• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasakçı albaya tepkiler çığ gibi! 'Başörtüsü yasağı bitmedi baskılandı'

Yeniakit Publisher
2022-09-21 23:37:00 - 2022-09-22 00:23:53
Yasakçı albaya tepkiler çığ gibi! 'Başörtüsü yasağı bitmedi baskılandı'

Gazeteci Serdar Arseven, fabrika personeline ve ailelerine sakal ve başörtüsü yasağı getiren Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun'un eylemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, fabrika personeline ve ailelerine sakal ve başörtüsü yasağı koydu.

Başörtüsünün çağ dışı olduğunu söyleyen Coşkun, 6 Eylül'de yayımladığı emirde şu ifadeleri kullandı:

"Müdürlükte görev yapan tüm personelin lojmanlarda ikamet eden subay astsubay ve aileleri ile bunları ziyarete gelen misafirlerin ve iş takibine gelen şahısların türban, çember sakal topuklara kadar uzanan pardösü vb. ideolojik amaç simgeleyen çağ dışı kıyafetler ile fabrika müdürlüğe girmesine ve komutanlık içerisinde gezmesine müsaade edilmeyecektir"

Yasakçı albay açığa alındı

Darbeci zihniyete hizmet eden ve tepki toplayan yasakçı albay MSB tarafından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

"Yasak bitmedi baskılandı"

28 Şubat darbesinin yakın şahitlerinden gazeteci Serdar Arseven de yasakçı albaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir gerçeğe dikkat çekti.

Arseven, mesajında başörtüsü yasağının bitmediğini baskılandığını vurguladı.

Öte yandan kamuda başörtüsü yasağı 2013'te, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK)ise 2017 yılında kalkmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.......

Bu din düşmanları İslam a düşmanlık yapmak tan başka işiniz yokmu.Bu i......ler sanki devlet babaların çiftliği dir her istedikleri yapacaklar.Aziz millet size geçit vermiyecek bunu bilin kuyruğunun üzerine oturun.Allaj cc kahhar ismiyle sizi kahr ve perişan etsin inşallah Amin

ordudan atılacakkk... aaattt !

Açığa alıp yaptığı pislik unutulunca göreve iade edilecek.Ordudan atın emekli hakkı bile verilmesin başörtülünün,sakallıların vergisiyle buna maaş vermeyin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23