Yunanistan 'Türkiye bu silahı alırsa bize yumuşar' sözleriyle karıştı! Yunan basını Türk ajanını açıkladı
Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki adımları Yunan basınını tam anlamıyla çılgına çevirmişe benziyor.
Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki adımları Yunan basınını tam anlamıyla çılgına çevirmişe benziyor.
Son olarak Milli Muharip Uçak'ı üreten Türkiye'yi mercek altına alan Yunan basını, Atina yönetimini de direkt olarak etkisi altına alıyor.
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in bakan yardımcısı Angelos Syrigos'un "F-16'ların Türkiye'ye verilmesi çıkarımıza olur" sözleri ülke gündemini tam anlamıyla altüst etti.
Yunan gazeteci Taki Berberakis, Angelos Syrigos'un sözlerinin ülkede nasıl yankılandığını açıkladı.
Habertürk canlı yayınında konuşan Berberakis, muhalefetin Syrigos'a tepki üstüne tepki yağdırdığını belirtti. İşte Berberakis'in o açıklamaları...
Atina'da siyasi sahnede 'Türkiye F-16 alacak' şeklinde bir fırtına koptu. ABD Kongresi'nde bazı çalışmalar yürütülüyor.
Yunan Syrigos'un açıklamalarına göre Atina, Türkiye'nin ABD'den F-16 almasını istiyor. Ama bu açıklama Yunan kamuoyunca tepki çekti.
Kiriakos Miçotakis'in bakan yardımcısı Angelos Syrigos'u muhalefet tavşan olarak yorumladı. Syrigos'un önceden bilgi aldığını ve bunu kamuoyuna alıştırmaya çalıştığını bildiriliyor.
Miçotakis, Türkiye'nin F-16 almamasının kendi sayesinde olduğunu sürekli belirtiyordu. Rum-Yunan lobisi çalışmalar peşinde. Syrigos'u Türk ajanına benzetenler de oldu.
Syrigos, Türkiye F-16 alırsa, Ankara'nın kendilerine karşı tutumunun yumuşayacağını ifade ediyor. Atina'da çok ciddi bir şekilde panik hali var.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23