• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Keskin nişancı himayesinde

Yeniakit Publisher
2021-03-04 11:08:00 -
Keskin nişancı himayesinde

Ermenistan’da Paşinyan’a yönelik protestolar sürürken, başbakanlık konutuna keskin nişancılar yerleştirildi. Göstericilerin başbakanlığa girmesine karşı önlem alan polisler muhalif kanadın başbakan adayı olan Manukyan’ın yaptığı mitingde elleri tetikte bekledi. Manukyan da “Erken seçim istiyoruz. Ancak Paşinyan görevdeyken seçimler yapılamaz” dedi.

 Mehmet Aydın 

Ermenistan’da tansiyon düşmüyor.... Ermeni Devrimci Federasyonu’nun dünkü protestosu öncesi başbakanlık konutundaki keskin nişancılar Ermeni basınında manşetlere çıktı. “Göstericilere karşı keskin nişancılı koruma” başlıkları atan Ermeni basını Paşinyan’ın korktuğunu ve kendisini korumak için polis keskin nişancıları konuta yerleştirdiğini belirtti. Keskin nişancıların namlularının Baghramyan Caddesi’ndeki mitinge katılan göstericilerin üzerine olduğunu belirten Ermeni basını, konutun dışında da güvenlik duvarı örüldüğünü belirtti.

Muhalefet seçim resti çekti

Ermenistan’da muhalefet, Başbakan Nikol Paşinyan’ın ‘erken seçim’ çağrılarını reddetti. Ordunun istifa etmesi için muhtıra verdiği Paşinyan’a yönelik protestolar sürerken muhalif kanadın başbakan adayı olan Vazgen Manukyan, “Erken seçimlerin düzenlenmesini desteklemekle beraber (Başbakan Nikol) Paşinyan görevdeyken söz konusu seçimlerin düzenlenmesine karşıyız. Seçim için öncelikle geçici hükümetin göreve gelmesi şart” dedi.

Manukyan, Ermeni güçlerin birçok bölgeden çekilmesi ile sonuçlanan Karabağ çatışmalarına atıfla, “Paşinyan’ın nasıl savaş yürüttüğünü gördük, seçimleri de aynı yöntemle yürütmesini istemiyoruz” diye devam etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhalif başbakan adayı, Ermenistan’da erken seçimlere gidilmesini kabul etmeleri için en başta Paşinyan’ın istifa etmesi ve geçici bir hükümet kurulması gerektiğini belirtti.

Manukyan, ‘sadece bu şartların yerine getirilmesi halinde bir sene içerisinde erken parlamento seçimleri için tarih belirlenebileceğini’ kaydetti.

“Seçime gidebiliriz” demişti

Karabağ’daki çatışmaları, Ermeni güçlerin bir dizi bölgeden çekilmesi ile sonlandıran anlaşmayı imzalayışından beri kendisine yöneltilmekte olan istifa çağrılarını reddeden Başbakan Paşinyan, parlamentodaki muhalif kanadın kabul etmesi halinde bu sene içinde erken seçimlerin düzenlenebileceğini söylemişti.

Gasparyan'ı koruma talebi

Öte yandan; muhalefetten 4 isim dün Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la görüşüp, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ın görevinden alınmasına karşı çıkmasını ve olayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi için talepte bulundu.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

Yazık, adamcağızın sadece 2 keskin nişancısı varmış. Benim Reisim 10 kesiin nişancı ile geziyor yaaa.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23