeyenlerin yahut bilmek istemeyenlerin, Reis’in bir dava insanı olduğunu idrakleri gerekir. Geçelim.
•
Türkiye’de siyaset salonlarda yapılmaz sahada yapılır. Türkiye’de siyaset dijital ve klasik medya ile yapılmaz. Bu organlardaki siyaset, kalburla su taşımak gibidir.
Türkiye’de siyaset, sahaya hâkim olanların işidir. Sahaya hâkim olan siyasetçi, TBMM’de ve iktidarda güçlü olur.
MSP, Refah ve Ak Parti’nin başarısı, siyaseti sahada çok iyi sürdürdüğü ve kamuoyunun nabzını tuttuğu, Hak ve halktan yana olduğu içindir.
Allah kendisinden razı olsun ve sağlıklı bir ömür ile başkanlık nasip etsin. Reis, salonlarda da sahalarda da dünya liderliğini sürdürmektedir fakat teşkilatların önemli kısmının bu çaba ve gayrete yetiştiklerini söylemek zordur.
Meramımı Ak Partideki ustalar ve tecrübeliler anlar. Benim de sözlerim onlaradır. “Sahaya sadece Reis çıktığında uğramayalım, neler olup bitiyor bakalım”.
•
Ne demişti MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli:
“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyınız! Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlayınız! Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatınız”!
Recep Tayyip Erdoğan’ı zerre kadar tanıyan, anlayan ve anlatabilen ehli iman her insanımız, onun yolundan gider ve onun ahlakıyla ahlaklanır.
Sayın Bahçeli üç ana uyarıyı boşuna yapmamıştır. Bu tespitin üzerinde bir hayli terleyerek düşünmek ve muhasebe yapmak gerekir.
Türkiye tam 80 yıldır patinaj çekerken-çektirilirken, R. Tayyip Erdoğan, devleti ve milleti düze çıkarmıştır.
Sadece bu hakikat; sokak, sokak, ev ev gezilerek birebir anlatılabilse kâfidir.
Anadolu’yu geziyorum. Kahvehanelerden evlere kadar ziyaretler yapıyorum. Pek çok şey soruluyor ve söyleniyor ama bir tanesi çok önemli.
-“Cumhurbaşkanı bu kadar çok çalışıyor, hükümet bu kadar güzel işler yapıyor, ülkemiz nereden nereye geldi, terör başta olmak üzere memlekete bir nizam düzen geldi, bunlar niye anlatılamıyor” deniliyor.
Soru muhataplarına havale olunur.
……………….
Ezcümle: İsmail Fakirullah Hz.den gelsin:
“Anlarsa uzağım yakınımdır. Anlamazsa yakınım uzağımdır”.







