• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
İşte sebzeleri pişirmenin zararları

2016-06-29 23:33:34
İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Sebzelerin pişirilmesi içlerindeki su miktarını azaltır. Sebzelerin suyu alkali sudur.

#1
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Sebzeleri pişirmek,içlerindeki protein değerini %50 azaltır.Oysa sebzeler iyi birer protein kaynağıdır.Sebzelerdeki protein hayvansal proteinler gibi sindirim sonucu asit oluşturmazlar. Sebzeleri pişirmekle vitamin değerleri %50-80 oranında azalır.

#2
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Yüksek ısıda pişirildiğinde sebzelerin içindeki sindirim enzimleri yok olur.

#3
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Tüm çiğ sebzeler, kendilerini tam olarak parçalamaya yetecek miktarda sindirim enzimi içerirler. Pankreas, sonucu azalan bu enzimlerin yerine sindirim enzimi üretmek zorunda kalır.

#4
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Pişirme, sadece vitamin ve enzim kaybına sebep olmaz.Yüksek ısıda pişirme, serbest radikal oluşumuna yol açar.Serbest radikallar asitlenmeye sebep olur.

#5
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Sebzeler çiğken elektron deposudur.Pişirmeyle bu elektranlar kaybolur, pişmiş sebzelerin antioksidan özellikleri azalır.

#6
Foto - İşte sebzeleri pişirmenin zararları

Özellikle koyu yeşil ve mor sebzeler çiğ tüketildiklerinde çok yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir. Semizotu gibi omega 3 türü iyi yağları içeren sebzeler pişirilince bu özelliklerini kaybederler.İçlerindeki yağlar yüksek ısıda bozulur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23