• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Grip çorbası nasıl yapılır? Grip hasta çorbası tarifi

Havalar yurt genelinde serinlemeye başladı. Ani ısı değişimi ise grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısını arttırdı. Özellikle çorbalar grip ve soğuk algınlığı tedavisinde çok kıymetli. Hasta olmaktan çekiniyor ya da yavaş yavaş belirtileri hissediyorsanız içeceğiniz bir kase çorbayla önlem alabilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz "Grip çorbası nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

2019-11-04 16:51:00 -
Grip çorbası nasıl yapılır? Grip hasta çorbası tarifi

Havalar yurt genelinde serinlemeye başladı. Ani ısı değişimi ise grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısını arttırdı. Özellikle çorbalar grip ve soğuk algınlığı tedavisinde çok kıymetli. Hasta olmaktan çekiniyor ya da yavaş yavaş belirtileri hissediyorsanız içeceğiniz bir kase çorbayla önlem alabilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz "Grip çorbası nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

Tarifini vereceğimiz bu çorbayı haftada bir ya da iki kez tüketerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayabilirsiniz. İşte, grip savar çorba…

Grip çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1,5 litre su
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • Yarım adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz 

Öncelikle işe tavuğu haşlayarak başlayın.

1,5 litre suyun içerisine tavuk göğsünü alın ve haşlanmaya bırakın.

Haşlanan tavuk göğsünü iyice didikleyin.

4 yemek kaşığı zeytinyağı bir tencereye alın ve unu kavurun.

Unun kokusu çıkınca tavuk göğsünü haşladığınız suyu yavaş yavaş unun üzerine ekleyin.

Tencereye tel şehriyeyi ekleyip pişmeye bırakın.

Bir kasede limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın.

Tencereden bir, iki kepçe su alın ve yumurtaya ekleyin.

Yumurtalı karışım ılınınca yavaşça tencereye boşaltın.

Ardından tencereye didiklediğiniz tavuk göğsünü, tuzu ve zerdeçalı ekleyin.

Şehriyeler yumuşadığında çorbanız hazır olmuş demektir.

Arzu ederseniz servis aşamasında çorbanızı taze otlarla zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23