• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakimler taraflı karar veriyor

Yeniakit Publisher
2015-02-06 08:21:00 - 2015-02-06 14:57:26
Hakimler taraflı karar veriyor

Gezi olaylarında Taksim’de yakılarak ters çevrilen polis aracı üzerinde fotoğrafını paylaşan avukat Yeşinil Yeşilyurt hakkında verilen beraat kararına hukukçulardan sert tepki geldi.

Gezi olayları sırasında provokatör çapulcular tarafından Taksim’de yakılarak ters çevrilen polis aracı üzerinde sol yumruğunu kaldırarak poz veren ve söz konusu fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi “Instagram”da paylaşan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Yeşinil Yeşilyurt hakkında açılan davada beraat etmesi hukukçular tarafından tepki çekti. 

AK Parti eski Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, “Türkiye’de hâkimler, özellikle 2007 yılından itibaren birçok davada taraflı karar veriyor. Çünkü birçoğunun Paralel Yapı’yla bağlantılı, birçoğunun da onların şantaj ve tehditlerinden korktukları için yanlış karar verdiklerine şahidiz. Bu beraat kararı da öyle bir karar olabilir. Darbenin herhangi bir çeşidini hazırlamak için oluşturulmuş yasadışı yapılanmalar var. Bu darbenin de Paralel, DHKP-C ve Taksim Platformu gibi birçok ayağı var. Bu yapılar, ittifak halinde ortak bir proje uygulamaya başlıyorlar. Taksim de bu proje kapsamında isyan provası mahiyetinde bir uygulamadır. Buna rağmen bu kişiler cezalandırılmamış, korunmuşlardır” şeklinde konuştu. 

HÜKÜMETİN YARGISININ OLMADIĞININ KANITI

Avukat Cüneyt Toraman ise, “Gezi süreci Uluslararası haber ajanslarının da devreye girdiği bir projeydi. 28 Şubat’ta böyle bir olay olsaydı; Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirdi. Hani diyorlar ya ‘AK Parti kendisine özgü yargı oluşturdu’ eğer yargı hükümetin etkisi altında olsaydı; işte bu karar çıkmazdı. En kötü ihtimalle 3-5 ay hapis cezası verilirdi. Bu beraat kararı da bir şekilde bu iddiaları çürütmüş oldu. Zamanında bu ülke Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit dönemlerinde nasıl kararlar çıktığını gayet iyi biliyor” diye konuştu. 

EMNİYET İÇİNDEKİ CUNTA 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Gezi Olayları esnasında görevini yapmayan, olayları tırmandıran polisler de vardı” diyen Toraman,  “Emniyet içindeki cunta, olayları farklı bir boyuta sürükledi. Çünkü normal bir adli olay olsa; polis arabalarını yakıyorlar, etrafı kırıyorlar, polise karşı şiddet uyguluyorlar, molotofkokteyli atıyorlar. Tüm bunları engellemek yerine o dönemdeki polisler, olayları kışkırtmak için ellerinden geleni yapmışlar. İşin ilginç tarafı hiç delil bile toplamamışlar” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23