• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BİK; Akit'e yaptığı gibi, Paralelci gazetelerin ilânını da kesebilecek mi?

Yeniakit Publisher
2015-05-19 15:47:00 - 2015-05-19 16:23:16
BİK; Akit'e yaptığı gibi, Paralelci gazetelerin ilânını da kesebilecek mi?

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın "Türkiye, Mısır, Brezilya... Her soruya bir cevabım var" başlıklı yazısından ötürü Akit'e 3 gün ilan kesme cezası veren Basın İlan Kurumu'nun (BİK), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan "Paralel Yapı Propagandası yapan yayınların durdurulması" talebine ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Konuyu bugün köşesine taşıyan Hasan Karakaya, Basın İlân Kurumu’nun AK Partili görünen bazı "mıymıntı, silik, sinik ve ezik yöneticileri"ne yüklendi.

İşte o yazı:

Belki hatırlarsınız... 2 Temmuz 2013 tarihinde, “Türkiye, Mısır, Brezilya... Her soruya bir cevabım var” başlıklı bir yazı yazmış; “Türkiye, Mısır ve Brezilya’da aynı anda başlatılan olayların, hiç de rastlantı olmadığına” dikkat çekmiştim..

Bu yazımdan dolayı da, hayli “takdir ve tebrik telefonu” almıştım... Sonra, 15-20 günlük bir tatile çıkmıştım... Dönüşümde öğrenmiştim ki; sırf o yazımdan dolayı, “Akit’e 3 gün ilân vermeme cezası” uygulamışlar... Evet, evet; “Akit’in ilanını 3 gün boyunca kesmişler!”

Peki, bu “ceza”yı veren kim?..

Aralarında, “Paralelci Abi”lerin de bulunduğu Basın İlân Kurumu!.. Oturmuşlar, karar vermişler: “Hasan Karakaya’nın bu yazısından dolayı, Akit’e 3 gün ilân vermeyelim!”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vermemişler.. Lütfen dikkat, “vermeyelim” kararına imza atanlar arasında, “Paralelci Abi”ler de var!..

İşte bu “Paralelci Abi”lerin arkadaşları; şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Paralel Yapı Propagandası yapan yayınların durdurulması” talebine ateş püskürüyorlar!..

Neymiş, bu talep; “basın özgürlüğüne darbe” olurmuş!.. İyi de, Temmuz 2013’te “Akit’in ilânını kesen” sizler değil miydiniz?..

Şimdi, Basın İlân Kurumu’nun; “AK Partili görünen” bazı “mıymıntı, silik, sinik ve ezik yöneticileri”ne sesleniyorum: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebine uyup, Paralelci gazetelerin ilânlarını da kesebilecek misiniz?”

Değilse, orada niye oturuyorsunuz?..

HASAN KARAKAYA'NIN BUGÜNKÜ YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23