• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Böyle rezalet görülmedi: Müslüman olan yabancı damada dansöz oynattılar!

Yeniakit Publisher
2021-09-27 23:58:00 - 2021-09-28 00:20:04
Böyle rezalet görülmedi: Müslüman olan yabancı damada dansöz oynattılar!

Türk asıllı genç kadın ile Amerikalı genç adam evlendi ve düğün gecesi Kelime-i Şahadet getiren yabancı damat, dini nikah da kıydırdı. Müslüman olan yabancı damada dansöz oynatılması tepki çekti.

Amerika'da doğup büyüyen Şermin ve Joe Suber çiftinin kızı Jennifer Suber, Keily ve Marc Enfroy çiftinin oğlu Adam Enfroy ile Amerika’nın Florida eyaletinde tanıştı.

Evlilik kararı veren çift, düğünü Türkiye’de yapmaya karar verdi.

Alınan kararın ardından ikili ve yakınları Sinop'a geldi. İslamiyet'i araştıran ve Türk örf adetlerine karşı ilgisi olan Adam, düğününde tüm adetleri uyguladı.

İslamiyet'i seçti 

Davul zurna eşliğinde lüks araçla konvoy yapan erkek tarafı, kız evine giderken yol esnasında aracın önünü kesen çocuklara da para verdi.

Gelin alma sırasında yabancı damat herkese İslam dinini seçtiğini açıkladı. Aynı gece kız evinde hem dini nikah kıyıldı hem de ihtida töreni yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Önce Kelime-i Şehadet, sonra dansöz 

Kendi isteği ile eşine ve yakınlarına düğünün olduğun gün Müslüman olmak istediğini söyleyen yabancı damat, düğün salonunda Kelime-i Şehadet getirdi.

Salona getirilen hocanın söylediklerini tekrar eden Adam, oyun pistine dönerek düğüne getirilen dansözle karşılıklı göbek attı.

Adam ismini değiştirdi 'Adem' oldu

Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından 'Adem' ismini alırken, Jennifer’ın ise aile içinde Aylin ismini kullandığı öğrenildi.

Düğün alanına giden çift, yabancı şarkılarla giriş yapmasının ardından oyun havaları eşliğinde oyun oynadı.

Takı merasiminde damat tarafı Türk lirası takarken, damat ise eşine kentte aldığı villayı hediye etti.

"İslami kuralları örf ve adetleri sevdim

Adam Enfroy, “Florida’da tanıştık. İlk andan itibaren birbirimize aşık olduk. Evlenmeye karar verdik. Düğünü de burada yaptık. Buradan o kadar memnun olduk ki bir de ev aldık. Dün gezerken bir gökkuşağı gördük, bugün de düğünüm öncesinde bir gökkuşağı gördük. Çok mutluyuz. İslam’ı inceliyordum. Türk örf ve adetlerini inceliyordum. Her şeyi, İslami kuralları örf ve adetleri sevdim. Onun için Müslüman olmaya karar verdim. Sinop çok güzel bir şehir, insanları çok cana yakın. Burayı da çok sevdik” dedi.

"Eşim de Sinop’u çok sevdi

Jennifer ise, “Ben birçok kere Sinop’a teyzemin yanına gelmiştim. Burayı da çok seviyordum. Burada evlendik. Eşim de Sinop’u çok sevdi. Burada yaşamaya karar verdik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ajan gelmis Sinopa yerlesmis.

Mikail okuroğlu

Ne diyelim göçerkende ihtiyaç duymazlar inşaallah???!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23