• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ahmet Yesevi Hz.’leri birbirinize düşman mı olun dedi

13 Ocak 2022
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Bir şey umma cahillerden kadrini bilmez,

Karanlık içinde yol şaşırsan yola salmaz.

Boyun büküp yalvarsan elini tutmaz,

Cahilleri şikâyet ederek geldim ben işte”. Ahmet Yesevi Hz.’leri

Günümüzde cahil kavramının çeşitli tarifleri bulunmaktadır. Cahil denilince okumamış-yazmamış kimseler anlaşılmasın.

Nice okumamış yazmamış irfan sahibi insanlarımız var ki, okumuşlardan-yazmışlardan çok çok daha akıllı, vicdanlı ve insaflıdır.

Bugünün cahillerini nerede görebiliriz? “Manipülasyon” ve “algılarla” yönetilen kesimlerde görebiliriz. Sosyal medya, manipülasyon ve algının yönetim yeridir.

Kazakistan olayları, ABD merkezli manipülasyon ve algı operasyonlarının işidir. Müslüman coğrafyalar başta olmak üzere sömürecekleri tüm ülkelerde, önce medya, sonra mafya yahut terörle ve teröre destekle, aldatılacak kesimleri abluka altına alırlar. 

Dünyada ABD, Rusya veya Çin’in oyunlarına gelmeyecek halkların sıralaması yapılsa, Kazakistan hiç sıraya girmemelidir.

Çünkü Kazakistan, Ahmet Yesevi Hz.leri gibi büyük bir âlimin doğduğu ve ömrünü orada hitama erdirdiği bir coğrafyadır.

Dünyadaki tüm Müslümanların etkilendiği Ahmet Yesevi’den, Kazakistanlılar bu kadar nasipsiz olamazlar.

Söz buraya gelmişken Kazakistanlıların bildiklerini sanırız ama bizde bilmeyenler varsa, Ahmet Yesevi Hz.’leri hakkında kısa bir bilgi sunalım:

Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi Hz.leri, Müslüman Türk dünyasının manevî hayatında asırlardır etkisi devam eden bir velidir.

O, Türk dünyasında ilk defa kitabımız Kur’an-ı Kerim’den ve Peygamberimiz (s.a.v.) den aldığı esasları, sevgi ve bilgiyle yoğurarak, kendi adıyla anılan Yeseviyye erkânının kaidelerini ortaya koyan kurucu bir önderdir.

Şeriat ve hakikati gönüllerde buluşturan Ahmet Yesevi Hz.leri, başta Yesi şehri ve çevresi olmak üzere, devrinde neşv-ü nema bulan bütün sapkın fikirlere karşı Peygamberimiz (s.a.v.)in yaşadığı ve tebliğ ettiği İslam’ın özünü anlatmıştır.

XII. asırda bir çerağ yakmış ve bu çerağ, Orta Asya, Anadolu ve Balkanlar’a kadar hiç sönmeden bugüne kadar gelmiş ve halen devam etmektedir.

Keşke lafını hiç sevmem ama Kazakistan’da manipülasyon ve algı ağına düşen Kazakistanlılar, Ahmet Yesevi’yi anlamış olsalardı. 

Eski Cumhurbaşkanı Nazarbayev Ahmet Yesevi Hz.’lerine olan hürmetinden dolayı, 19 Haziran 2018’de imzalanan kararname ile Güney Kazakistan Eyaletinin adını, “Türkistan Eyaleti” olarak değiştirmişti.

Hamdolsun olaylar duruldu gibi. Müslüman toplumların duası ve umudu, Kazakistan halkının aklıselim davranarak daha fazla ülkelerine zarar vermemekle birlikte, Türkistan eyaletine düşman elinin değmemesidir.

Türk Devletleri Teşkilatının açıklamaları bir yere kadar tamam fakat daha etkili faaliyetlerde bulunmaları elzemdir.

Çünkü Kazakistan’daki manipülasyon ve algı operasyonunun perde arkasında, Türk Devletleri Teşkilatı’nın varlığından duyulan ciddi rahatsızlık söz konusudur.

Ezcümle Ahmet Yesevi Hz.’lerinden:

“Ahir zaman ümmetleri, dünya fani, bilmezler;

Gidenleri görerek ondan ibret almazlar”.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Yanlışı hep bir tarafta arayanlar bakış acınızı değiştirin Silkelenseler yüzlerce bayraktar dökülür, tusaş dökülecek holdingler kasaba bakkala manava mobilyacıya küçük esnafa savaş açılmış holdingler KOÇ SABANCI ÜLKER VE ECZACIBAŞI VE DIĞER HOLDINGLER. HALAY 'A GİRSELER YÜZLERCE BAYRAKTAR, TUSAŞ DÖKÜLECEK HOLDINGLER. Bir makina yapan makina cnc torna cnc freze tel erozyon fabrikası olmayan holdingler makina yapan makina fabrikası olmayan holdingler ağır sanayide nede savunma sanayisinde olmayan holdingler. Istisnalar hariç bir bayraktar ın mal varlığı kadar sermayeyi hediye olarak verecek holdingler.

Mustafa

Bize hiç bir alim ulaşmadı.!? Yanlız korunan Kuran Allah subhanehu ve teala nın koruduğu Kuran kıyamete kadar ulaşacak Kuran ki ayette her acıkladım hiç bir şeyi eksik bırakmayan Kuran. ·          Ey insanlar! Bu öyle bir Kitaptır ki, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan Allah’ın, ayetlerini kolaylaştırdığı / sağlamlaştırdığı, sonra da ayrıntılı olarak / uzun uzun açıkladığı bir Kitaptır. (HUD,1) ·          Bu Kur’an, uydurma bir hadis / söz değildir; aksine bu Kur’an / Hadis kendisinden önce gelen Tevrat, İncil, Zebur ve diğerlerini onaylayıp doğrulayan, her şeyin ayrıntılı açıklaması / her şeyi ayrıntılı kılıcı / uzunca anlatan ve inananlar için de bir yol gösterici ve Rahmettir. (YUSUF,111)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23