• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun kararına AK Parti'den olumlu tepki

Yeniakit Publisher
2015-03-19 13:16:00 - 2015-03-19 17:13:44
Kılıçdaroğlu'nun kararına AK Parti'den olumlu tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de önseçime gireceğinin belirtilmesi sonrası AK Parti'den karar hakkında açıklama geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,kararı hesaplaşma olarak nitelendirdi. Delican, “Partimize her fırsatta hakaret eden, asılsız iddialarla siyaset yapan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olacak olması ve partinin kararı gereği önseçime girmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Teşkilatlarımızın motivasyonu da ciddi anlamda artmıştır. Biz, kendisi ile sandıkta hesaplaşma şansını yakaladık. Bu şansı da en iyi şekilde kullanacağız.  Ben, teşkilatlarım adına il başkanı olarak kararından çok memnun oldum. CHP’nin İzmir’deki seçmeni ve üyeleri tarafından sevilmediğini bildiğim Kılıçdaroğlu, genel seçimde de sandığa gömülecektir. İzmir’i partisi için her fırsatta oy deposu olarak gören, parti üst yönetimlerinde İzmir’den kimseye yer vermeyen Kılıçdaroğlu’na CHP’nin üyeleri de gereken dersi verecektir” dedi. 

BAŞBAKANLIK OFİSİNE HAMLE

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yaptığı adaylık teklifinin Başbakanlık ofisine karşı bir hamle olduğunu ifade etti. Delican, “Sayın başbakanımızın ayın en az iki günü İzmir’de olacak olması Kocaoğlu’nu rahatsız etti. Telaşa kapılan başkan kendi genel başkanına bu teklifi götürerek hamle yaptı. Partiden beklediğini bulamayan seçmeni tutmak için yapılan bu hamle sonucunda böyle bir karar ortaya çıktı. Ancak seçimlerde ciddi bir hayal kırıklığına uğrayacaklarını şimdiden söylemek isterim. Genel başkan başta olmak üzere bu karara dayanak sağlayan herkes ciddi hayal kırıklığı yaşayacak” diye konuştu.  

DELİCAN: BİLENDİK HESAPLAŞACAĞIZ

Delican, Kılıçdaroğlu’nun sert siyasi söylemlerine AK Parti teşkilatının sandıkta cevap vereceğini belirterek, şöyle dedi:

"Bugüne kadar partisinin üst yönetim kuruluna bile İzmirli koymayan bir genel başkan sözde demokrasi adına önseçime giriyor. CHP’de , 1. 3., ve 5. sıralar zaten kontenjan, Kılıçdaroğlu’nun önseçimden birinci çıkaracağı düşünülürse 2. sıraya konacak bu durumda ilk 6’da dört kontenjan olacak. Sonra da çıkıp ’örgütün iradesi’ diye masal anlatıyorlar. Kılıçadroğlu, partinin oylarını artırmak istiyorsa garanti sıralar yerine 5. sıradan kontenjan adayı olsun da görelim. Kılıçdaroğlu’un seçimde İzmir’i tercih etmesi teşkilatımızın ham olan bir kesimini de motive etti ve cesaretlendirdi. Bilendik, hesaplaşacağız, 7 Haziran’da CHP’nin genel başkanını İzmir’den değiştireceğiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23