• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
CHP ve HDP'li 2 isim Finladiya basınına konuştu! Aakıllara zarar sözler

2022-05-26 07:40:35
CHP ve HDP'li 2 isim Finladiya basınına konuştu! Aakıllara zarar sözler

CHP'li Ünal Çeviköz, ve HDP'li Hişyar Özsoy, Finlandiya basınına akıllara zarar açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi şikayet eden iki isim Finlandiya'ya kayıtsız şartsız NATO desteği vererek Türkiye'ye boyun eğmeme çağrısında bulundu.

#1
Foto - CHP ve HDP'li 2 isim Finladiya basınına konuştu! Aakıllara zarar sözler

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ve HDP Diyarbakır vekili Hişyar Özsoy, Finlandiya medyasından HS'ye röportaj verdi. Türkiye'nin terör örgütü PKK/'YPG'ye verdikleri destekten ötürü NATO üyeliklerine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya'ya destek veren iki vekil, ülkelerini şikayet etti.

#2
Foto - CHP ve HDP'li 2 isim Finladiya basınına konuştu! Aakıllara zarar sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya'nı terör örgütü PKK/YPG'ye desteği nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıkmasını 'taktiksel bir hata' olarak tanımlayan Çeviköz, "CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır" ifadelerini kullandı. Öte yandan, aynı haberde HDP'li Hişyar Özsoy'un görüşlerine de yer verildi. Özsoy, "Finlandiya ve İsveç hükümetlerinin bu aşırı taleplere boyun eğmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur." açıklamasında bulundu. "PKK SORUNUNUN GÜNDEME GETİRİLMESİ HATA" Çeviköz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliği yolunda PKK/YPG sorununu gündeme getirmesinin taktiksel bir hata olduğunu belirtirken, "NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler almasına şaşmamalı" ifadelerini kullandı.

#3
Foto - CHP ve HDP'li 2 isim Finladiya basınına konuştu! Aakıllara zarar sözler

"CHP FİNLANDİYA'YI DESTEKLEMEYE HAZIR" CHP'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Çeviköz, "Atatürk de Finlandiya'yı severdi." diye konuştu. İktidarın İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini unutmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Çeviköz, "Finlandiya NATO'ya girecek ve Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olacak" açıklamasında bulundu. HDP'li Özsoy ise Finlandiya'nın insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne önem veren, tarafsız bir ülke olduğunu belirterek, "Finli ve İsveçli politikacıların ve hükümetlerin nasıl bu kadar savunmacı bir duruş sergilediklerine gerçekten şaşırdık. Finlandiya'nın neden Türk liderliğini memnun etmek ve taviz vermek için yola çıktığını anlamak bizim için zor. Gülünç görünüyor" dedi. Özsoy, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Finlandiya ve İsveç hükümetlerinin bu aşırı taleplere boyun eğmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23