• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu'nun ziyareti Makedonya basınında

Yeniakit Publisher
2014-12-24 15:51:00 -
Davutoğlu'nun ziyareti Makedonya basınında

Başbakan Davutoğlu'nun Makedonya'ya ziyareti ülke basınında geniş yer buldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği Makedonya ziyareti, ülke basınında geniş yer buldu. Gazetelerde, özellikle NATO üyeliği yolunda Türkiye'nin Makedonya'ya verdiği destek ve iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine vurgu yapıldı.

"Vesti" gazetesi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretini tam sayfa yayımlarken, "Ben de Makedonyalıyım" başlığı ile verdiği haberde, Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik sürecinde Makedonya'ya verdiği desteğe vurgu yapıldı.

"Davutoğlu-Gruevski: Ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" başlığını kullanan "Dnevnik" gazetesi ise haberinde, iki ülke arasında ticari ilişkilere yönelik konuları ele aldı. Gazete, her iki başbakanın da siyasi ilişkilerdeki başarıyı ekonomiye de yansıtmak gerektiği konusunda sözlerine yer verdi.

Arnavutça yayın yapan "Koha" gazetesi de Başbakan Davutoğlu'nun "Balkanlar NATO şemsiyesi altında olmalı" sözlerini başlığına taşırken, Davutoğlu'nun, Makedonya'nın NATO üyesi olması için Türkiye'nin kayıtsız şartsız desteğinin devam ettiğine ve diğer bölge ülkelerinin de NATO'ya üye olması gerektiğine ilişkin sözlerini okuyucularıyla paylaştı.

Ülkedeki bir başka Arnavutça gazete "Lajm" ise Davutoğlu'nun "Hiçkimse Makedonyaya Türkiye kadar destek vermiyor" başlığı ile yayımladığı haberinde detaylarında, Davutoğlu'nun başbakan olarak Balkanlar'daki ilk ziyaretini Makedonya'ya gerçekleştirdiğine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23