--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bütün Zaferlerimiz Haç’a Karşı Hilal Zaferidir

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
9

 

Ağustos veya diğer aylarda kazandığımız zaferlerin bütünü, Haç ve Hilal savaşıdır. Çünkü 1071’den bu yana coğrafyamız Hilal topraklarıdır.

Haçlılar topraklarımızdan vazgeçmiş değillerdir. Esas düşmanlıklarının temelini dini-milli değer yargılarımız oluşturmaktadır.

Bu düşmanlıklarını artık siyasi ve ekonomik olarak sürdürmektedirler. Ekonomik ve siyaset adına kullandıkları aktörler bellidir ve kimlerin kimlerle ittifak ettiği meydandadır.

Anadolu Selçuklularından Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyete kadar olan savaşlarımızın temelini, İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan dini-milli özgürlüğümüz teşkil etmiştir, etmektedir.

Hamdolsun son 20 yıldır İstiklal ve istikbalimize millet-devlet bütünlüğü içerisinde milli iradenin yüksek ruhuyla sahip çıkılmaktadır.

Ülkemizde 20 yıldır R. Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığında, içte ve dışta milletçe zafer kazanılmakta ve yazılmaktadır.

Türkiye tarihinde ilk defa böylesine güçlü bir durumdadır. Barışı ancak güçlü toplumlar sağlayabilir. Güçsüzlerin barış anlayışı teslim olmaktır.

Bugün Haçlı Batıdan medet uman siyasi kesimin geldiği nokta, teslim noktasıdır. Milletin gücünü hiçe sayıp, kendi iktidarlarını Batıdan beklemektedirler.

Hafızasını yitirmiş milletler zayıflamaya ve başka halklara özenmeye mahkûmdur. Dünyada birçok kuruluş, devlet, lobi ve medya organları, içimizdeki yamalıklarıyla Türkiye düşmanlıklarını sürdürürken, bu düşmanlığı karşılayacak milli şuuru yok saymaktadırlar.

Hafızasını yitirmiş kesimlerin kendi tarihlerinde kazanılan zaferlerin nasıl ve ne şekilde elde edildiğini unutmuşlara şu tarihi vakıaları hatırlatmakta fayda vardır.

Araştırmacı-Yazar R.Şükrü Apuhan, “Asla Yenilmeyeceksin” kitabında, Sina Akşin’in “Kısa Türkiye Tarihi” eserinden şöyle bir hadiseyi aktarır:

1 Eylül 1922 tarihinden itibaren Yunanlıların Bursa ve İzmir’in sahillerine çekilişi sırasında harp bütün şiddetiyle sürüyordu.

Yunan vahşeti de yine sahneyi yakıp yıkarak kapatmak istiyordu. Bir taraftan da yerli Rumlar yakıp yıkmaya girişmişti. Çünkü artık Anadolu’da kalma umutları yoktu ve komşularının yüzüne bakamazlardı”.

Cevdet Kerim İncedayı’nın, “İstiklal Harbi-Garp Cephesi” kitabından şu hadise nakledilir:

“Uşak’ta tecavüz edildikten sonra yere çakılmış kadınlar bulundu. Uşak caddeleri birkaç gün civar köylerde ağır yaralanmış kadınların feryatlarıyla sarsıldı.

Süreyya Sami Berkem’in “Unutulmuş Günler” kitabında da yürekleri dağlayan şu sahne anlatılır:

“Afyon-İzmir arası yerle bir edilmişti. Bir istasyon binasında demir parmaklıklar yanmış inşan cesetleriyle doluydu. Uşak mezarlığında altı kadının başlarını kesmişler, bu başları birer değneğe takmışlar, değneği kadınların vücutlarına saplamışlardı”.

j.McCarthy’nin “Ölüm ve Sürgün” eserinden de şu alıntıya yer verilmiş:

“Artçı Yunan birliklerinin görevi yakıp yıkmaktı. Bunun için gaz, barut ve yangın bombası kullandılar. Alaşehir’de binalara el pompalarıyla gaz püskürtüldü. Kent yanık cesetlerle doluydu. Yangını söndürmeye çalışan Türkler kurşuna dizildi”.

