• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tüm mağazalarını kapatan LC Waikiki'den örnek hareket!

Yeniakit Publisher
2020-04-01 22:56:00 -
Tüm mağazalarını kapatan LC Waikiki'den örnek hareket!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm mağazalarını kapatarak fabrikasında maske üretimine başlayan Türkiye'nin tekstil devlerinden LC Waikiki, buna rağmen tek bir çalışanını işten çıkarmazken, tüm maaşları da eksiksiz ödedi. Firma bu örnek tutumuyla sektör paydaşlarına da örnek oldu.

Koronavirüs (Coronavirus) salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilaç, gıda, parekende, kâğıt ve güvenlik dışındaki birçok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu durumu bahane ederek çalışanlarını işten çıkaran yahut maaşlarında kesintilere giden birçok işletme olsa da başlatılan tüm zorluklara rağmen çalışanlarını mağdur etmeyerek önrek tutum sergileyen birçok kurum da var. Bunlardan biri de Türkiye’nin tekstil devlerinden LC Waikiki.

Mağazalarını kapatıp maske üretimine geçti

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren genel merkezindeki çalışanlarını evde çalışmaya yönlendiren LC Waikiki, takip eden süreçte önlemlerini artırırak tüm mağazalarını ve online satışını durdurdu. Şirket üretim bantlarını ise bu dönemde büyük önem kazanan maske üretimine ayırdı.

Tek bir çalışan işten çıkarılmadı

Bu gelişmenin firmanın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Bu soru, nisan ayı sonu itibariyle yanıtını buldu ve şirket yaptığı duyuru ile nisan ve mayıs aylarında çalışanlarına eksiksiz bir şekilde maaşlarını ödeyeceklerini duyurdu. Duyuruda şirketin “Kısa Çalışma Ödeneği” olarak bilinen destek programından da faydalanacağı ifade edildi.

Sektörün diğer paydaşlarına örnek oldu

47 ülkede bin 4 mağazası bulunan iş adamı Mustafa Küçük’ün sahibi olduğu LC Waikiki’nin önemli bir kısmı Türkiye’de olmak üzere dünya çapında yaklaşık 48 bin çalışanı bulunmasına rağmen çalışanlarını mağdrur etmemesi takdir topladı. Bu tavır aynı zamanda firmanın sektör paydaşlarına da örnek oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Imam

Demekki parayı zamanında zulaladı

Mehmet cCc

Millet çamur atacak yer geziyo adamlar örnek bir davranış sergilemiş .yok paraya doymuş yok zulalamış tam tersini yapıp milleti işten çıkartsalar ne diyecektiniz acaba Allah sizin gibibi beyni çöpe dönen insanların şerrinden korusun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23