• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji uzmanı açıkladı: Kuvvetli sağanak geliyor

Yeniakit Publisher
2021-10-26 20:08:00 -
Meteoroloji uzmanı açıkladı: Kuvvetli sağanak geliyor

Perşembe günü Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağışın etkili olabileceğini belirten İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, İstanbul için de önemli bir uyarıda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, Sabah'ın sorularını yanıtladı.

Salı günü itibariyle yağışların kuvvetleneceğini belirten Dr. Deniz Demirhan, "Salı günü Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağmur olabilir. Özellikle Artvin civarlarında yağış daha kuvvetli olabilir. Çarşamba günü ise Antalya'nın doğusu ve Muğla'nın güneyinde yağmur olabilir. Burdur civarlarında da hafif yağış olma ihtimali var." dedi.

İstanbul için önemli uyarı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, şu ifadeleri kullandı:

"Perşembe günü ise İstanbul'da, özellikle Anadolu yakasında daha kuvvetli olabilecek bir yağmur ihtimali var. Karadeniz bölgesinde de Samsun civarlarında, Antalya'nın doğusunda, Adana, Hatay, Mersin ve Doğu Anadolu bölgesinde Hakkari'de yağmur olabilir.

Cuma günü ise Orta-Doğu Karadeniz'de, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yağmur beklenebilir. Cumartesi günü ise Karadeniz bölgesi hariç, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki yağış biraz daha kuvvetlenebilir. Bu bölgelerdeki ve Güney Ege-Akdeniz civarlarındaki yağışları Pazar günü de takip etmek gerekir. Çünkü sağanak yağış Pazar günü de devam edebilir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23