Vezirköprü'de avcılar ve yetkililerden yaban hayvanlarına destek
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Avcılar Derneği üyeleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar şube çalışanları harekete geçti. Ekipler, kış şartlarında aç kalan hayvanlara destek olmak amacıyla doğaya yem bıraktı.
Vezirköprü Avcılar Derneği ve şube çalışanları, Kunduz Yolu üzerindeki doğa ve mesire alanları ile Saraycık Yolu’nda yaşayan yabani hayvanlar için yemleme çalışmaları gerçekleştirdi. Kuş yemlikleri doldurulurken, yolların belirli noktalarına yem serpilerek hayvanların beslenmesine katkı sağlandı. Ayrıca, uygun alanlara atık yemek ve ekmek bırakılarak yaban hayvanlarının zor kış şartlarını atlatmalarına destek olundu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Vezirköprü Avcılar Derneği Başkanı Mecit Keskin, “Yiyecek bulmakta zorlandıkları bu karlı günlerde tüm halkımızın doğada yaşayan dostlarımızı düşünmeleri ve duyarlı davranmaları gerekiyor. Bize bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm kurum amirlerine şükranlarımı iletiyorum” dedi.
Yetkililer, vatandaşları da doğada yaşayan hayvanlar için duyarlı olmaya ve imkanları dahilinde yiyecek bırakmaya davet etti.