• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

2022-01-23 12:08:54
Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

Hızlı kilo vermek günümüzde en çok araştırılan konu. İngiltere'de ünlü Beslenme Uzmanı Dr. Micheal Mosley, hızlı kilo vermenin püf noktasını açıkladı. İngiltere'de ünlü Beslenme Uzmanı Dr. Micheal Mosley, hızlı kilo vermek için alınan protein oranını artırmanın önemine dikkat çekti. Sabah'ta yer alan habere göre dünyaca ünlü Beslenme Uzmanı Dr. Micheal Mosley, hızlı kilo vermenin püf noktalarını anlattı.

#1
Foto - Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

1. Balığa yer açın Günde 50 ila 70 gram arasında protein tüketiminin gerekli olduğunu söyleyen Dr. Mosley, proteini esas olarak et ve balıktan alınabileceğiniz fakat baklagillerin de bir seçenek olduğunu belirtiyor. Fakat bitkisel kaynaklı proteinlerden daha fazla tüketilmesi gerekliliği ortaya çıkıyor. Özellikle kaslar için ihtiyaç duyulan protein, vücuttaki her türlü metabolik süreç için hayati bir göreve sahip. Üstelik tüketildiğinde vücut tarafından yavaş sindirilmesi sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlıyor.

#2
Foto - Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

2. Çevrenizi dâhil edin Dr. Mosley'nin ipuçlarından bir diğeri, tek başına kilo vermek yerine çevrenizdeki insanları da buna dâhil etmektir. Kilo vermek istiyorsanız, arkadaşlarınızın, ailenizin veya daha geniş bir topluluğun desteğinin oldukça önemli olduğunu söyleyen Mosley, bu sayede daha fazla kilo verildiğine dair birçok bilimsel veri olduğunu da dile getiriyor. Yaşanan iniş ve çıkışlar, sizi zorladığında desteğini alabileceğiniz ve tavsiyesine başvurabileceğiniz birilerinin olması, başarı olasılığını büyük oranda artırır. Hatta kilolarından şikâyet eden iki kişinin birlikte hareket etmesi, daha etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir.

#3
Foto - Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

3. Akşam yemeğini erken yiyin Dr. Mosley, zayıflamak isteyen kişilerin akşam yemeklerini daha erken yemelerini tavsiye ediyor. Örneğin; akşam 19.00 - 19.30 aralığının ideal zaman aralığı olduğunu söylüyor. Ayrıca akşam 20.00'ye kadar yemek yemeyi bırakmayı ve sonrasında kalorili hiçbir şey tüketmemeyi öneriyor.

#4
Foto - Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

4. Aralıklı oruca dikkat Aynı zamanda aralıklı orucun herkes için uygun olmadığını söyleyen Dr. Mosley, bu beslenme sistemine "yavaş başlamayı" tavsiye ediyor. Örneğin; 12 saat içinde yemeği tüketmeyi planlıyorsanız zamanın geri kalanını oruç vakti olarak ayarlayın. Bu sisteme alışmanızın ardından 10 saatlik bir yeme periyodu belirleyin. Böylece aralıklı oruca sert bir giriş yapmadan zamanla kalori aldığınız saat aralıklarını daha iyi uygulayabilirsiniz. Aralıklı oruçta veya herhangi bir diyet esnasında sağlıklı bir atıştırmalık bulundurmak, alınacak kalori miktarını kontrol etmenizi sağlar. Böylece açlık hissettiğinizde yüksek kalori oranından kendinizi koruyabilirsiniz.

#5
Foto - Dünyaca ünlü uzman hızlı kilo vermenin yolunu açıkladı!

5. Lifli gıdalar tüketin Dr. Mosley, kişilerin sıklıkla acıkmasının nedeninin şeker ve karbonhidrat açısından çok yüksek beslenmelerinin kan şekerinde ani artışa neden olmasına ardından yine ani bir düşüş olduğunu belirtiyor. Bunun çözümü olarak ise bol lifli ve ve bol besin değerine sahip bir beslenme düzeni olduğunu belirtiyor. Böylece uzun süre boyunca hiçbir açlık çekmeden gününüzü tamamlayabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23