• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tanju Çolak'tan Galatasaraylılar'ı kızdıracak yorum!

Yeniakit Publisher
2016-01-19 10:58:00 -
Tanju Çolak'tan Galatasaraylılar'ı kızdıracak yorum!

Türk futbolunun unutulmaz yıldızı Tanju Çolak futbol dünyasına damga vuracak açıklamalarda bulundu. Çolak, şampiyonluk yarışından, EURO 2016'ya, takımlarımızın Avrupa Ligi'ndeki tur şanslarından, ligimizde yaşanan teknik direktör kıyımlarına kadar bir çok konu hakkında konuştu...

Türkiye liglerinde defalarca gol kralı olan, Türk sporseverlerinin gönlünde taht kurmuş Tanju Çolak futbol dünyasındaki gelişmeler hakkında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Çolak şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi bir adım önde görürken, Süper Lig'de yaşanan hoca kıyımına tepki gösterek; 'Türkiye’de eğer senin yöneticin müteahhit, beyaz eşyacı, senin yöneticin kuyumcu olursa, böyle olur. Sistem böyle dönüyor' dedi. 

'İşte Çolak'ın futbol gündemi hakkında yaptığı birbirinden çarpıcı değerlendirmeler...

Süper Lig’in ilk yarısı bitti. Beşiktaş zirvede, Fenerbahçe ikinci ,Galatasaray üçüncü ve zirvenin 11 puan gerisinde, sizce ligin ilk yarısı nasıl geçti? Ligdeki sıralamada burayı hak etmediğini düşündüğünüz bir takım var mı?

Ben klasik her zamanki gibi geçti diye düşünüyorum. Biraz Galatasaray sekteye uğradı. Oda Hamza Hamzaoğlu’nun gitmesi Mustafa Denizli’nin gelmesiyle farklı bir sonuç olacağını düşünen bir Galatasaray vardı. Giderken Hamzaoğlu 5 puan farkla bıraktı. Şimdi 11 puan farkla yoluna devam eden bir Galatasaray var. Bu da bir gerçek. Oynayan futbola baktığımız zaman Beşiktaş’ın futbolu çok keyif veriyor. Çok tempolu oynuyorlar, 2. bölgeden 3. bölgeye çok çabuk çıkıyorlar. Çok iyi paslaşmaları var ama buna istinaden de gol yiyorlar. Fenerbahçe’ye baktığımız zaman gol yemeyen, fakat gol atmakta da zorluk çeken bir ekip olarak göze battı. 7 maçını 1-0’lık skorla aldılar. Orda Fernandao ileVan Persie arasında Vitor Pereira’nın karar veremediği bir tutum söz konusu. O yüzden biraz problemler yaşıyor. Bana göre ilk yarıda Kasımpaşa’nın hakkı yendi. Bunu kabul etmek lazım. Bu haftaki maçta da Kasımpaşa’nın hakkının yendiği düşüncesindeyim. Kasımpaşa’nın eğer hakkı yenmeseydi şuanda 3. sıra için en önemli rakipti.

FENERBAHÇE BİR ADIM ÖNDE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başakşehir’i kutlamak lazım. Abdulah Avcı’yı tebrik ederim, kutluyorum. Lig yine bu dört - beş takım arasında geçecek ama en önemlisi bana göre ya Fenerbahçe  ya da Beşiktaş şampiyon olacak. Futbola baktığımız zaman az gol yiyen Fenerbahçe’nin daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Önemli olan skoru bulmak, gol yememek. Bunu Fenerbahçe şimdilik iyi yapıyor, devam edeceği tartışılır.

Beşiktaş ise çok kolay gol yiyor, faka çok da kolay goller atıyor. Şimdiki futbola baktığımız zaman böyle. Bana göre ya Fenerbahçe ya da Beşiktaş şampiyon olur. Ama bana göre Fenerbahçe bir adım önde.

DONK TAKIMI ŞAMPİYON MU YAPACAK?

Galatasaray iki tane transfer yaptı. Donk ve Linnes’i aldı. Bu transferler sizi umutlandırmadı mı ?

Donk transferi tamamıyla yanlış bir transferler. Ryan Donk takımı şampiyon yapacak bir futbolcu değil. Ön libero oynayan, topu kazanan, topu oyuna sokan, defans ortasına giren bir futbolcu. 6 ay sonra transferi olmayan bir Donk 2.5 milyon Euro gibi bir paraya alınıyor. Bence bu çok gereksiz. Yönetime sorulması lazım. Şimdiden gel transfer yap 200-300 bin Euro imza parası ver, 2.5 milyon kasanda kalsın. Şimdi 3.5 milyon Euro gitti ne yapacak, şampiyon mu yapacak takımı? Donk takımı asla şampiyon yapamaz. Galatasaray 17 maçın 17’sini de kazansa yine de şampiyon olamaz. Bu kadar açık söylüyorum. Şimdi Dursun Özbek ‘ara transferde 3-5 tane futbolcu alacağım’ dedi, bekliyoruz 2 tane de kaldı. Kimse iyi futbolcusunu vermez, verse de pahalıya verir.

MUSTAFA DENİZLİ HAYAL DAĞITIYOR

Sivasspor maçı sonrası Mustafa Denizli’nin bir açıklaması vardı. ‘Bir transfer daha gerçekleşebilir’ dedi

Alacağı futbolcuda gelse Galatasaray şampiyon olamaz. Mustafa Denizli hayal dağıtıyor. Zor işleri, çok zor. Dün Galatasaray’ın Sivasspor’la  oynadığı maça baktım kolay kazanılmış bir maç değil. Cüneyt Çakır’ın yapmış olduğu penaltılarla kazanılmış bir maç vardı diye düşünüyorum.

