• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Amerika’nın Soykırım Tarihi

04 Ekim 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu haftaki eser, Ketebe Yayınlarından çıkan “Amerika’nın Soykırım Tarihi” isimli kitap. Eserin yazarı David E. Stannard, Türkçesi ise Şaban Bıyıklı.

Amerika denilince normal bir kimsenin aklına; soykırım, katliam ve terör gelmiyorsa o kimsenin akli melekeleri, fikri ve düşünce yapısında problem var demektir.

Bu kitabı okuyunca Amerika’nın soykırımla, terörle ve katliamla kurulduğu ve halen aynı şekilde devam ettiği anlaşılmaktadır.

Amerika’nın soykırım tarihi kuruluşuyla başlamakta ve halen devam etmektedir. Sadece Amerika mı? Elbet değil! Hangi Avrupa ülkesi soykırım yapmadan ayakta durmuştur?

Afrika’da akan kanların, sömürünün, terörün, ekonomik ve siyasi kargaşanın sahibi Avrupalılar değil midir?

Bir Afrika ülkesi gösterilebilir mi ki, Batılıların cenderesi altında ezilmemiş olsun ve halen ezilmesin. “Amerika’nın Soykırım Tarihi” deyince kitap belli bir dönemi anlatsa da Bugün Amerika hâlâ soykırıma devam etmektedir.

…………….

Mesela Amerika 1992 yılından bu tarafa Irak’ta festival mi yapmaktadır? Dünya insanlığının yeryüzüne dağılmaya başladığı coğrafyanın kalbi Bağdat’ta, 30 yıldır soykırım ve katliam yapılmıyor mu?

Ya Afganistan’da Rusya ve ABD, 40 yıldır düğün mü yapıyor? Parçaladılar, böldüler, yuttular, ortaya kadavrası kalmış bir ülke ve insanlık bıraktılar.

Tam da bırakmış sayılmazlar, kendi topraklarını ve halkını anlamak ve sahip çıkmaktan aciz grupları devşirerek, istedikleri gibi yönetecekleri kimseleri iç çatışmalarla boğmak üzere düzenleyip çekildiler.

Hadi bunları da geçelim. Bizim sınırlarımız ve ülkemiz içerisindeki terör örgütlerini Amerika yönetip yönlendirmiyor mu? Silahı parayı kim veriyor?

Tabi bir de bunlara Çin’i ilave etmek lazım. Soykırım denilince Çin’i görmezlikten gelmek olmaz. Çin’in vahşeti, Batılıların vahşetlerini aratmaz. Geçelim.

…………………

Kitabın kapağında şu cümle var: “Kızılderililerin yok edilişinin insanlık dışı portresi”. İlerleyen sayfalarda ise şöyle denilmektedir:

“Amerikalıların Kızılderilileri imhası, dünya tarihinde kıyas kabul edilmeyecek en büyük çaptaki soykırımdır”.

Japonya Hiroşima’da yaklaşık 130 bin insanın katliamı üzerinden 75 yıl geçti ve bölgede halen ot bile bitmiyor. Söze kitaptan devam edelim:

“Amerika’daki insanların o kadar büyük bölümü yakılarak veya kesilerek katledilmişti ki, öldürülen milyonlarca insandan çok azı, yaşam öyküsü tasviri için arkasında yeterli iz bırakmıştır. Amerika’da ve dünyanın yerli halklarının hâlâ yaşamakta olduğu başka yerlerde soykırım aslında hiç durmamıştır.

Guatemala’da son on beş yıl içinde 40.000 insan ortadan kaybolmuştur. 100.000 kadar insan da alenen öldürülmüştür”.

……………….

Ezcümle:

Kitapta soykırımdan öyle sahneler anlatılıyor ki, yüreğim dayanamadığı için alıntı yapamıyorum. Çünkü insan oluşumdan utanıyorum.

ABD’nin katil bir devlet olduğu biline biline hâlâ Amerika’ya hayranlık besleyen diğer dünya toplumlarını da anlamış değilim.

Kitap hakkında: Ketebe Yayınları; 

0212-612 29 30 [email protected]

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Amerika kıtasına giden avrupalılar tabiki soykırım ve katliamlar yapacak. Amerika kıtasını yönetenler avrupadan giden insanlardır. Amerika kıtasında konuşulan diller avrupa kıtasının konuştuğu dillerdir. Amerika toprakları avrupalılarındır. Tarih kitaplarında okuduğumuza göre amerikayı avrupalılar bulmuş. Avrupalılar sadece amerikayı bulmadı Avustralya ve yeni zelandayıda buldu bugün kendileri yönetiyor. Avrupalılar amerikayı bulmasaydı amerika diye bir kıta olmazdı. Avrupalılar avustralyayı ve yeni Zelandayı buldukları için yönetiyorlar. Biz Türklerde Türkiye'yi bulduk. Biz türkler Türkiye'yi bulmasaydık türkiye diye bir ülke olmazdı. Macarlar olmasaydı Macaristan olmazdı. Avrupalılar soykırım, katliamlar yapmasaydı amerikayı, Avustralyayı, yeni Zelandayı nasıl alacaklardı? Avrupalılar afrikada, Asya'da soykırımlar, katlamlar yapmasaydı o topraklardaki zenginlikleri kendi ülkelerine getiremezlerdi ve zenginleşemezlerdi. Avrupalılar Amerika'da, Avustralya'da, Asya'da, katliamlar yapmak için bir sürü emek harcamışlardır. Katliamlar yapmak için harcanan emekler sonucu Avrupalılar bu kadar zenginleşmişlerdir. Katliam yapmasını bilmeyen toplumlar gelişmez, geri kalır. İHA ve SİHA yapmakla gelişemeyiz katliamlar yapmayıda ögrenmeliyizki gelişelim ve zenginleşelim. Avrupalıların bin yıldır yaptığı katliamların aynısını afrikalılar, asyalılar yapsaydı onlarda zenginleşirdi. Katliam yapmasını bilmeyen toplumlar gelişmezler yok olurlar Amerikan yerlileri bugün yoksa katliam yapmasını bilmediklerindendir. Avustralya yerlileri bugün yoksa katliam yapamadıklarındandır. Avrupalılar katliamlar yapmasaydı insan haklarını, hayvan haklarını ögrenemezlerdi. Avrupalılar hem teknolojik hemde katliamcılıkta bugün dünyada en çok gelişmiş ülkelerdir. Mobil telefon, araba, uçak yapmakla hiçbir ülke gelişemez katliamlarda kendimizi geliştirmemiz lazım yoksa geri kalmış ülke olmaktan kurtulamayız. Araba nasıl yapılıyor, uçak nasıl yapılıyor yerine katliam nasıl yapılıyoruda ögrenmedigimiz müddetçe bir adım bile gelişemeyiz.

Şahika

Şu anda dünya ve tabii ki içinde Türkiye de Stokolm sendromu = katiline aşık olma, celladının bıçağını bileyleme, yalama modunda maalesef ki maalesef...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23