• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK'nın belini kıran Kürt vali

Yeniakit Publisher
2016-02-23 08:08:00 -
PKK'nın belini kıran Kürt vali

Ağrı valisi Musa Işın, bölge halkıyla kurduğu diyalog sayesinde terör örgütünün bu ilde güçlü olmasının önüne geçti.

Ağrı valisi Musa Işın, haftalık mahalle toplantılarında halkı dinliyor "Canınıza ve malınıza, göz diken bir örgüt Kürtleri temsil edemez" diyor. Vatandaşın gözünde de Vali Işın, "İkinci Recep Yazıcıoğlu"

Bingöllü yoksul bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Çocukluğu Kürt halk ozanlarını dinlemekle geçti. Zor şartlarda okuyup valiliğe kadar yükseldi, bugüne kadar da 9 kez takdirname ile ödüllendirildi. Ağrı Valisi Musa Işın'ın hayatının kısa bir özeti bu... Bir yıldır görev yaptığı kentte halkın gönlünde taht kurdu Işın. Vatandaşlara PKK terör örgütünün gerçek yüzünü anlatan Kürt kökenli Vali Musa Işın, bu sayede Ağrı'nın da, Cizre veya Sur gibi olmasının önüne geçti. Vatandaşların ikinci 'Recep Yazıcıoğlu' olarak gördüğü Musa Işın, Ağrılılara PKK'nın asla Kürtleri temsil etmediğini anlatıyor. 

Sur ve Cizre'de hayatı yaşanmaz hale getiren PKK terör örgütünün hedefinde Ağrı da vardı. Özellikle Doğubayazıt ilçesinde hendek kazma girişiminde bulunmak isteyen PKK, vatandaştan destek görmeyince amacına ulaşamadı. Örgütün ve HDP'nin Ağrı'da hendek siyaseti yapmasını engelleyenlerin başında, kente bir yıl önce atanan Kürt kökenli Vali Musa Işın geliyor. Bingöllü olan Vali Musa Işın, örgütün halkı yanlış yola sürüklememesi için yoğun mesai harcıyor. Her hafta bir mahallede toplantı yapıp, halka PKK'nın gerçek yüzünü anlatıyor, vatandaşlarla Kürtçe sohbet ederek sorunlarını dinliyor. Vali Işın, yaşanan olaylardan da örnekler veriyor: "Sizi öldüren, haraç toplayan, araçlarınızı yakan, Kürt halkının kutsal bildiği bütün değerlerine savaş açan bir örgütün Kürtlerin hakkını savunduğunu hiç kimse iddia edemez. Bir ilçemizde kadınlar gece vakti evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve 'Bu halde ailelerinize dönemezsiniz' diyerek orada zorla tutuluyorlar." 

Vali Işın, sık sık esnaf ziyaretleri yapıyor, sevgi evlerinde kalan çocukları evinde ağırlıyor. Vali Işın yaklaşık 3 aydır da onlarca mahallede toplantı yaptı. Her hafta bir mahallede yapılan toplantılara halk büyük ilgi gösteriyor. Kendisinin de Bingöllü olduğunu, sobalı bir evde yoksulluk içinde okuduğunu anlatan Işın, ilk kaymakam olup da kaloriferli bir eve taşındığında "Keşke bu evden hiç çıkmasam" diye iç geçirdiğini de anlatıyor. Devletin kendisine sunduğu imkanlarla okuyup, vali olduğunun altını çizen Musa Işın, ailelerden çocuklarını mutlaka okula göndermelerini istiyor. 

Geçen hafta eşi Tuba Işın ile birlikte Kurtuluş Mahallesi'nde yemekli toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Vali Işın şu mesajları verdi: "Amacımız devletle milletin birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlamaktır. Türkiye 10 yıl önceki Türkiye ile kıyaslanamayacak durumda. Devlet ile millet iç içedir. Allah'a çok şükür bu noktaya gelmişiz. Bizler vatandaşla kucaklaşan bir devleti temsil ediyoruz. Artık vatandaşından uzakta duran bir devlet yok. Bu halimizi görenler, bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. İstiyorlar ki, Türkiye de Suriye gibi olsun. PKK da bu amaca hizmet etmektedir. Müslüman olan Kuran-ı Kerim'leri ve camileri yakmaz. PKK en çok zararı bu topraklarda yaşayan Kürtlere veriyor. Devlet, vatandaşın namusuna ve canına kastedenlerin elini kırar. Sizler de çocuklarınıza ve gençlerinize sahip çıkacaksınız."



Ağrı Valisi Musa Işın, 1968 Bingöl, Adaklı doğumlu. Elazığ Akçakiraz İlköğretim Okulu, Elazığ Lisesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu. 1992-1993'te İngiltere'de yabancı dil, 2011'de ABD'de Northern İllinois Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi üzerine eğitim aldı. 1990'da Erzurum Kaymakam adaylığı ile başladığı kariyerinde, 2 yıl İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen Avrupa Birliği Siyasi Kriterleri geliştirme projesinde çalıştı. 2012'de Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği'ne aday ülkelere yönelik programlarına katıldı. 2014-Şubat 2015 arasında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri görevini yürüten Musa Işın, 16 Şubat 2015'te Ağrı Valiliği'ne atandı. Musa Işın, evli ve 2 çocuk babası.

Toplantılara büyük ilgi gösteren vatandaşlar ise valiyi şu sözlerle övüyor: "Vali bey, yokluk görmüş, bizi çok iyi anlıyor. Örgüt özellikle cahil insanları kandırıyor. Onlara inanan akrabalarımız vardı ancak vali beyin bu toplantıları sayesinde PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha gördük. O bize bunları anlatmasa, belki de Ağrı ve ilçeleri de Cizre, Sur gibi olurdu." 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23