• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Ortadoğu'ya niye F-22 yolladı?

Yeniakit Publisher
2024-08-10 07:10:00 -
ABD Ortadoğu'ya niye F-22 yolladı?

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da İran ve İsrail arasında gerilim tırmanıyor. ABD, F-22 raptor savaş uçaklarını ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı sorumluluk alanına göndererek bölgeye konuşlandırdı. Peki bu hareketin anlamı ne? Ayrıntılar haberimizde.

ABD, F-22'leri bölgeye konuşlandırdı, önce "İran'a yanıt" sonra "gerilimi azaltmak için" dedi. Peki ABD Ortadoğu'ya niye F-22 gönderdi?

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ bu soruya, “Şimdi bu uçak sadece Amerika'nın kendinde var, 150 milyon dolarlık çok pahalı bir teknoloji. Amerika’nın bölgede kontrolü eline almak için gayret gösterdiğini ve aynı zamanda askeri varlığını artırmak için de çeşitli sebepler yarattığını ben epeydir söyleyenlerdenim” şeklinde yanıt verdi.

ABD, Ortadoğu'ya niye F-22 yolladı? ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı önce "İran'a yanıt", sonra "gerilimi azaltmak için yolladık" dedi. Niye böyle bir paylaşım yapıldı ve düzeltme ihtiyacı hissedildi?

“Acaba yeni bir yapılanma mı yeni coğrafyalar mı gündeme gelecek? Bunu da zaten sorgulatır bu açıklama. Şimdi Austin'in Galant’la bu konuyla ilgili yaptığı görüşmede dillendirdiği konu var. Irak’taki Amerikan üssüne yapılan saldırı işte bu saldırılara yönelik birtakım tedbirlerin alınmasına yönelik şart olduğu yönünde söylem var.”

40 bini aşkın ABD askeri, savaş gemileri, savaş uçakları bölgede. ABD ne yapacak, İsrail'in savaşı bölgeyi yayma çabasına destek verir mi?

“Ortadoğu’da bir defa kullandılar. Suriye'de kullandılar, Suriye iç savaşında kullandılar. Gazze katliamının 306’ncı günü. Bu 306 günde Amerika’nın nükleer denizaltısını Kızıldeniz’den Akdeniz’e geçirmesi, savaş gemilerinin sayısını 18’e çıkarması, asker sayısını çoğaltması askeri varlığını artırıyor.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

BOP devam ediyor, o kadar asker yigdilar demek ki bir hesapları var....Ayrıca israil zulmünün devam edeceği görülüyor....İsraile atıp tutanlara gözdağı veriyor...

m.n.

Büyük bir savaş ve işgal geliyor. Anlamayan ve anlamak istemeyen ahmaktır. Müslümanların artık batının yüklediği ahlaksızlıktan ve bireysellikten kurtulup tek vücut, tek yumruk olma zamanıdır. Aşırı kar hırsıyla insanlıktan çıkmış olanlar da kendi durumlarını değerlendirip yeniden insan olmaya çalışsın. Bu ateş herkesi yakacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23