• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! Dava 5 ay sonraya ertelendi

Yeniakit Publisher
2019-12-06 17:45:00 - 2019-12-06 17:46:38

İstanbul Kadıköy'de yaşam koçluğu yapan bir kişinin, 8 yaşındaki otizmli çocuğa şiddet uyguladığı dava bugün görüldü. "Kasten basit yaralama" suçundan yargılanan dayakçı yaşam koçu, ifade vermeye gelmedi. Otizmli çocuğun uğradığı şiddet görüntülerinin dosyada yer aldığı dava, 7 Nisan 2020'ye ertelendi.

Kadıköy'de, yaşam koçluğu yaptığı otizmli çocuğu darbettiği ileri sürülen Uğur Dönertaş'ın, "kasten basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Dönertaş katılmadı. Duruşmada B.Ö'nün annesi ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan B.Ö'nün ailesinin avukatı Gökmen Yeşil, davanın "kasten basit yaralama" suçundan açıldığını, aslında "eziyet" suçu kapsamında kaldığını belirtti.

"Sanık 4 aydır ifade vermekten kaçınıyor"

Avukat Yeşil, "Suçun 'kasten basit yaralama' olarak nitelendirilmesi maalesef bu vehametli bir suçun ve failin aklanması sonucunu doğurma tehlikesi taşır. Üstelik 'eziyet' suçu nitelikli hal taşımaktadır. Olayın yaşandığı spor salonunun yetkilileri dinlendiğinde mağdur çocuğa uygulanan şiddetin sistematik olduğu anlaşılacaktır" dedi.

Sanığın 4 aydır ifade vermekten kaçtığını belirten avukat Yeşil, kaçma şüphesinin bulunduğunu bu nedenle tutuklanmasına yönelik karar verilmesini talep etti. Sanık avukatı Okay Özer de müvekkilinin şiddete yönelik bir eyleminin bulunmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, alınan beyanların ardından duruşmayı 7 Nisan 2020'ye erteledi.

Darp anları kamerada

Öte yandan dosyada yer alan spor salonundaki güvenlik kamerası kayıtlarına göre, çocuğun yaşam koçu tarafından spor salonunun giyinme odasında darbedildiği anlar yer alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2009 doğumlu ve otizmli B.Ö'nün tedavisi ve eğitimine yardımcı olması için ailesi tarafından yaşam koçu Uğur Dönertaş'a teslim edildiği anlatılıyor. Şüpheli Uğur Dönertaş'ın da B.Ö'yü Bostancı Mahallesi'nde bulunan bir spor salonuna götürdüğü ifade edilen iddianamede, olay tarihi olan 30 Mayıs 2018'de spor salonu yetkililerince mağdur çocuğun ailesinin arandığı belirtiliyor.

Yetkililerin çocuğun Uğur Dönertaş tarafından darbedildiği bilgisini aktarmaları üzerine ailenin şikayetçi olduğu ifade ediliyor. İddianamede, şüpheli Uğur Dönertaş hakkında, "kasten basit yaralama" suçundan 8 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemeyle dava açılması isteniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

turk

HAKIMDEN BASKA BIRSEY BEKLEMEZDIK .. HAKIMLER BU FASITLER ISTIYORKI TURKIYEDE HALK KENDI YARGILARINI YAPSIN KAOS CIKSIN HUZUR BOZULSUN... TURKIYENIN BUTUNLUGU BOZULSUN ISTIYOR.. BUNLARA DIKKAT EDIN KUCUK TAS AMA BAS YARAR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23