• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'den 'Libya' açıklaması: Türkiye güç diliyle oyunu değiştirdi

Yeniakit Publisher
2020-06-22 18:56:00 -
AB'den 'Libya' açıklaması: Türkiye güç diliyle oyunu değiştirdi

Libya ile ilgili konuşan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye Libya'da güç dilini kullanıyor, bölgeye binlerce asker göndererek oyunu değiştirdi" dedi.

Alman Marshall Fonu'nun konuğu olan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye Libya'da güç dilini kullanıyor, bölgeye binlerce asker göndererek oyunu değiştirdi" dedi.

Borrell, "Avrupa güç kullanmamaya odaklı kuruldu zira daha önce bunu birbirimize karşı kullandık ve bu bizi felakete sürükledi. Bu yüzden ilişkimizi güç kullanımına dayandırmıyoruz. Bugün çıkarlarımızı korumak için bütün imkanlarımızı kullanmalıyız. Sadece askeri değil çünkü askeri birliğimiz bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ise, Libya'da devam eden iç savaş sebebiyle Kahire yönetimin komşu ülkeye askeri müdahale hakkı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Libya'daki yayılmacı hamlelerine karşı olduklarını" söyledi.

Kaynak: Euronews

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ümüt

ama gel girki sisi ve hafter ve bae lerinin ve esedın sözcüsü FOX TV ve CHP liler diyor türk ve türk ordusunun ne işi var libya ve suryade . adam gerçekten ingiliz ısrail ve ABD den bir farkı yok CHP nın

Abdulcabbar

Türkiye’nin karşısına çıkmak folluk kadar g..t ister
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23