Ezcümle:

30 Ağustos’u milli değerlerden uzak konserle kutlayan belediye başkanlarının varsa vicdanlarına yukarıdaki hadiseleri armağan etmeli. 

 

Yorumlar

(9)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Okır

1 Eylül 2022 01:10

Hocam gurur duyuyoz müslümannar bir olurusa önünde kimse duramaz evelAllah

ersan

31 Ağustos 2022 22:13

biz asil TURK irki bu topraklar da binlerce yildir variz.sakalar,iskitler,hititler hep turkdu.1071 bir daha donmemek.uzere geldik anadoluya

Vatandaş

31 Ağustos 2022 17:51

İstanbul Sözleşmesi, Lanzarote Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa, parçalanan aileler, LGBTİQ oluşumların yüz binlerle meydanlara inip onur yürüyüşleri yapmaları, ateist-deist-agnostiklerin nüfusa oranının yüzde otuzları bulması, milletin yarısının açlık sınırının altında hayatta kalmaya çalışması, herkesin faiz yükü altında kıvranması, sokaklarda fuhuş ve zinanın alenen yapılması, her sınavda soruların çalınması, torpilin sıradanlaşması ve daha yazamadığımız yüzlercesi hangi hilalin hangi haça zaferidir sayın yazar? Ayasofya olayı hariç, ben bir tane bile zafer göremiyorum. Baş örtüsü falan da demeyin sakın, tesettür ile hiçbir alakası olmayan bir giyim tarzını toplumda yaygınlaştırmak da bir hilalin bir haça üstünlüğü olamaz. Allah var, biraz hakkı ve hakikati görün lütfen.

ŞEHİT TORUNU

31 Ağustos 2022 17:15

Onca şehit ve gaziyle kazandığımız zaferi ATHENA Grubu ile kutlamak... Yazıklar olsun...

Korkut

31 Ağustos 2022 10:26

Rahmeti Kadir Misiroglunun Yunan mezaliminden bir gun bahsederseniz seviniriz.Dun bu gun yarin dusman ayni dusman yaptiklari vahset ayni .Allah firsat vermesin.Icimizdeki yurt disina kacan hainlerin Turkiyeyi kotuleme kampa nyasi devam ediyor.Bati Turkiye aleyhine calisanlara yardim ediyor.kapilari acik.Turk dis isleri bakanina Holandaya gelme izni verdirmiyorlar.Dusunun artik kinlerini.milletin akli basinda Akp oy verenlere lanet olsun diyen sokak surtuklerine Allah lanet etsin.killi kamerda guya sokak ropojda ci yapiyor .Sokak surtukleri karanlik kafalarin lanetleri kendi baslarina tursun.Batinin biraktigi tohumlari yunan artiklaridir bunlar.

1071

31 Ağustos 2022 09:59

o surat feo denen ... ithaf oluna

devrim

31 Ağustos 2022 06:57

allah cezalarını versin. yunan kardeşliği şiirini yazan okuyan bunlar değil mi? demekki ya bunlar yunan tohumu, yada o gün onlarla birlikte mezalimi yapan sonra bir yere kaçamayıp ingiliz himayesiyle burada kalmayı sağ başaran düşman uzantılarıdır.

Enes

31 Ağustos 2022 05:41

Milletten kopuk anlamsız birkaç şarkıyla Zafer kutlanıyor.

yasemin

31 Ağustos 2022 03:56

EVET çok doğru BU olaylar anlatılıp, GENÇLER bilinçlendirmeli, Kıbrıs'ta da Rumların zulümü anlatılmalıdır, kendi Tarihine sahip çıkmalı GENÇLER Teşekkür ederiz yazınızdan dolayı ALLAH cc razı olsun. Beyinlere bu olay yerleştirilmeli.

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle