• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

2024-04-13 18:02:24
Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Eti doğru pişirmek, besin değerlerini korumak için önemlidir. Etleri yüksek ateşte çok uzun süre pişirmek veya aşırı yağda kızartmak, proteinin yapısal özelliklerini bozabilir ve lezzetini azaltabilir. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay etlerin nasıl pişirilmesine değindi. İşte tüm detaylar..

#1
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Canan Karatay'ın önerileri, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Et pişirme sürecinde dikkat edilen detaylar, yemeğin besin değerini artırırken aynı zamanda tadını da zenginleştiriyor.

#2
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Beslenme uzmanı Canan Karatay, et pişirmenin inceliklerini paylaşarak sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmanın ipuçlarını verdi. Hem protein oranını artırarak besleyici değeri yükseltmek hem de lezzeti zirveye çıkarmak için Karatay’ın önerileri dikkate alınabilir.

#3
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Karatay'ın et pişirme sırlarından biri, ızgarada etin harlı ateşte başlayıp daha sonra ağır ateşte pişirilmesi. Bu yöntemle etin suyunun dışarı çıkmaması sağlanarak lezzet ve besin değeri korunmuş olur. Ayrıca, etlerin buzdolabından çıkarıldıktan sonra bir süre bekletilmesi ve ardından tuzun serpilmesi, etin daha lezzetli olmasını sağlar.

#4
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Tencere kebaplarında ise Karatay, karanfil veya tarçın gibi baharatların kullanılmasını öneriyor. Kuşbaşı et için ise karabiberin mükemmel bir seçenek olduğunu belirtiyor.

#5
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Yahnilerde ve kebaplarda etin, önce az miktarda yağ eklenerek ve hiç su katılmadan kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, bu şekilde etin suyunu çekene kadar pişirilmesi gerektiğini dile getiriyor. Tuzun ise etin sertleşmesine neden olabileceğine dikkat çekiyor.

#6
Foto - Canan Karatay, yine ezberleri bozdu! Türkiye'ye duyurdu: Etleri yanlış pişiriyormuşuz! Böyle pişirirseniz, proteini kaybolmuyor

Protein oranını artırmak için pişirme sırasında çeşitli sebzelerin (havuç, kereviz, soğan, sarımsak gibi) kullanılmasını öneren Karatay, bu sebzelerin etle birlikte pişirilip servis edilebileceğini veya et suyuna eklenerek çorbalara katılabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23