• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahkemenin Cem Yılmaz kararı sonrası ünlü profesör gözyaşlarını tutamadı

Yeniakit Publisher
2019-12-03 17:20:00 -
Mahkemenin Cem Yılmaz kararı sonrası ünlü profesör gözyaşlarını tutamadı

Sudan bahanelerle siyasi mesajlar vermeyi ihmal etmeyen ancak söz konusu yerlilik ve millilik olmaya gelince ağzını bıçak açmayan Cem Yılmaz’ın Prof. Dr. Orhan Kural'ın Yılmaz'a açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi. Kural, “Neden hep ünlüler kazanıyor” diyerek karara tepki gösterdi.

Sigara karşıtı kampanyalarıyla bilinen Prof. Dr. Orhan Kural'ın, belirli bir kesime yaranmak amacıyla ağaç sudan bahanelerle siyasi mesajlar veren ancak toplumu ilgilendiren konularda suskun kalan komedyen Cem Yılmaz’a açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi. Karara çok üzüldüğünü belirten Kural, “Neden hep ünlülere kazanıyor” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Prof. Dr. Orhan Kural'ın Cem Yılmaz hakkında açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davası İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya davacı Orhan Kural ve avukatı katılırken, Cem Yılmaz'ı avukatı temsil etti.

DHA'nın aktardığı habere göre, mahkeme Kural'ın Yılmaz'a açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davasını reddetti. Karara çok üzüldüğünü belirten Kural, mahkeme çıkışında göz yaşlarını tutamadı.

'Bu ülkede hep ünlüler kazanıyor maalesef'

Kural, gençleri korumayı istemek dışında bir menfaatinin olmadığını belirterek, "Birkaç genç sigaraya başlamasın diye uğraşıyorum. Görüyorsunuz çok üzüntülüyüm. Hep güçlüler kazanıyor. Bu ülkede hep ünlüler kazanıyor maalesef ama devamı için yılmayacağım" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Kural, geçtiğimiz yıl İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek Yılmaz hakkında manevi tazminat davası açmıştı.

Dilekçede Yılmaz'ın 2019 yılı mart ayında Eventim Apollo-Londra'da bir sahne gösterisi organize ettiğini belirten Kural, gösteriye 18 yaş sınırlaması getirildiğini belirterek, "İngiltere bu kişinin gençlik için nasıl tehlikeli olduğunu bizden önce anladı, bravo. Yıllardır anlamaya çalışıyorum" demişti.

Yılmaz'ın da kendisine Twitter hesabından, "Orhan Kural Bey sizi sizin yönteminizle taciz etmek istemiyorum. Ama artık benimle ilgili bir terapi görmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum" sözleriyle yanıt verdiğini belirten Kural, hedef alındığını savunmuştu.

Dilekçede, Yılmaz'ın sosyal medya hesabında yaptığı bu paylaşım ile Kural'ın alay konusu haline getirildiği ve küfürlere maruz kaldığı öne sürülmüş, Yılmaz'ın 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

II.Murat

Bu Profesörün anladigim kadariyla bir Doktora görünmesi gerekiyor.Böyle sudan sebepmi olur?

İşsiz

Cem Yılmaz'ın hem kişiliğine hem mesleğine saldırmış, üstüne hedef göstermiş. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23