• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çukurova bu yıl rekor ziyaretçiyi ağırladı

Yeniakit Publisher
2016-01-17 22:44:42 -
Çukurova bu yıl rekor ziyaretçiyi ağırladı

Bu yıl dokuzuncu kez okurlarla buluşan Çukurova Kitap Fuarı’nı yaklaşık 270 bin kişi ziyaret etti.

Bu yıl dokuzuncu kez okurlarla buluşan Çukurova Kitap Fuarı’nı yaklaşık 270 bin kişi ziyaret etti. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde dokuz gün açık kalan fuarını geçtiğimiz yıl 224 bin kişi gezmişi. 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda panel, söyleşi ve çocuk programları gibi 75 kültür etkinliği düzenlendi.

Fuarda aralarında Gülse Birsel, Üstün Dökmen, Deniz Kavukçuoğlu, Mustafa Armağan, Canan Tan, Murathan Mungan, Ahmet Ümit ,Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Yekta Kopan, Gülten Dayıoğlu, Mavisel Yener, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Alya Öztanyel, Behiç Ak, Aret Vartanyan, Aytül Akal, Ömer Sevinçgül, Engin Alan, Senai Demirci, Fatih Yağcı, İpek Ongun, Hikmet Anıl Öztekin, Cemalnur Sargut, Sibel Eraslan, İsmail Saymaz, Yavuz Bahadıroğlu, Penguen Dergisi Çizerleri ve Ot Dergisi yazarlarının da bulunduğu yazar, şair ve çizeri konuk edildi. 

İMZA VE SÖYLEŞİLER YOĞUN GEÇTİ
TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. Proje Grup Başkanı Sunay Girgin, özellikle yazarların imza ve söyleşi etkinliklerin çok yoğun geçtiğini söyledi. Okurlardan gelen talep doğrultusunda bu yıl fuarın dokuz güne çıkartıldığını hatırlatan Girgin, "Bundan dolayı tüm katılımcıların memnun kaldığını düşünüyoruz." dedi. Kitap fuarlarının ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Girgin, İl Milli Eğitim, Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurumların verdiği katkılar için teşekkür etti. TÜYAP'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin de bazı güzergahlarda koyduğu ücretsiz servislerin vatandaşı buraya çekmede önemli olduğunu anlatan Sunay Girgin, 53 bin civarında öğrencinin kitap stantlarını gezdiğini bildirdi. Girgin, "Bu yıl imza salonlarını büyüttük. Dokuz günde katılımcı sayımız da arttı. Büyük yayın evlerinin ilk kez buraya gelmeleri de bizim için önemli." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23