• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Feridun Sinirlioğlu, Türkiye aleyhinde konuşan Suriyeli temsilciye haddini bildirdi

Yeniakit Publisher
2020-02-21 12:02:00 -
Feridun Sinirlioğlu, Türkiye aleyhinde konuşan Suriyeli temsilciye haddini bildirdi

Türkiye BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'nin BM Temsilci Yardımcısı Louay Falouh ile tartışması BM toplantısına damga vurdu. Sinirlioğlu, Türkiye aleyhinde sözler söyleyen Suriyeli temsilciye "O benim muhatabım değil. Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı." diyerek haddini bildirdi.

Türkiye BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), BM Temsilci Yardımcısı Falouh için "O benim muhatabım değil. Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı." diyerek sert tepki verdi.

"TSK, İdlib'deki güçlerini geri çekmeyecek"

Türkiye BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, TSK'nın İdlib'deki güçlerini geri çekmeyeceğini ve gözlem noktalarından vazgeçmeyeceğini belirterek ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken tarafın kendi halkını katleden rejim olduğunu söyledi.

İdlib'deki krizin kötüleştiğine işaret eden Sinirlioğlu, "Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı” diye konuştu. 

"Asılsız suçlamalarını dinliyoruz"

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Luay Falouh'un Türkiye aleyhtarı sözlerine sert tepki veren Sinirlioğlu şunları kaydetti:

Bugün Türkiye 9 milyondan fazla Suriyeliye bakım ve koruma sağlıyor. Bu, rejimin kontrol alanlarındaki nüfustan daha fazla. Ve şimdi burada, bu konuşmacının asılsız suçlamalarını dinliyoruz. Onu meşru muadil olarak görmediğim için ona bir cevap vermeyeceğim.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vurucu

Ulan bu Yunanın hiç kafası çalışmıyor adam zaten sinirli niye çemkiriyorsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23