• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni partilerle ilgili çok konuşulacak ifadeler! Abdullah Gül'ün yapacağı hamleyi duyurdular

Yeniakit Publisher
2019-12-05 23:59:00 - 2019-12-05 23:59:57
Yeni partilerle ilgili çok konuşulacak ifadeler! Abdullah Gül'ün yapacağı hamleyi duyurdular

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in FETÖ'nün siyasi ayağı olarak işaret ettiği Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ilgili dikkat çeken bir değerlendirme kaleme alındı.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, uzun süredir FETÖ'nün siyasi ayağı kim? sorusuna AK Parti'den ayrılarak yeni parti hazırlıklara girişen üç ismi işaret ediyor.

Ulusal Kanal'ın 'Atlantikçi 3 isim yeniden siyaset arenasında' başlıklı haberinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte haberde yer alan o ifadeler:

Türkiye 15 Temmuz sürecini atlattıktan sonra FETÖ temizliği için düğmeye bastı. Başta ordu olmak üzere yargıda, okullarda, yurttlarda ele başları yakalandı. FETÖ'nün siyasi ayağına konuşulurken, yeni parti çalışmaları ortaya çıktı.

Unutulan yüzler siyasi arenada yeniden yer almaya başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, eski ekonomi bakanı Ali Babacan, yeni parti çalışmaları için sahaya çıktı. 2 isim özellikle kurucularından olan Babacan, Ak Partiden istifa etti.

Yol ayrımına giden süreçte derin çatlaklar oluştu. Ergenekon-Balyoz davaları, 17-25 Aralık süreci, açılım dönemi, MİT krizi, Türkiye'nin Rusya, İran ve Çin ile yakınlaşması, Babacan ve Davutğlu'nun kopuş sürecinin temel taşları oldu. Bu süreçte ikili karşı tarafa konumlandı.

"Gül yeniden sahneye çıkabilir"

2 isimle birlikte Abdullah Gül hep gölgede kalmayı tercih etti. Yeni parti süreçlerinde önde durmasa da sürecin en büyük destekçisi Abdullah Gül... Şimdilik rolü teknik direktörlük gibi görünse de uygun şartlarda Gül yeniden sahneye çıkabilir.

Babacan ve Davutoğlu yaklaşık 1 yıldır dillendiriyor parti kuracaklarını ancak, geçikti, Ekim'de kurulması bekleniyordu, son olarak Davutoğlu 16 Aralık'ı işaret etti. Babacan ise Aralık demişti, o da 2020 Ocak'a sarkabilir.

Avrupa birliğine yakınlığıyla bilinen Babacan ve Davutoğlu'nun ilk süreçte birlikte parti kuracağı söylenmişti. Ancak Davutoğlu'nun "Babacan ile dostuz ama ortak parti olmadı" açıklaması ortaklığın başlamadan bittiğini gösterdi.

Orta parti çalışmalarının Gül’ün sıcak bakmaması nedeniyle sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.

"Saadet Partisi de yanlarında yer alabilir"

Son olarak Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu İstanbul'da toplantıda bir araya geldi. 3 isim birbirlerine övgüler dizdi.

Partiler kurulduktan sonraki süreç de, birçok olaya gebe...Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın seçimlere ittifak halinde gireceği ve bu ittifakta Saadet Partisi’nin de yer alacağı öne sürülüyor.

2 isimin Türkiye'deki ekonomik sorunu nasıl aşacağı, dış politikada hangi adımları atacakları belirsiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bizde sabırsızlıkla bekliyorduk hani

Su Abdo gelsede ülke refah kalkınma görse çok şey kattı TC için neler yapmadı neler

emekli çavuş

DOĞU PERİNÇEKİN ...AÇIKLAMASI . FETÖNUN ....SİYASİ AYAĞI OLARAK...ABDULLAH GÜL....ALİ BABACAN....AHMET DAVUTOĞLU...DİYOR.......PEKİ...BU İSİMLER...NEDEN BİR ACIKLAMA YAPMIYOR....???? ÇOK İLGİNÇ.....BU İDDAYA YANIT BEKLİYORUZ.!!!!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23