CÜNEYT ÇAKIR LİGDEKİ MAÇLARI ÖNEMSEMİYOR

Yani yine orda 2. bölgeden 3. bölgeye hızlı çıkış göremedim, tempo göremedim. Sivasspor’a çok pozisyon verdiler. Cüneyt Çakır 2 tane penaltı kararı verdi. Penaltıyla hiç alakası yok. Cüneyt Çakır burada hata ediyor. Kendine güvenenleri, inananları kaybediyor. Bence Avrupa’daki gibi, maç yönetmiyor. Maçları önemsemiyor, kendine güven azalıyor.

KUYUMCUDAN, BEYAZ EŞYACIDAN, MÜTEAHHİTTEN BAŞKAN OLURSA BÖYLE OLUR


Süper Lig’e baktığımız zaman önemli bir konu hocaların gönderilmesi konusu. Teknik direktör kıyımı var.  Yılmaz Vural olaylı şekilde gönderildi,  Bülent Korkmaz’ın gönderilmesi Ümit Özat istifa etti neden tüm fatura teknik direktörlere kesiliyor?

Ümit Özat dün istifa etti, bugün Mersin ile anlaştı. Nurullah Sağlam vardı orada bıraktı. Türkiye böyle ne bekliyorsun? Türkiye’de eğer senin yöneticin müteahhit, beyaz eşyacı, senin yöneticin kuyumcu olursa, böyle olur. Sistem böyle dönüyor. Onlar kendi şirketlerini çalıştırır gibi çalıştırmıyorlar.  Olaya farklı bakıyorlar.  Olaya reklam açısından bakıyorlar.

Sizce yeni bir sistem getirilebilir mi?

Onu ancak devlet el koyup bir kalkındırma planı çıkaracaktır diye umuyorum. O işler bizi aşar. Bizi aşan şeylere çok yorum yapmayalım bence.

İstatistiklere batkımız zaman forvetlerin ortalamalarının sizin oynadığınız döneme göre düşük. Kariyerinde 240 gol atmış usta golcü Tanju Çolak Süper Lig’de oynasaydı kaç gol atardı?

İlk yarı 16 golden aşağı atmazdım emin ol.

Size göre şuanda Süper Lig’deki en iyi forvet kim?

Gomez ve Van Persie

Peki siz şuanda oynamış olsaydını  partner olarak kimi yanınıza alırdınız?

Gomez’i alırdım, Van Persie’ yi ve Fernandao’yu alırdım.

GALATASARAY’I ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE YENMEYEN TAKIMI DÖVÜYORLAR

Peki Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde şansları nedir sizce?

Ben Fenerbahçe’nin daha fazla şansının olduğunu düşünüyorum. Biliyorsun Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde yenmeyen takımı dövüyorlar. Galatasaray hep yeniliyor,  çünkü defansın, takım kuruluşunun, ne kadar hatalı ne kadar temposuz, ne kadar güçsüz olduğunu Avrupa liginde oynan maçlarda görüyoruz. O yüzden Galatasaray Avrupa için oynamıyor Türkiye için oynuyor. Ben ona üzülüyorum. Galatasaray’ın bu yapısının acil değişmesi lazım. Planlanma yapılması lazım. Orada oynayan futbolcuların acil gönderilmesi lazım, bana onları sorma bu konu uzun onu sen araştır, değişmesi lazım.

Yani tur atlarsa Fenerbahçe tur atlar. Fenerbahçe’yi daha şanslı görüyorsunuz. Galatasaray en fazla bir tur geçer mi diyorsunuz?

Aynen öyle, Fenerbahçe ilerleyebilir…

TÜRKİYE EURO 2016'DA HERŞEY YAPABİLİR

Önümüzde EURO 2016 var, Türkiye’nin şansı ne olur bu turnuvada?

İlk maçta da dönebiliriz son maça da kalabiliriz. Bizim milli takım böyle bir milli takım. Her an her şeyi yaşatabilecek bir takıma sahibiz. Heyecanı, coşkuyu, aynı zamanda üzüntüyü de yaşatan bir milli takımımız var. İnşallah başarılı olurlar. Başarılı olurlarsa biz onları alkışlarız, kucaklarız. Buradan çıkar bayrağı alır yollara dökülürüz.

EURO 2016 milli takım formasıyla hangi futbolcuyu görmezseniz üzülürsünüz?

Volkan’ın muhakkak olması lazım.  

Yıllarca bu tartışıldı, kıyaslama yapıldı, sorular soruldu bir de sizden duymak istiyorum. Hagi mi,  Alex mi daha iyi ?

Hagi, Hagi, Hagi…

Peki Tanju Çolak’ın hayali ya da gerçekleştirmek istediği hedefi nedir? Kulüp başkanlığı, teknik direktörlük ya da başka bir pozisyon?

Şu anda Tanju Çolak Futbol Akademilerim var, okullarım var.  Yaklaşık 20 -21 tane var. Onların sayısını 40’a 50’ye arttırmayı, ve Tanju Çolak efsaneliğini, öğreticiliğini, yöneticiliğini, Tanju Çolak’ın bu gençlere bir şey vermek zorunda olduğunu hesaplayarak o sorumlulukla bu sayıları arttırıp yarına bu gençleri hazırlamak istiyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23