• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnce'den Kürkçe eğitim sözü

Yeniakit Publisher
2018-06-11 18:10:00 -
İnce'den Kürkçe eğitim sözü

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Diyarbakıe'da yaptığı konuşmada, "Çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Dünyada 200 devlet var. 6 bin dilin 2 bini kullanılıyor, 200 devlette. 81 milyona resmi dilimiz Türkçe'yi öğreteceğiz. Anası ile babası ile evinde konuştuğu dil var, Kürtçe ise Kürtçe, Çerkezce ise se Çerkezce, Arapça ise Arapça... Yani çocuğun evinde konuştuğu dil. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Rusça, Çince, Japonca öğreteceğiz" dedi.

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır mitinginde halka sesleniyor.

İnce'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Üretim ekonomisine geçeceğiz, fabrikalar açacağız. Kıraathanelerde bedava kekle zaman dolmaz. Kıraathaneye gittin, çay beleş, kek beleş gündüz kekle geçiştirdin akşam evine gittin yemek ne olacak. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. 

Bu kardeşiniz ilkelidir, zaman zaman kendi partisiyle de ters düşmüştür. Cumhurbaşkanı olduğumda 3 bin korumayla falan gezmeyeceğim, her şey normal olacak. 4 adayı da ziyaret ettim. Adayların hesaplarına 500'er yüz lira para yatırdım.

Erdoğan benim Hakkari'de 4 adayın da size selamı var videomun sadece Demirtaş bölümünü almış batıda seyrettiriyor. Birini ziyaret ederken Erdoğan'dan izin alacak halim yok. Ben yalan söylemiyorum, herkesin gözü önünde yapıyorum ne yapacaksam.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan'ın derdi oy benim derdim çözüm, barış, uzlaşma. Türkiye'de muhafazakarlar var, diyorlar ki çocuğuma haftada 2 saat din kültür ve ahlak bilgisi yetmez diyor. Kelam, fıkıh, hadis dersi istiyorum diyor. Hay hay... Seçmeli olarak kaç saat istiyorsa vereceğiz. Bir diğeri de ben zorunlu olanı da almak istemiyorum, hay hay almayabilirsin. Sen de alma. 

'ÇOCUKLAR EVDE KONUŞTUĞU DİLİ ÖĞRENECEK'

Emin olun 40 senedir Türkiye bunu tartışıyor, çözümü bu. İsteyene istediği kadar din dersi istemeyene yok. Devletin dindar ve kindar nesil yetiştirmek gibi bir görevi yok. Ben sizin çocuklarınıza matematik, kuantum, endüstri 4.0 öğretmek istiyorum. 

Çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Dünyada 200 devlet var. 6 bin dilin 2 bini kullanılıyor, 200 devlette. 81 milyona resmi dilimiz Türkçe'yi öğreteceğiz. Anası ile babası ile evinde konuştuğu dil var, Kürtçe ise Kürtçe, Çerkezce ise se Çerkezce, Arapça ise Arapça... Yani çocuğun evinde konuştuğu dil. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Rusça, Çince, Japonca öğreteceğiz." 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23