• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınırda hareketlilik! Şehit haberleri sonrası TSK harekete geçti

Yeniakit Publisher
2020-02-21 08:37:00 - 2020-02-21 08:46:08
Sınırda hareketlilik! Şehit haberleri sonrası TSK harekete geçti

Suriye'nin İdlib kentindeki hava saldırısı sonucu 2 askerin şehit edilmesi ve 5 askerin yaralanmasının ardından sınır hattına askeri sevkiyatlar hız kazandı.

Hatay'ın Reyhanlı istikametine seyir eden büyük sevkiyatta Kayseri Komando Tugayı'ndan personel ile çeşitli birliklerden tank, ZMA, mühimmat ve malzemeler yer aldı. Askeri unsurların Suriye'deki üs bölgelerinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

Vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu

Askeri konvoyun geçtiğini gören Ali Demircan isimli vatandaş askerlere sevgi gösterisinde bulunarak Türk bayrağını salladı. Sevkiyatın devam edeceği öğrenildi.

Akşam saatlerinde obüsler gönderildi

Türkiye'nin çeşitli birliklerinden gönderilen çok sayıda obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araçlar güvenlik önlemleri altında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden geçerek Suriye sınırındaki birliklere doğru hareket etti.

2 askerimiz şehit düşmüştü

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından İdlib'de hava saldırısı sonucunda iki askerimizin şehit olduğunu açıklamıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış ve alınmaya devam edilmektedir.

"Kanları yerde bırakılmadı"

Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz.

"50'den fazla rejim unsuru etkisiz hale getirildi"

İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50'den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kor General

Daha fazla asker degil daha fazla elektronik harp, hava savunma, adamakilli radar ( iha lar uçaklar geziyor sinirda ) insansiz aletler lazim arkadaş havadan isini bitirdin karadan asker yurutuyorsun

Hülya

Neden savaş ucaklarimiz kalkmıyor. Onların başlarına , inlerine bombalar yağmıyor. ALLAH'a dua ediyorum. Birtek askerimizin burnu kanamadan zaferle evlerine yuvalarina dönmelerini kalbimin derinliklerinden istiyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23