• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emine Erdoğan: Özgürleştiklerini sanırken kendilerine geçirdikleri kelepçe ve prangalardan habersizler

Yeniakit Publisher
2022-05-17 16:47:00 - 2022-05-17 17:00:38
Emine Erdoğan: Özgürleştiklerini sanırken kendilerine geçirdikleri kelepçe ve prangalardan habersizler

Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sempozyumu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, modern çağın insanlarının özgürleşmek isterken ellerine ve ayaklarına vurulan kelepçe ve prangalardan habersiz olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Modern çağın insanları, özgürlükleri en üst düzeyde talep ediyorlar. Bireyselleşme ön plana çıkıyor. Ancak özgürleştiklerini sanırken ellerine ayaklarına kendi rızalarıyla geçirdikleri görünmez kelepçe ve prangalardan habersizler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Yeşilay’ın düzenlediği Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sempozyumu’na katıldı.

İnsanlarını bilinçlerinin berraklığını çeşitli sebeplerle kaybettiği bağımlılık çeşitlerinin gittikçe arttığı bir dünyada yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Bağımlılıklar tüm alt başlıklarıyla dünyanın müşterek sorunlarından birini oluşturuyor. İnsanın bireysel sağlığından başlayarak toplumsal sağlığını tehdit ediyor. Bu durumun sonuçlarını sönen hayatlar, dağılan aileler, azalan toplumsal huzur olarak görüyoruz. En basit haliyle bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne, madde ya da bir davranışını üzerindeki kontrolünü yitirmesidir” ifadelerini kullandı.

"Bağımlılıklar toplumsal huzuru doğrudan etkiliyor"

Bağımlılıkların toplumsal sonuçlar doğurduğunu ve toplumsal huzuru da doğrudan etkilediğini söyleyen Erdoğan, “Birçok bağımlılığın suça giden kestirme bir yol olduğunu biliyoruz. Bağımlı bireyler yaşamsal işlevlerini kaybederken tedavi süreci iş gücü kaybına neden oluyor. Ayrıca sağlık, sosyal güvenlik, adalet ve ceza sistemleri üzerinde ekonomik yük kadar iş yükü de oluşturuyor. Kısacası bireyden başlayarak topluma ve kamuya büyüyerek yayılan bir sorunlar yumağı haline geliyor” diye konuştu.

"Sigara molası diye bir olguyu kültüre yerleştiren bir anlayış geliştirmişiz"

Erdoğan, dünyada 1 milyarın üzerinde sigara bağımlısı insan olduğu bilindiğini belirterek, dünyada her yıl 7 milyondan fazla insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dünyada 700 milyon çocuğun sigara dumanına maruz kaldığının altını çizen Erdoğan, “Sigara kullandığı için değil dumanına maruz kaldığı için hayatını kaybeden insanlar var. İşin kötüsü bu bağımlılık türü toplum tarafından da kabul görüyor. Öyle ki sigara molası diye bir olguyu kültüre yerleştiren bir anlayış geliştirmiş durumdayız. Aynı şekilde alkol bağımlığı çeşitli kanserlerden ruhsal bozukluklara kadar 60’a yakın hastalığa neden oluyor” şeklinde konuştu.

"Özgürleştiklerini sanırken ellerine ayaklarına geçirdikleri kelepçe ve prangalardan habersizler"

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 yılında dijital oyun bağımlığını ruhsal sağlık problemi kategorisine aldığını hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti:

Sorunlarla mücadele sorunun köküne inmeyi gerektirir. Bireysel ve toplumsal hayatımızı tehdit eder hale gelen ve sürekli çeşitlenen bu bağımlılıkların kaynağını el birliğiyle bulmalıyız. Modern çağın insanları, özgürlükleri en üst düzeyde talep ediyorlar. Bireyselleşme ön plana çıkıyor. Ancak özgürleştiklerini sanırken ellerine ayaklarına kendi rızalarıyla geçirdikleri görünmez kelepçe ve prangalardan habersizler. Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz. Ne yazık ki köle olan taraf insan oluyor. Oysa ki gerçek özgürlük her türlü prangadan azade olmaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

Ablacım sen bu işlerden lütfen uzak dur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23