• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yurt dışından getirilen Türk TIR şoförü yaşadıklarını anlattı: Ülkemiz cennet

Yeniakit Publisher
2020-04-07 13:32:00 -
Yurt dışından getirilen Türk TIR şoförü yaşadıklarını anlattı: Ülkemiz cennet

Fransa'dan Kırıkkale'ye getirilen 144 kişi, koronavirüs tedbirleri kapsamında, KYK yurdunda karantinada kalmaya devam ediyor. Yurt misafirlerinden TIR şoförü Taner Öztan, "Fransa'da gerçekten çok zor günler geçirdik. Ekmek, su, market, her şey sorundu. Ülkemiz cennet" dedi.

Fransa'da bulunan 144 Türk vatandaşını taşıyan uçak, 3 gün önce Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Kafile, buradaki sağlık kontrollerinin ardından 7 otobüsle polis eşliğinde Kırıkkale'ye geldi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Hatice Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdu'na getirilenler, burada da ateş ölçümleri yapıldıktan sonra yurtta tek kişilik olarak hazırlanan odalara yerleştirildi. Fransa'da çalışan TIR şoförü Taner Öztan, yaşadıklarını çektiği video ile sosyal medya hesabından anlattı.

"Başkonsolosumuz yanımıza kadar geldi"

Taner Öztan, Fransa'da mahsur kalan Türk şoförlerden birinin kendisi olduğunu söyleyerek, "Fransa'da 1-2 hafta beklemek zorunda kaldık. Gerçekten çok zor günler geçirdik. Ekmek, su, tuvalet, market, her şey sorundu. Devletimizden yardım istedik; CİMER'e, Başkonsolosluğumuza yazdık. Başkonsolosumuz, yanımıza kadar geldi, sıkıntılarımızı yerinde dinledi. Sonrasında birkaç gün içinde uçak ayarlandı, bizlere haber verildi. İki otobüsle Marsilya'daki havalimanına geldik. Havalimanında kimse yoktu. Fransız vatandaşları dahi yoktu.

"Uçaktan daha inmeden Türkiye'nin sağlık personeli, uçaktaki yolculara geldi"

Marsilya'da kapalı bir alanda yaklaşık 140 kişi bekledik. Marsilya'dan Esenboğa Havalimanı'na gelene kadar aradaki farkı o zaman anlayabildik. Uçaktan daha inmeden Türkiye'nin sağlık personeli, uçaktaki yolculara geldi. Tek tek ateş ölçümü yaptı, termal kameralarla bakıldı, sonrasında maske dağıtıldı. 7 otobüsle Kırıkkale'deki bu yurda geldik" diye konuştu.

"Ülkemiz cennet"

Yurttaki odaların önceden hazırlandığını, her şeyin eksiksiz olduğunu belirten Öztan, "Odalar tertemiz. Günde 3 öğün yemeğimiz kapıya kadar geliyor. Ülkemiz cennet. Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere bakanlarımıza, Fransa'daki Başkonsolosluğumuza, buraya geldiğimiz günden itibaren bizimle ilgilenen sağlık personeline, emniyet personeline, yurt çalışanlarına gerçekten teşekkür ederiz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ramazan

Bizim milletimiz namkör bir millet . 20 yilda yapilanlari görmeyen körler ülkesi .veya hainler ülkesi. Iyi insanlara vefali kardeslere diyecegim yok .

hercai

Erdogan hukumeti boyle iste. Sadece nankor olmayin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23