• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezaevinin “paşa”sı

Yeniakit Publisher
2013-05-25 21:05:00 - 2013-05-25 23:47:59
Cezaevinin "paşa"sı

Balyoz Darbe Planı davasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Tümgeneral Nurettin Işık, Balyoz’dan tahliye beklentisi gerçekleşmeyince, sinirlenip cezaevi gardiyanını dövmüş. Tutanağa göre, darp edilen gardiyan, Işık paşanın çikolata ikramıyl

MURAT ALAN - İSTANBUL
Balyoz Darbe Planı davasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Nurettin Işık’dan cezaevi gardiyanına dayak. Nurettin Paşanın Balyoz’dan tahliye beklentisi gerçekleşmeyince sinirlenip gardiyan dövmüş. Tutanağa göre, darp edilen gardiyan Işık paşanın çikolata ikramıyla teselli olup şikayetten vazgeçmiş.    
GARDİYANIN BOĞAZINI SIKMIŞ,
YÜZBAŞIYI KOLUNDAN ÇEKİŞTİRMİŞ
Cezaevine koşu bandı getirten muvazzaftan tutuklu olduğu halde eşini hamile bırakan emekli paşaya kadar birçok skandalda ismi geçen Balyoz sanıkları, şimdi de cezaevi gardiyanına dayakla gündemde. TSK’da komutan yardımcılığı formülü ile uzunca bir süre görevde tutulan, ceza alması kesinleşince apar topar emekliye sevk edilen (özlük hakları zarar görmemesi için) generaller arasında bulunan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Nurettin Işık’ın, sivil cezaevine nakledilmeden kısa süre önce tutuklu bulunduğu askeri cezaevinde gardiyanları darp ettiği ortaya çıktı. 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi tutanağına göre, Tümgeneral Nurettin Işık’ın, tansiyonunu ölçtürmek için cezaevi revirine gittiği, revirde bulunan sağlık görevlisinin sedye üzerine uzandığını görmesi üzerine sinirlenip, içeride bulunan gardiyan Mehmet Y.’den nöbetçi amiri çağırmasını istediği bildirildi. Tutanağa göre kısa süre sonra revire gelen Nöbetçi Yüzbaşı İlhan K.’nın Tümgeneral Nurettin Işık’ı gardiyan Mehmet Y.’yi boğazlarken gördüğü ve duruma hemen müdahale ettiği ifade edildi. Nurettin Işık’ın nöbetçi yüzbaşıya da saldırdığı, yüzbaşı İlhan K.’yı kolundan çekiştirerek revire sokmak istediği vurgulandı.

Saldırı, resmî tutanakta açıkça ifade ediliyor

Darp edilen gardiyan Mehmet Y., gardiyan Uğur B., revir sorumlusu Mustafa Ö. ve nöbetçi cezaevi sorumlusu Yüzbaşı İlhan K.’nın imzalarının bulunduğu tutanakta olay şu şekilde anlatılıyor:  
“3’üncü Kor. As. Ceza ve Tutukevi Ana binasında bulunan tutuklulardan Nurettin Işık sabah 07.45 civarında erken kalkarak tansiyonunu ölçtürmek istemiş ve cezaevi revirine gitmiştir. Revirde bulunan revir sorumlusunun sedyede uzandığını görmüş ve bu olaya sinirlenmiştir. Ardından içerde bulunan gardiyanlardan Mehmet Y.’yi yanına çağırmış ve ‘Revir sorumlusu içeride yatıyor mu?’ diye sormuştur. Daha sonra  takviye nöbetçi subayı Yzb. İlhan K.’nın çağırılmasını istemiştir. İlhan K. kendisinin çağırıldığı haberini alır almaz ana binaya gelmiştir. İnfaz kısmındaki revir önünde iken tutuklu Nurettin Işık, aniden gardiyan Mehmet Y’yi boğazından tutarak ittirmiş, nöbetçi subay duruma hemen müdahale ederek tutukluya sakin olmasını, herhangi bir durum var ise kendisinin gerekli tedbiri alacağını askeri nezaket kuralları çerçevesinde izah etmiştir. Bunun üzerine tutuklu Nurettin Işık takviye nöbetçi subayı İlhan Y.’yi de kolundan tutarak revire sokmak istemiş, ancak Yüzbaşı İlhan K. uygun bir dille izahat yaparak o bölgeden uzaklaştırmıştır. Gardiyan Mehmet Y. revire sevk edilmiştir. Bu tutanak tarafımızdan imza altına alınmıştır.”
TAHLİYE OLAMAYINCA KIZMIŞ
Nurettin Işık’ın saldırdığı gardiyan Mehmet Y. ise ifadesinde, paşanın kendisi ile görüştüğünü, haksız yere tutuklu olduğu için sinirlendiğini ve kendisine zarar vermek istemediğini söyleyip, çikolata ikram ettiğini belirtti.
Şikayetçi olmadığını söyleyen gardiyanın ifadesinde “Niyetinin bana zarar vermek olmadığını söyledi ve bana kendine ait çikolatalardan ikram etti. Bu olaydan dolayı şikayetçi değilim. Tutuklunun içinde bulunduğu duygusal durumun etkisi ile bu şekilde davrandığını düşünüyorum. Zaten bir gün önce mahkemeleri vardı. Mahkemeden beklentileri doğrultusunda karar çıkmayınca diğer tutuklular gibi morali bozuk olduğunu ben de gözlemledim. Bu nedenle bir şikayetim yoktur” sözleri yer aldı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23